Tarmo kaatui ja Arsene Towan pelaaminen varmistui Kaarle Mannerin liittyessä valmennusryhmään

9.9.2012

Porvoolaisten keskeltä korin nostanut Arsene Towa saa jatkossa apuja penkin päähän. Kuva: Aras Amin
Porvoolaisten keskeltä korin nostanut Arsene Towa saa jatkossa apuja penkin päähän. Kuva: Aras Amin
Kaarle "Kalle" Manner: Kuva: Jukka Nissinen
Kaarle "Kalle" Manner: Kuva: Jukka Nissinen
Joukkueenjohtaja Kari Arajuuri ojensi Kalle Mannerille tervetuliaislahjaksi karvanopat. Kuva: Keravan Kori-80
Joukkueenjohtaja Kari Arajuuri ojensi Kalle Mannerille tervetuliaislahjaksi karvanopat. Kuva: Keravan Kori-80

Miesten edustusjoukkue voitti Arsene Towan komennuksessa myös toisen harjoitusottelunsa, kun 1A-divisioonan valmistautuva Porvoon Tarmo kaatui Killassa selkein numeroin. Jatkossa Towan apuna joukkueen valmennuksessa toimii Kaarle Manner.

Porvoon Tarmo saapui Keravalle loukkaantumisten harventamalla miehistöllä, mutta pystyi Jarkko Kyllösen, Mike Kingin ja Jarno Nissisen kokemuksella  määräämään alkutahdit. Ottelun edetessä Keravan Energia Team juoksi intensiivisellä rotaatiollaan vierailtaan jalat alta. Ottelun tilastoyhteenveto alla olevassa liitteessä.

Ennen ottelua loksahti joukkueen rakentamisessa jälleen muutama palanen paikalleen, kun espoolainen Kaarle Manner lupautui Arsene Towan avuksi valmennukseen. Samassa yhteydessä varmistui lopullisesti myös Arsene Towan oma pelaaminen alkavalla kaudella.

Kalle Mannerilla on monipuolinen koripallotausta. Ensin kaksi vuosikymmentä pelaajana Hongassa ja sen aikana sekä jälkeen useiden eri ikäluokkien valmennustehtävissä niin Hongassa kuin myös Espoo Basket Teamissa.  Vuonna 2007 Kaarle Manner sai päätökseen HKVT-valmentajatutkinnon ja keväällä 2010  Manner nosti EBT:n miesten edustusjoukkueen eteläisen alueen II-divisioonaan, minkä jälkeen EBT-edustusmiehistö onkin jatkanut noususuunnassa. Viime kaudella Kaarle Manner piti välivuoden valmennuksesta, mutta yhteenlaskettuna hänellä on valmennusvuosia reilusti puolentoistakymmentä.

- Olen vuosien varrella tutustunut keravalaisiin koripalloihmisiin eteläisen alueen II-divarin sarjavastaavan tehtävää hoitaessani ja valmennuspestistäkin keskustelimme ensimmäisen kerran jo nelisen vuotta sitten. Tuolloin ajankohta yhteistyölle ei ollut otollinen, mutta nyt aikataulut ja ajatukset osuivat yksiin. Pitkän linjan seura-aktivistina arvostan keravalaista talkoohenkeä ja lajille omistautumista, tuumailee Manner.

- Olemme todella iloisia, että saimme Kallen Arsene Towan avuksi penkin päähän. Towa piirtelee edelleen valmennukselliset suuntaviivat, mutta Kalle toimii hänen silminään ja korvinaan varsinkin silloin, kun Arsene on itse parketilla. Tämä asiantuntija-apu mahdollistaa sen, että Arska pystyy kentällä ollessaan keskittymään itse pelaamiseen. Samalla täyttyy myös joukkueenjohdon pieni unelma mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä juuri Kalle Mannerin kanssa. Hän on aikaisemmista yhteyksistä erittäin asialliseksi todettu kaveri, myhäilee joukkueenjohtaja Arto Arajuuri tyytyväisenä.

Tähän astiset kaksi voittoon päättynyttä harjoitusottelua sivusta tarkkaan seurannut Kaarle Manner siirtyy penkin toimitsijapöydän puoleiseen päähän tiistaina 18.9.2012 kun Killassa pelataan epävirallisesta Keravan mestaruudessa. Keravan Energia Team (M1DB) vs Kakkoskori (M3D) iskevät yhteen alkaen klo 18.30. Luvassa on väkevää vastakkainasettelua. Otteluun on kaikilla vapaa pääsy. Tervetuloa !!!