A-tytöt päättivät kautensa Eteläisen alueen mestaruuteen

15.4.2012

Pitkä kausi sai hienon päätöksen, kun SM-sarjan jo päättäneet Keravan A-tytöt voittivat 13.-14.4. pelatuissa Eteläisen alueen Final Four-tapahtumassa alueensa mestaruuden. Välierästä saavutettiin voitto WB II joukkueesta varsin nihkeällä pelillä, mutta finaalissa Honkaa vastaan keravattaret olivat puolustuksensa ansiosta aivan omaa luokkaansa ja kultaa ansaitusti Keravalle.

Keravan Kori-80 pelasi SM-sarjan ohella kevään alueellista 1. divisioonaa A-tyttöjen ja B-tyttöjen yhdistelmä joukkueella ja sijoittui sarjassa kuudenneksi, mutta sai kuitenkin takaportin Final Foureihin, kun PuHu ja KaPo luopuivat paikastaan. Samaan aikaan pelattiin myös B-tyttöjen samainen tapahtuma, joten nyt molemmat ikäluokat lähtivät tapahtumaan omina joukkueinaan.

Välierissä vastaan asettui tuttu vastustaja WB II, jossa pelaajia oli niin SM-sarjajoukkue Capitals I:stä kuin Capitals II:sta sekä Wartin B-tyttöjen SM-joukkueesta. Vastustaja oli kuitenkin liikkeellä vain seitsemällä pelaajalla Keravan yhdeksään vastaan, joka koituikin loppuen lopuksi Wartin turmioksi. Peli oli Keravan osalta kaikkea muuta kuin kaunista, mutta positiivisena asiana voitto saavutettiin kuitenkin heikollakin pelillä tuloksella 51-60. Keravan A-tytöt siis finaaleihin, jossa vastaan asettui oman välieränsä ToPoa vastaan voittanut Honka. Honka oli voittanut sarjaottelunsa Killassa Keravaa vastaan peräti 27-71, joten nyt oli kalavelkojen maksun paikka.

Keravattaret ottivat luulot pois vastustajiltaan jo avaus erässä, jonka se vei peräti 18-6. Toisessa erässä meno jo hieman tasoittui, mutta puoliajalla keravalais johto oli kuitenkin jo 32-18. Kolmas erä mentiin tasatahtiin, mutta läpi ottelun ehkä kauden parasta puolusta esittänyt Kori-80:n koko joukkue ei antanut yhtään pistettä vastustajalleen ilmaiseksi ja vaikka hyökkäys hieman takkusikin ei Honka saanut eroa kurottua kiinni kuin yhden pisteen. Viimeiseen erään lähdettiin keravalaisten 13 pisteen johdossa. Erän puolessa välissä tapahtui se päivän ainoa takaisku, mutta sitäkin mustempi, kun melko vaarattoman näköisessä tilanteessa kovia kokenut Keravan suuriin juniorilupauksiin kuuluva Maiju Heikkilä loukkasi pahannäköisesti polvensa ja joutui jättämään ottelun. Tässä vaiheessa Honkakin oli saanut hieman pelistä kiinni ja kävi jo yhdeksän pisteen päässä ennen kuin Kori-80:n hyökkäyksen tukko viimein aukesi eikä tämän jälkeen enää voittajasta ollut mitään epäselvyyttä. Koko joukkueen läpi ottelun upeasta puolustuksesta kertoo vastustajan vain 31 tehtyä pistettä. Kori-80 Eteläisen aluuen mestariksi luvuin 55-31.

Viimeistä vuotta juniorisarjoissa pelaavalle -93 ikäluokalle Final Four-tapahtuma oli viimeiset pelit junioreina, joten kultamitalit oli mukava päätös pitkälle junioriuralle joukkueen vanhemmalle kaartille: Alina Väänäselle, Minna Valtoselle, Aino Virtaselle, Miia Pönnelinille sekä Elina Leppäselle. 

Aluemestarijoukkueessa pelasivat:

Elisa Räikkönen, Minja Vainio, Miia Pönnelin, Maiju Heikkilä, Elina Leppänen, Alina Väänänen, Evianna Sipilä, Minna Valtonen, Aino Virtanen, Kaisla Ylihautala, Emilia Grönroos ja Sari Aroalho

Lisäksi kaudella joukkuetta olivat vahvistamassa:

Hilma Ala-Vähälä, Nomi Enckell, Pinja Nieminen, Enni Alm, Iina Makkonen ja Ella Väätänen