Catz ei ollut yllätettävissä

3.11.2012

Rosetta Adzasu joutui jälleen kerran turhan aikaisin virhevaikeuksiin. Kuva aikaisemmasta ottelusta Francois Perthuis.
Rosetta Adzasu joutui jälleen kerran turhan aikaisin virhevaikeuksiin. Kuva aikaisemmasta ottelusta Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin NSM-sarjan joukkue sai onnistuneen Forssan reissun jälkeen vastaansa Kiltaan hallitsevan Suomen Mestarin. Lappeenrantalainen Catz oli tittelinsä veroinen eikä antanut kotijoukkueelle mahdollisuuksia. Ottelu ratkesi käytännössä jo toisessa erässä. Kolmanteen erään keravalaiset kokosivat hienosti itsensä ja lopulta tulokseksi saatiin 61-91 (19-56) vierasvoitto.

Suomalaisen naiskoripallon Idän Ihme saapui Keravalle kahdeksan pelaajan rosterille. Sanonta "laatu korvaa määrän" sopi tähän pelaajaryhmään kuin nenä naamaan. Valmennuksesta puhumattakaan.

Kovin suurena yllätyksenä ei voida siis pitää sitä, että tämäkin ottelu alkoi Catz-komennossa. Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Keravan Energia Team oli vielä mukavasti vieraidensa kannoilla tilanteessa 10-15, kun Elisa Räikkönen repi korisukkaa kolmosellaan ja Earlysia Marchbanks onnistui and1-suorituksessaan. Loput ensimmäisestä neljänneksestä meni kuitenkin selvästi vieraille ja jakso päättyi lopulta tilanteeseen 12-23.

Alkutahdit Catz-rynnistykselle oli nähty ja kotijoukkueen kannalta ikävästi kyseessä oli vasta jäävuoren huippu. Toisessa erässä Minna Valtosen, sinänsä erittäin tyylikäs, kolmonen oli pitkään kotijoukkueen ainoa hyökkäyspään onnistuminen. Sen sijaan Catz pisti munkkia pussiin kuin liukuhihnalta ja kuvainnolisesti nuiji emännät parketinrakoon. Rohkaisevasti erän päätöskori nähtiin kuitenkin Rosetta Adzasun toimesta. Pullat ja kahvit vaihtoivat buffetissa omistajaa tulostaulun näyttäessä tylyjä 19-56 lukemia.

Kotijoukkueen pukukopista asteli kolmanteen erään vaikeassa tilanteessa itsensä valmentaja Esa Mäki-Tulokkaan johdolla loistavasti kasannut joukkue. Ryhtiliikkeen aikana Catz sai maistaa hivenen jopa omaa lääkettään, tunnetta olla vietävänä kummassakin päässä kenttää. Earlysia Marchbanks oli tässä kohtaa keravalaisten taistelun ruumiillistuma ja hän sai esimerkillään muut mukaansa. Jakson pätti Elisa Räikkösen komea kolmonen. Kolmas kvartaali Energia Teamille 23-12 eli samoin numeroin kuin Catz oli vienyt ensimmäisen jakson.

Päätöserä alkoi jälleen lupaavasti Henrika Suhosen naulattua lempipaikaltaan kolme pistettä keravalaissarakkeeseen. Näin pahimmillaan lähes 40 pisteen lappeenrantalaisjohtoa oli kurottu kiinni melkein puolet tilanteessa 45-68. Tässä kohtaa vieraskoutsi Mika Haakana sai pelaajansa ojennukseen ja pelaamaan enemmän itselleen tyypillisesti. Tehokkaasti hyökkäyksessä ja aktiivisesti puolustuksessa. Mutta kotijoukkueelle pysyi myös asenne kohdillaan. Siitä viimeisenä osoituksena oli Roosa Lukkarisen todellinen tahtokakkonen summerin soidessa. Näin lopputulokseksi tulostaululle saatiin lukemat 61-91.

 

Tilastot: Keravan Energia Team - Catz

 

Keravan Energia Teamin naisten joukkue jäi nyt parin viikon ottelutauolle, jolla joukkue aloittaa valmistautumisen seuraavaan tärkeään matsiinsa. Poikkeuksellisesti tiistaina 20.11.2012 Keravan Energia Team saa koti-Kiltaansa vastaan sarjanousija Turun Riennon. Ottelu alkaa klo 18.30! TERVETULOA!!!

Tätä ennen miesten puolella käydään Killassa radanvarren M1DB-derby, kun isänpäivän sunnuntaina 11.11.2012 klo 15 alkaa legendaarinen Keravan Energia Team - Järvenpään Koripalloseura -kädenvääntö. TERVETULOA!!