Radanvarren vierasvoitot saivat jatkoa

1.3.2012

Taistelupari Towa-Jallow ottivat taas toisistaan mittaa.
Taistelupari Towa-Jallow ottivat taas toisistaan mittaa.
Ossi Korhonen kuritti taajaan nuorempia vastustajiansa.
Ossi Korhonen kuritti taajaan nuorempia vastustajiansa.
Rudolf Mua donkkaa. Pierre Jallow ja Jesse Viita ihastelevat.
Rudolf Mua donkkaa. Pierre Jallow ja Jesse Viita ihastelevat.
La Trice Little nostaa kaksi pistettä Henry Alatypön estelyistä piittaamatta. Kuvat Francois Perthuis.
La Trice Little nostaa kaksi pistettä Henry Alatypön estelyistä piittaamatta. Kuvat Francois Perthuis.

Keravan Energia Team haki kuin hakikin M2D-sarjapisteet Järvenpään Lukiolta. Järvenpään Koripalloseura sai lopulta huomata hävinneensä naapurikaupungin kilpakumppaneilleen todella sekavien loppuvaiheiden jälkeen koripistein 70-72 (42-37).

Melkolailla täyden keski-uusimaalaisiskatsomon edessä pelattiin, luvalla sanoen, huonotasoinen M2D-paikalliskamppailu, mutta jännitystä riitti sitäkin enemmin. Ottelun voittajaa selvitettiin viimeiseeen sekuntiin asti. Käytännössä jopa senkin jälkeen.

Ensimmäiset minuutit olivat legendaarisen hermostunutta pelaamista kummankin joukkueen osalta. Pääsääntoisesti koreja tehtiin vuoroperään, mutta niiden väliin osui lukematon määrä jopa lapselliseksi luokiteltavia virheitä ja epäonnistumisia. Isännät saivat pelinsä sentään jonkinlaiseen rotiin avausneljänneksen lopussa ja näin erä JKS:lle 22-16.

Toinen jakso alkoi keravalaiskirillä ja nopeasti oltiin taas tasapisteissä. JKS teki pisteensä kuitenkin huomattavasti laajemmalla rintamalla ja erän loppussa se tuotti kotijoukkueelle taukotilanteeksi viiden pisteen johdon (42-37). Hyvästä alusta huolimatta toinen erä siis vain pisteellä 20-21 vieraille.

Kolmannella jaksolla Keravan Energia Team repi itsensä väkisin, tosin useamman yrityksen kautta, vihdoinkin johtoasemaan. Siitäkin huolimatta, että erän alussa isännät ehtivät kasvattamaan johdon pahimmillaan jo kahdeksaan pisteeseen uuden vahvistuksen Janne Hännisen onnistuneella kolmosella. Vierailta kaukoheitot eivät uponneet kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana ollenkaan, mutta Rudolf Muan korinalus- ja mid-range onnistumisten siivittäminä kolmas kvartaali vieraille 10-16. Isäntien hyökkäyspään pelaaminen hyytyi lähes täydellisesti, mutta jälleen Hänninen osui oikealla hetkellä ja summerikolkki antoi roppakaupalla toivoa kotijoukkueelle. Neljäs erä pelaamatta ja tilanne 52-53.

Ratkaisevaan erään lähdettäessä ilmapiiri oli jo sellainen, että tämä taisto ei tule päättymään summerin soimista rennosti odotellessa ja sen jälkeiseen leppoisaan kättelyseminaariin. Jos kohta keravalaisvierailla oli etsikkohetkensä ratkaista peli hyvissä ajoin Arsene Towan donkatessa riistonsa jälkeen eron jo kymmeneksi pisteeksi joukkueelleen. Tämä johto suli suorastaan käsiin, kun Pierre Jallow pisti munkin pussiin toisessa päässä ja heti perään vieraat pelasivat pelivälineen kotijoukkueen Roope Myyryläiselle, joka kuin odotteli sitä bonusrajan takana. Naps ja ero enää viisi pistettä. Tämä sai Energia Teamin pasmat sekaisin niin valmennusta kuin managementiakin myöten.

Ottelun viimeiseen kahteen minuuttiin sisältyi niin paljon, jopa tälle tasolle, kummallisuuksia, että niiden kaikkien muistaminen on lähes mahdotonta. Saati niiden laittaminen aikajärjestykseen. 

Joka tapauksessa, Hännisen ladattua jälleen yhden ison naruihin ero kaventui enää kahteen pisteeseen. Kummatkin joukkueet olivat jo keränneet joukkuevirheet täyteen ja ensimmäisenä siitä edusta pääsi nauttimaan keravalaiskapteeni Köde Korhonen. Kummatkin vaparit pussiin, eroa neljä pistettä ja aikaa minuutin verran. Toisessa päässä Jesse Viita vapariviivalle ja toinen sisään. Kohta perään Pierre Jallow astelee viivalle ja jälleen vain jälkimmäinen sisään. Eroa kaksi pistettä.

Sitten on Rudolf Muan vuoro. Tällä kertaa kummatkin sisään ja ero "turvallisesti" jälleen neljään pisteeseen. Korhonen vie puolustuslevypallon ja virittelee ottelun viimeistä hyökkäystä. Puolessa kentässä Jallowin kokoinen seinä tulee vastaa ja pallo karkaa. Köde riistää pelivälineen itselleen tyypillisesti takaisin, mutta tuomarit näkevät tilanteessa virheen. Se on Köden viides. 

Jallowilta taas ensimmäinen vapaaheitto ohi. Samoin vastapäädyssä Little laittaa hänelle tuomituista vapareista vain jälkimmäisen sisään. Mutta kaupan päälle isännät menettävät pallon ja La Trice Little lähtee kuskaamaan sitä sivurajan tuntumassa hyökkäyspuolelle. Ahtaassa tilanteessa jalka käy viivalla ja pilli soi. Primitiivireaktiona Little toimittaa pallon turhan räväkästi tuomarin suuntaan ja seurauksena teku.

Henkka Alatyppö pistää kylmän haaleasti vaparit pussiin. Ero enää kaksi pistettä, pallo JKS:llä ja 16 sekunttia peliaikaa jäljellä. Kotijoukkue hakee roikkusyötöllä palloa korin alle Jallowille, mutta peliväline lipsahtaa päätyrajasta yli. Aikaa enää kolme sekuntia. Towa syöttää pallon päädystä ahdistetulle Littlelle ja pilli soi. Kaikkien ihmetykseksi, tai ainakin vieraspenkin äimistellessä, tuomitaan kiistapallo. Ja onhan se varma, että on JKS:n vuoro hyökätä.

Sivuraja pelataan Henkka Alatypölle, joka onnistuu keravalaispainostuksessa turhankin helposti kolmosheitossaan. Laukaus nuolaisee rengasta ja sujahtaa lopulta sukan läpi. Kotikatsomo ja -joukkue rävähtävät railakkaaseen riemuun.

Kunnes huomataan, että tuomari on nähnyt Alatypön palloa vastaanottaessaan koskettavan jalallaan sivurajaa. Kori hylätään ja torikokouksen jälkeen Towa asemoi itsensä sivurajaheittoon. Hyvää syöttöpaikkaa ei kahdelle viimeiselle sekuntille löydy ja roiskaisu hyökkäyspäätyyn joutuu Jallowin käsiin. Pierre vetäisee vielä puolenkentän takaa, mutta pallo kimpoaa levystä korirenkaaseen edes osumatta ja vierasjuhlat ovat valmiita alkamaan.

Tiettävästi JKS jätti loppuhetkien tapahtumista vielä protestin, mutta ennen sen käsittelyä tämä paikalliskamppailu päättyi melkoisen sirkushurvittelun jälkeen 70-72 (42-37) vierasvoittoon. 

Tilastot:

JKS (pisteet): Jallow 16, Viita 14, Hänninen 12 (kolmosilla), Myyryläinen 8, Alatyppö 7, Mäntylä 7, Nieminen 4, Harjula 2, Niemelä 0, Drockila 0, Aalto 0, Saurus -/-

Keravan Energia Team (pisteet/levypallot): Mua 22/11, Korhonen 19/3, Towa 14/16, Little 12/9, Pähn 3/4, Kohtala 2/1, Rönnholm 0/3, Pitkänen 0/1, Kazembe 0/0, Railotie 0/0, Jumppanen -/-, Ärling -/-

Seuraavan M2D-ottelunsa Keravan Energia Teamin miesten joukkue pelaa kotona Killan hallissa reilun viikon päästä sunnuntaina 11.03.2012 klo 15.00 alkaen. Vastaan saapuu Helsingin Munkkiniemestä Kartanon Herrat, jolle kotijoukkueella onkin kalavelkoja melkoisesti maksettavanaan. TERVETULOA KANNUSTAMAAN ENERGIA TEAMIN VOITTOPUTKELLE JATKOA JA SAMALLA AUTTAMAAN JOUKKUETTA PITÄMÄÄN KIINNI SARJAN KÄRKIPAIKASTA !!