M2D-draaman kaari kävi lakipisteessään Malmilla

25.10.2011

Puheenjohtaja Rönnholmille siunaantui UJ Äiti -matsin ratkaisun avaimet.
Puheenjohtaja Rönnholmille siunaantui UJ Äiti -matsin ratkaisun avaimet.
Arskalle tilastointiin taas komeat lukemat. Kuvat aikaisemmasta WB/Pantterit-vierasottelusta Francois Perthuis.
Arskalle tilastointiin taas komeat lukemat. Kuvat aikaisemmasta WB/Pantterit-vierasottelusta Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin miesten joukkue kävi tiistai-iltana Malmin Palloiluhallissa katsastamassa HNMKY-taustaisen UJ Äiti -joukkueen kunnon. Vaikka vastakkain oli ennen illan koitosta voitoton kotijoukkue ja tappiottomat vieraat, ei sillä ollut merkitystä pelitapahtumien kulussa.

UJ Äidin osalta sarjasijoitukseen katsominen on aina turhaa. Joukkue on täynnä kokeneita pelimiehiä ylemmistäkin sarjatasoista. Joukkueen tämän kauden merkittävin sainaus on Euroopan kentillä marinoituneen Martti Kuisman värvääminen rosteriin.

Ensimmäisessä erässä kilpakumppanit eivät saaneet revittyä eroa toisiinsa, vaikka isännät aloittivatkin 4-0 runilla. Aloituskymppi tasan 21-21 keravalaisista Pähnin, Railotien ja Kohtalan osuttua kolmosviivan takaa ja Towan riehuessa korin alla. Sen sijaan kotijoukkueesta Petri Sarkalahti onnistui läheltä, kaukaa ja vapariviivalta.

Toisella jaksolla jatkettiin tasaisissa merkeissä, mutta sen viimeisillä minuuteilla keravalaisvieraat yrittivät irtiottoa. Ottelun puolessa välissä oltiin tilanteessa 37-43 Toni Railotien nakatessa kaksi napakymppiä bonusrajan takaa.

UJ Äiti on ehkä aikaisemmissa otteluissaan vähän väsähtänyt toisella puolikkaalla, mutta tällä kertaa joukkue ei syyllistynyt siihen virheeseen. Se suorastaan rallatteli Keravan Energia Teamin rinnalle ja painui jarruttelematta ohi. Kolmas neljännes "Mutsille" tylysti 21-11 ja päätösjakso aloitettiin sen pallonhallinnalla tilanteessa 58-54.

Ratkaisujaksolla kotijoukkueen ote tuntui pitävän ja vaikka Energia Team kuroi hetimiten neljän pisteen eron kiinni, ei Äiti päästänyt vieraitaan piikkipaikalle. Varsinkaan kun keravalaisten vaparit kimpoili järjestään pitkin seiniä. Isännät puolustivat, todennäköisesti voimiensa äärirajoilla, agressiivisesti ja hyödynsivät vieraiden huonon vapaaheittokäyttäytymisen surutta. Helppoja koreja ei annettu. Pähnin ja Railotien kolmoset veivät vieraat kerran pisteen johtoon, mutta Sarkalahti kuittasi heti toisessa päässä.

Arsene Towan tahtovääntö toi tilanteeksi ottelun viimeisen minuutin alkaessa tasan 70-70. Seuraavat hermostuneet hyökkäykset eivät tuoneet ratkaisua puoleen tai toiseen ja vajaa puoli minuuttia oli kellossa, kun isännät aloittivat hyökkäysyrityksensä. Hyökkäysaika läheni jo loppuaan, kun pallo pelattiin aivan vapaana kolmosrajan takana odottaneelle Kuismalle. Hänen vastapalloon lähtenyt vetonsa hiljensi vieraspenkin, mutta kuin ihmeen kaupalla pallo kolahti ulos renkaasta.

Ensimmäisenä sen sai kunnolla haltuunsa "el presidentte" Jarkko Rönnholm, joka räjähtävällä lähtönopeudellaan päätti ratkaista ottelun keravalaisjuhliin. Lopulta ratkaisijan roolia otti kuitenkin isäntien Samu Lang, joka käsittämättömällä tavalla runttasi Rönnin parkettiin kentän puolessa välissä ja otteluaikaa oli tuolloin jäljellä enää sekuntin puolikas.

Joukkuevirheiden ollessa täynnä Rönni lähti vapariviivalle näyttämään joukkuetovereilleen yhden pisteen korien heittomallia. Maksimoidakseen jännityksen seuran puheenjohtaja rykäisee ensimmäisen ohi. Toistamiseen tyrimiseen ei ole varaa. Kakkosheitto kieppuu raudoissa, mutta tippuu kuin tippuukin korin läpi. Mutsi ottaa aikalisän ja pääsee näin viimeiseen yritykseen hyökkäyspäädystään.

Yli kentän syöttö tavoittaa Kuisman, joka yrittää tipata pallon koriin. Tippaus jää vajaaksi ja Towa noukkii ribarin. Ottelu päättyy 70-71 vierasvoittoon.

UJ Äiti tarjosi Keravan Energia Teamille kovan vastuksen ja tulos olisi hyvin voinut olla toisinkin päin. Toisaalta keravalaiset tekivät tahtomattaan ottelusta itselleen hankalan nakkaamalla 32 saamastaan vapaaheitosta 18 ohi prosentin näin jäädessä reilusti alle viidenkymmenen.

Tilastot:

UJ Äiti pisteet: Willberg 14, Sarkalahti 13, Lang 10, Kuisma 9, Tiihonen 6, Hakala 6, Siitonen 4, Salmela 3, Jeskanen 3, Lintula 2.

Keravan Energia Team: Towa 27/21, Pähn 16/8, Railotie 16/6, Korhonen 4/3, Kohtala 3/1, Akpomuje 2/2, Pitkänen 2/2, Rönnholm 1/5. 

Keravan Energia Team on voittanut kaikki kuusi tällä kaudella pelaamaansa M2D-ottelua. Neljä näistä peleistä on käyty vieraskentällä. Seuraavaksi on vuoro taas päästä kotikannattajien eteen.

Miesten M2D-kausi jatkuu sunnuntaina 6.11.2011, jolloin Kiltaan saapuu vieraaksi Espoo Basket Team. Ylösheitto jo klo 15.00. TERVETULOA !!