Miehet eivät kuvia kumarrelleet

21.10.2012

La Trice Littlen kolmoset löysivät tarkasti maaliinsa. Kuva Francois Perthuis.
La Trice Littlen kolmoset löysivät tarkasti maaliinsa. Kuva Francois Perthuis.
TuNMKY-kotiottelua ennen suoritetun joukkuekuvauksen lopputulos. Kuva Jukka Nissinen.
TuNMKY-kotiottelua ennen suoritetun joukkuekuvauksen lopputulos. Kuva Jukka Nissinen.

Keravan Energia Teamin miesten joukkue oli harvinaisen tyly isäntä ennen tätä ottelua puhtaalla pelillä sarjaa johtaneelle Turun NMKY:lle. Turkulaiset tippuivat keravalaisten kelkasta heti alkuminuuteilla. Lopputuloksessa 90-71 ei ollut mitään jossiteltavaa.

Edellisen kotiottelun JyWe-kauhukertomukselle ei haluttu jatko-osaa. Kotijoukkue Keravan Energia Team lähti heti kättelyssä karkuun turkulaisilta vierailtaan. Karkumatkan pääarkkitehtina toimi ensimmäisen puolikkaan näyttävästi palloa naruihin sylkenyt La Trice Little, mutta hänen ei tarvinnut kantaa vastuuta yksin. Tulitukea antoivat niin Eero Sahlberg, Arsene Towa, Taavi Lapila, Antti Heiskanen kuin myös Kaziwa Shiwan. Isäntien karkumatka ei kuitenkaan perustunut erityisen tarkkaan heittopeliin, vaan armottomaan puolustukseen. Pelättyjen Oscar Linqvistin ja Dariush Hazratin jäädyttämisessä osuivat askelmerkit siinä määrin kohdalleen, että Lindgvist ei päässyt missään vaiheessa omalle tasollaan ja Hazratikin vasta ottelun jo lopullisesti ratkettua.

Kahdelle jälkimmäiselle neljännekselle tahtipuikon otti käteensä Keravan Rudolf Mua. Hän nosteli kuppeja toisensa perään lähietäisyyksiltä, repi irtopalloja, riisti ja torjui heittoja. Samaan aikaan La Trice Little keskittyi koritehtailun sijaan syöttöihin, joista koriin johti koko ottelussa yhteensä peräti seitsemän. Syötöissä vielä Littleäkin paremmaksi laittoi Robert Juvonen. Heittorannettaan säästellyt Juvonen ruokki korinalustoja uskomattomalla yhdeksällä  koriinjohtaneella syötöllä.

Turkulaisista näkyvin oli nuoressa joukkueessa konkariosastoon lukeutuva Sakari Salminen. Myös Oskari Immonen erottui joukosta nakellen hiukan puun takaa neljä kaukoheittoa maaliin. Kaikesta huolimatta turkulaisjoukkue ja sen kokenut penkin pää jäivät tällä kertaa selkeästi keravalaisten jalkoihin.

Turun NMKY johtaa neljän kierroksen jälkeen edelleen sarjaa, joka on muodostumassa äärimmäisen tasaiseksi. Turkualaisten kanssa samoissa voitoissa majailevat Jyväskylän Weikot sekä seuraavaksi ensi perjantaina Killan hallille saapuva Karkkilan KaU Koris. Keravan Energia Team on kahden perättäisen voittonsa ansiosta hyvissä kyttäilyasemissa.

Tilastot: Keravavan Energia Team - TuNMKY

Keravan Energia Teamin miesten seuraava kotiottelu on jo tulevana perjantaina. Tällöin Killan hornankattilaan saapuu KaU Koris Karkkilasta. Perinteisesti tiukka Kerava-Karkkila -vääntö alkaa perjantaina 26.10.2012 klo 18.30. TERVETULOA TAAS KANNUSTAMAAN!!