Keravan Ykköskorille SM-kultaa M35-sarjassa

5.5.2012

M35 Suomen Mestarit 2011-2012 joukkuekuvassa ratkaisukoitoksen jälkeen. Kuva Pirta Mikkola / Koripalloliitto.
M35 Suomen Mestarit 2011-2012 joukkuekuvassa ratkaisukoitoksen jälkeen. Kuva Pirta Mikkola / Koripalloliitto.

Ykköskorin tiukka voitto FC Passesta M35-sarjan kolmannessa finaaliottelussa toi SM-kultaa Keravalle. Otteluraportista selviää kuinka mitalipeli kääntyi Ykköskorin voitoksi ja kotiin tuotiin kirkkaimmat mitalit.

FC Passe -Ykköskori 66-69 (20-13, 10-19, 22-13, 14-24)

M35 SM-finaali / uusintaottelu kullasta pelattiin tänään perinteikkäällä Helsingin Urheilutalolla. Kauden aikaisemmat kohtaamiset olivat menneet tasan 1-1, molemmat olivat voittaneet kotiottelunsa. Passe lähti ennakkosuosikkina otteluun - olihan se voittanut joukkueiden edellisen kohtaamisen pari viikkoa sitten. Lisäksi joukkue oli hallitseva Suomen mestari ja sen pelaajilla on miesten SM-sarja kokemusta roppakaupalla. Kaupan päällisiksi kotijoukkueella oli koko 12 pelaajan rosteri kasassa. Ykköskorilla lay upia juoksi 9 peluria, kokoonpanosta puuttuivat lonkkaleikkauksesta toipuva Toni Railotie sekä Jussi Reimakoski ja Tuomo Parkkila.

Passe aloitti pelin hurmoksessa Ykköskorin vielä totutellessa legendaarisen korispyhätön koreihin - tilanne hetkessä 13-3 kotijoukkueelle. Hiljalleen Kollit saivat pelijuonesta kiinni ja puolustusta hieman pitämään - ekalle tauolle tilanteessa 20-13. Toisessa erässä Ykköskori sai pelihuumorista kiinni ja hurjasteli itsensä jopa puoliaikajohtoon 30-32. Peli oli täysin auki. Kolmas kvartaali sujui taas ensimmäisen tapaan ja Ykköskori oli unessa - Passe vei peliä ja lähti 7 pisteen johtoasemassa kauden viimeiselle neljännekselle, tilanne 52-45. Viimeisen kympin alkuun Kollit tulivat vahvasti ja nopeassa tahdissa peli oli tasan. Viimeisen jakson lievä hallinta piti Kollien kannalta loppuun asti, vaikka nitroillekin olisi ollut tarvetta. Ottelun loppuhetkillä Tero Saraste osui bonusrajan takaa vieden vieraat kolmen pinnan johtoon. Sami Ketomaa kuittasi kulmasta yhtä monta pistettä tuoneella heitolla. Alle puoli minuuttia aikaa ja Kolleilla pallo - peliväline kulkeutui Jarkko Rönnholmin käsiin ja kolmonen ilmaan. Pienen kiertelyn ja kaartelun jälkeen pallo sujahti maaliinsa. Passe pääsi yrittämään vielä 1,6 sekuntia ennen loppuvihellystä pelin viemistä jatkoajalle. Kollien puolustus kuitenkin onnistui Köde Korhosen johdolla vaikeuttamaan heittoa niin paljon, että historialliset keravalaisjuhlat olivat valmiit alkamaan - Ykköskori on Suomenmestari vuosimallia 2012!!

Keravan Kollit onnistuivat hienosti laajalla rintamalla: Köde Korhonen raatoi molemmissa päädyissä tapansa mukaan. Rönni Rönnholm teki melkein kaikki pisteensä (15/17) viimeisellä kympillä tyyliin kaikki menee mitä yrittää. Tuplamestari, SM-sarjakonkari Petteri Voutilainen näytti pojille, kuka on korinalusherra ja samalla otti tälle kaudelle toisen ikämiesten SM-kullan (M50 SM-kulta). ToPoLasta kauden loppuun mukaan haalitttu kolmoslinko Tero Saraste sai nyt parin pelin jälkeen jutun juonesta ja joukkueen "kuvioista" kiinni ja tykitti muutaman tärkeän korin loistavalla prosentilla, 2 kolmosta ja yksi tahtokakkonen korin alta. Kari Piipponen oli myös loistavalla pelipäällä tehden jokaisella jaksolla kovia koreja. Esa Peltola pelasi "tyypilliseen" tapaansa korin alla tehden sieltä 12 pinnaa. Kuulemma kerrankin oli kiva pelata korin alla, kun vastustajalta löytyy samankokoista puolustajaa. Lisäksi Esa SYÖTTI myös korin alla kerran - yllättäen meni seinille, koska sitä syöttöä ei ole koskaan ennen tullut eikä sitä osattu odottaa nytkään. Timo Kuoppala osoitti arvonsa vieden towamaisen määrän levypalloja, parhaimmillaan kolme yhdessä hyökkäyksessä. Valmentajagurut Mäntynen ja Paju pitivät hyvin joukkueen ruodussa ja peluuttivat sopivasti kaikkia. Pelin lopussa Mäntynen piirsi jopa pelikuvion ruutuvihkoon, siis ensimmäisen tälle kaudelle. Vastustajan vaaralliset kolmoslingot onnistuttiin pitämään kohtuullisesti kurissa ja tiukalla yhteispelillä harjattiin voitto Keravalle.

FC Passe: Lang 15, Olki 11, Parviainen 11, Ketomaa 10, Pulkkinen 8, Erkinheimo 4, Riikonen 2, Muhonen 2, Haliseva 2, Urpola 1, Salmela ja Pilkevaara

Ykköskori: Rönnholm 17, Piipponen 15, Peltola 12, Korhonen 9, Saraste 8, Voutilainen 6, Kuoppala 2, Mäntynen ja Paju

Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden päätapahtumaa Savonlinnan Old Timers -turnausta. Ykköskorilla on puolustettavanaan tuplamestaruus. Ykköskori kiittää tukijoitaan, lääkäreitään, fanejaan ja pelaajiaan!