A-tytöt joulutauolle hymyssä suin makean kotivoiton saattelemana

11.12.2011

Elisa Räikkönen pelasi kauden parhaan pelinsä ja heitti hyvillä prosenteilla 24 pistettä (2p 7/10, 3p 3/7, 1p 1/1) (kuva Pyrintö-pelistä 29.10.2011)
Elisa Räikkönen pelasi kauden parhaan pelinsä ja heitti hyvillä prosenteilla 24 pistettä (2p 7/10, 3p 3/7, 1p 1/1) (kuva Pyrintö-pelistä 29.10.2011)
Miia Pönnelin (tekemässä koria) taisteli tänään esimerkillisesti molemmissa kenttäpäädyissä ollen päivän pallorosvo viidellä riistolla ja tehden samalla 18 pistettä (2p 7/10, 3p 1/1, 1p 1/2) (kuva Pyrintö-pelistä 29.10.2011)
Miia Pönnelin (tekemässä koria) taisteli tänään esimerkillisesti molemmissa kenttäpäädyissä ollen päivän pallorosvo viidellä riistolla ja tehden samalla 18 pistettä (2p 7/10, 3p 1/1, 1p 1/2) (kuva Pyrintö-pelistä 29.10.2011)

Runsaslukuinen kotiyleisö siivitti Keravan Energia Teamin A-tytöt hyvään heittovireeseen ja sen myötä maukkaaseen kotivoittoon Turun Riennosta. Ottelun ratkaisut nähtiin ensimmäisessä ja viimeisessä erässä, jotka päättyivät kotijoukkueelle yhteensä peräti 53-25.

Otteluun lähdettiin tilanteesta, jossa molemmille joukkueille sarjapisteet olisivat kultaakin kalliimmat, jottei paikka neljän parhaan joukossa pääse karkaamaan joulutauolle mentäessä liian kauaksi. Turku olikin saanut kasaan parhaan rosterinsa ja edellisellä viikolla riemukkaan kotivoiton Capitals II:sta ottaneena oli vierasjoukkue luottavaisella mielellä ennen ottelun alkua. Keravalta oli sivussa nilkan loukannut Alina Väänänen ja Saksassa matkalla ollut Kaisla Ylihautala, mutta toisaalta naisten joukkueesta oltiin saatu kokoonpanoon Evianna Sipilä, kun naisilla ei ollut samana päivänä peliä. Valmistavat harjoitukset olivat sujuneet hyvin, joten se lupaili hyvää tulevaa ottelua silmällä pitäen.

Loskakelistä huolimatta Killan koululle oli löytänyt koti- ja vierasjoukkueen lisäksi peräti 82 silmäparia joka on A-tyttöjen Energia Teamin tämän kauden katsojaennätys. Tällä oli varmasti osansa kotijoukkueen tämän kauden parhaassa pelin aloituksessa. Aiemmissa peleissä otteluiden alut ovat olleet Energia Teamille vaikeita, mutta ei tänään. Ensimmäiset seitsemän minuuttia menivät tylysti emännille peräti 24-5 ja tässä vaiheessa näytti, että peli olisi ohi ennen kuin se kerkeäisi edes kunnolla alkaakkaan. Hyvän olon tunne kuitenkin pääsi hieman hiipimään kotijoukkueen puseroon ja lepsu levypallopelaaminen sekä muutama uinahdus puolustuksessa auttoi vieraat vielä mukaan peliin. Ensimmäinen erä Keravalle 27-15.

Toinen erä jatkettiin keravalais komennossa aina erän puoleen väliin asti. Tämän jälkeen turkulaisten onnistui kuroa erän puolivälin tilanteesta 40-23 itsensä yhdeksän pisteen päähän puoliajalle mentäessä. Pääarkkitehtina vieraiden kirissä hääri Sanni Salonen joka oli tehnyt puoliajalle mentäessä joukkueensa 33 pisteestä peräti 23.

Vieraiden hyvä vire jatkui vielä kolmannessakin erässä. Piste pisteeltä TuRi kuroi Energia Teamin eroa umpeen. Ero käväisi jo erän lopulla kahdessa pisteessä, mutta Maiju Heikkilän vapaaheitoilla kotijoukkue pääsi viimeiseen erään kahden korin johdossa eli tilanteessa 56-52.

Viimeiseen erään Kerava sai kuitenkin lentävän lähdön. Kahden ja puolen minuutin jälkeen Riento oli pakotettu aikalisään kotijoukkueen siirryttyä Elisa Räikkösen ja Evianna Sipilän koreilla jo 13 pisteen johtoon. Aikalisä ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, vaan upean ottelun pelanneen Elisan upottaessa vielä ottelun kolmannen kolmosensa ja Miia Pönnelinin viimeistellessä lähietäisyydeltä oli Energia Team jo karannut tavoittamattomaan 19 pisteen johtoon, kun pelikellossa oli jäljellä kolmisen minuuttia. Vieraiden lopun prässikin purettiin pääosin maltilla, joten ansaittu voitto jäi ilman suurempaa dramatiikkaa Keravalle. Emilia Grönroos tyylitteli vielä nopean hyökkäyksen päätteeksi loppuluvut 82-62.

Tärkeimpänä asiana ottelussa oli, että ensimmäistä kertaa Kerava onnistui pitämään pallosta sen verran hyvin huolta, että menetyksiä kertyi alle 20, kun aiempien pelien menetyskeskiarvo on lähempänä 35. Tämä näkyi välittömästi myös tulostaululla ja kotijoukkueen onnistuikin tehdä myös kauden piste-ennätyksensä. Positiivista oli myös pääosin läpi pelin säilynyt puolustuksen intensiteeti. Toki ajoittain puolustuksen paluussa ja apupuolustuksessa oli vielä paljon parannettavaa, mutta päällimmäiseksi jäi kuitenkin mieleen taisteleva ja joukkueena pelaava Energia Team. Hyökkäykseen lähdöt olivat huomattavasti aimpia pelejä terävämpiä, jonka tuloksena joukkue pääsi pelaamaan useita ylivoimahyökkäyksiä ja määräämään pelin tempoa. Muutamissa tilanteissa vaadittaisiin vielä oikea-aikaista rauhoitusta sekä joukkueen uudelleen ryhmittämistä nopean heiton sijaan, mutta pääsääntöisesti myös hyökkäyksessä onnistuttiin luomaan hyviä heittopaikkoja, joista viimeisteltiin tänään varsin hyvällä prosentilla 2p 26/51(51%), 3p 7/17 (41,2%). Vapaaheitoissa tosin on vielä petrattavaa, kun taas kotijoukkue jäi alle 50% eli 1p 9/19 (47,4%).

Keravan pisteet ja levypallot:

Räikkönen 24/1, Vainio 2/2, Pönnelin 18/6/5riistoa, Heikkilä 13/2, Leppänen 4/1, Sipilä 10/3/6syöttöä, Valtonen 5/4, Virtanen 4/4, Grönroos 2/1, Aroalho 0/2

Tilastot