JKS parempi M1DB-avauksessa

5.10.2012

Eero Sahlbergin viimeisen sekuntin korintekoyritys ei tällä kertaa vienyt ottelua jatkoajalle. Kuva aikaisemmasta Honka Cup-ottelusta: Francois Perthuis
Eero Sahlbergin viimeisen sekuntin korintekoyritys ei tällä kertaa vienyt ottelua jatkoajalle. Kuva aikaisemmasta Honka Cup-ottelusta: Francois Perthuis
Pettymys oli pääosassa ottelun jälkeisissä pukukoppitunnelmissa. Järvenpäälle häviäminen ei ole koskaan helppo asia käsitellä. Kuva: Keravan Kori-80
Pettymys oli pääosassa ottelun jälkeisissä pukukoppitunnelmissa. Järvenpäälle häviäminen ei ole koskaan helppo asia käsitellä. Kuva: Keravan Kori-80

Järvenpään Koripalloseura onnistui pitämään Divisioona B:n sarjapisteet täpötäydessä Liikuntahallissaan. Keravan Energia Teamilla oli omat mahdollisuutensa voittoon, mutta lopputulos lopulta ansaitusti isännille 83-77 (36-36).

Mutta kuten monesti aikaisemminkin näissä paikallisderbyissä, yleisö sai jännittää omiensa puolesta ottelun viimeisille sekunteille asti. Vaikka eroa tuli lopulta seitsemän pistettä järvenpääläisille, oli vieraat aivan viimeisillä sekunteilla vielä tasoittaa ottelun. Lopullinen ero tuli vapariviivalta ja JKS-voitonjuhlat olivat valmiit.

Ensimmäinen jakso oli hivenen hermostunutta kummaltakin joukkueelta, mutta kotisalissaan JKS sai nopeammin juonen päästä kiinni ja vei avauserän 21-16. Toinen neljännes mentiin pitkälti samaa tahtia JKS:n viedessä ja Keravan Energia Teamin seuratessa. Hiukan ennen isompaa taukoa keravalaiset saivat kuitenkin rutistettua kirivaihteen päälle ja lopulta matsin puolivälissä tilanne oli jo tasan 36-36.

Vieraskannattajat olettivat tässä vaiheessa keravalaisten hyvien otteiden jatkuvan, mutta niin vaan kotijoukkue oli se joka tarttui jälleen ruoriin. JKS sai revittyä eroa pahimmillaan jo yhdeksään pisteeseen, mutta sen Kerava kuroi vielä neljään (57-53) ennen viimeisen jakson alkua.

Ratkaisevaa kvartaalia oli pelattu viitisen minuuttia, kun se tapahtui. Rudolf Mua vei vihdoin ja viimein vieraat pisteellä johtoon tulostaulun näyttäessä lukemia 64-65. Tämän jälkeen JKS ojensi kuin tarjottimella ottelun voittoa vierailleen, mutta ei kelvannut. Pallo ei pomppinut keravalaisittain enää sitten mistään. Ei vapariviivalta, ei korin alta eikä nopeista hyökkäyksistä.

Sen sijaan kuvaan astui todellinen man of the match. Mitä tekee Visa Tarjanne silloin kun Keravan Energia Teamin piti varmistaa voitto itselleen? Ottelun hahmo nakuttaa kolme isoa melkolailla putkeen ja peli vaikuttaa ratkenneelta. Kotijoukkueen kohtuuttomiksi käyneet virhevaikeudet antavat kuitenkin sauman vielä vieraille. Jesse Mäntylä rikkoo Robert Juvosta heittotilanteessa ja puhuu samalla itselleen tekun. Tilanne töllöin 79-72 ja aikaa vajaa minuutti.

Robert Juvonen Pistää neljästä vaparista kolme pussiin ja kaventaa eron näin neljään pisteeseen. Seuranneesta vierasjoukkueen pallonhallinnasta Juvonen lataa kaukaa vielä pallon pussiin, mutta tuomari tulkitsee sen kuitenkin kakkoseksi. Eroa siis kaksi pistettä ja JKS valmistautuu aikalisän jälkeen ottelun viimeiseen hyökkäykseen tarkoituksenaan kuluttaa jäjlellä olleet muutamat sekuntit pois. Mutta jälleen on Juvonen kantona JKS-kaskessa ja saa törkättyä kotijoukkueen avauksen Eero Sahlbergille. Sahlberg joutuu tiukkaan paikkaan ja tällä kertaa jatkoaikanosto menee korin läheisyydestä ohi. Towa taistelee vielä levypallosta, mutta hänelle vihelletään epäurheilijamainen virhe, jonka jälkeen Visa Tarjanne ratkaisee pelin lopullisesti vapariviivalta. Tarjanne teki ottelussa komeat 30 pistettä ja niistä puolet pelin viimeisessä erässä. Kovahermoinen pelimies siis.

Järvenpään Koripalloseuran organisaatio järjesti hienon M1DB-tapahtuman uusiutuneessa Liikuntahallissaan. Puitteet on JKS:llä nyt kunnossa eikä joukkueen vireessäkään ole valittamisen sijaa.

Ottelun tilastot löytyvät basket.fi-sivustolta.

Keravan Energia Team pelaa jo sunnuntaina koti-Killassaan, kun vastaan asettuu Jyväskylän Weikot. Ylösheitto Killassa sunnuntaina 07.10.2012 klo 15.00!! TERVETULOA!!