Naisille kaksi tappiota, miehille täpärä voitto Turussa

3.12.2012

Minja Vainio teki hienon NSM-sarjadebyytin lauantaina HoNsUa vastaan. Kuva Jukka Nissinen.
Minja Vainio teki hienon NSM-sarjadebyytin lauantaina HoNsUa vastaan. Kuva Jukka Nissinen.
Antti Heiskanen vakuutti turkulaisen palkintoraadin osaamisellaan. Kuva aikaisemmasta vieraspelistä Francois Perthuis.
Antti Heiskanen vakuutti turkulaisen palkintoraadin osaamisellaan. Kuva aikaisemmasta vieraspelistä Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin edustusjoukkueet pelasivat yhteensä kolme sarjaottelua viime viikonloppuna. Naisten joukkue yritti lauantaina ottaa revanssia HoNsUsta ja matkusti sunnuntaina Kotkaan Peli-Karhujen vieraaksi. Miehet puolestaan kävivät sunnuntai-reissulla Turussa paikallisen NMKY:n isännöitävänä.

Jyväskyläläinen HoNsU otti lauantaina bussiin mukaansa pari päivää aikaisemmin keravalaisista saavuttamansa yliotteen ja vei lauantain Killan tapahtumia koko ajan haluamaansa suuntaan. Kotijoukkue ei jostain syystä päässyt peliin mukaan ollenkaan eikä johtanut ottelua kertaakaan. Sen sijaan HoNsU rankaisi läheltä ja kaukaa pelaten tyylikkään 40-minuuttisen. Jyväskyläläisten näkyvin pelaaja oli erittäin monipuolisesti onnistunut Brandi Davis, mutta joukkueesta ei muutenkaan heikkoa lenkkiä tällä kertaa löytynyt. Sarjapisteet matkasivat Jyväskylään aivan liian helposti pistein 67-93 (37-47).

 

Tilastoja: Keravan Energia Team - HoNsU

 

Yhden yön nukuttuaan, lähti Kotkaan aivan erilainen Keravan Energia Team. Peli-Karhut sai vastaansa Karhuvuoren koripallopyhätössä sisuuntuneen keravalaisjoukkueen ja oli ensimmäisen erän ihmeissään vieraidensa kanssa (15-24). Jo tällöin kotijoukkueen luotsi Seppo Kurki antoi vihaista palautetta omilleen. Toisella jaksolla PeKa heräsi, mutta ehti vielä ennen isoa taukoa torkahtaa sillä seurauksella, että Henrika Suhosen kaksi kauniskaarista kolmosta veivät vieraat vielä pisteen taukojohtoon 45-46. Se tiesi PeKa-kopissa Seppo Kurjen kitapurjeiden uudelleenlepatusta.

Mitä ilmeisimmin PeKa-pelaajat eivät halunneet enää kolmatta Kurki-ripitystä, sillä kolmas neljännes käänsi ottelun lopulta emännille. Tosin ratkaiseva ero syntyi vasta erän lopussa vieraiden Rosetta Adzasun jouduttua virhevaikeuksiin. Paikallinen sanomalehti Kymen Sanomat raportoi ottelun ratkaisun kulminoituneen Adzasun virhetaakan mukaiseen penkittämiseen. Ilman sitä raportoineen toimittajan mukaan kauden ehkä suurin sensaatio olisi hyvinkin voinut toteutua.

Viimeiseen erään lähdettiin PeKan kahdeksan pisteen johdossa ja vaikka kotijoukkue kasvatti aluksi johtoaan oli sama kahdeksan pistettä eroa vielä vajaa neljä minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen ero kasvoi loppua kohden turhankin suureksi ja summeri soi lukemissa 98-83 (45-46). Näin NSM-sarjapisteet jäivät Kotkassa kotiottelunsa pelaaville karhulalaisille.

 

Tilastot: Peli-Karhut - Keravan Energia Team

 

Keravan Energia Teamin miesten joukkue hyppäsi samaan aikaan bussiin Keravan juna-aseman kulmilta kun naisten joukkue omaan Kotka-bussiinsa. Miesten linja-auto suuntasi kuitenkin aivan toiseen maamme satamakaupunkiin eli Turkuun. Edessä oli ottelu TuNMKY:tä vastaan uusiutuneessa Nunnavuoren palloiluhallissa.

Isännät aloittivat vahvasti 6-0 rykäisyllä. Tämä oli turkulaisten suurin johtoasema koko ottelussa ja tilanne tasaantui niin, että ensimmäinen erä päättyi keravalaisjohdossa 17-18. Toisessa erässä Turku teki yhden kakkosen enemmän ja johti näin isolla tauolla puolestaan pisteellä 36-35. Kuten tilanteesta voi päätellä, oli ottelun ensimmäinen puolikas äärimmäisen tasaista vääntöä.

Eikä homma siitä miksikään muuttunut kolmannella jaksollakaan. Isännät teki ensin ja vieraat kuittasivat parhaansa mukaan. Vasta Toni Railotien kolmonen viisitoista sekuntia ennen jakson päätöstä vei Keravan Energia Teamin 56-58 johtoon ja lopulta tästä tilanteesta lähdettiin neljänteen kymmenminuuttiseen.

Ennen päätöserän puoltaväliä keravalaiset hankkiutuivat Antti Heiskasen vapareilla ja Eero Sahlbergin kolmosella 60-67 johtoon. Heiskanen oli edelleen näkyvässä roolissa saavutetun edun säilyttämisessä ja lopulta Arsene Towan toinen onnistunut vapari venytti eron jo kahdeksaan pisteeseen 69-77, kun peliaikaa oli jäljellä enää vajaa kaksi minuuttia.

Arvaahan sen mitä sitten tapahtui. TuNMKY nousi salamannopeasti kahdella kolmosella ja kahdella onnistuneella vaparilla 77-77 tasalukemiin. Siihen ei mennyt kuin vaivaiset 40 sekunttia. On tämä koripallo soitten ihmeellinen peli, koskaan ei voi olla varma mistään. Ja sen takia se niin hienoa onkin! Varsinkin kun siihen loppui kotijoukkueen pistetehtailu ja Keravan Energia Team käänsi kuin käänsikin ottelun vielä edukseen La Trice Littlen ja Antti Heiskasen vapaaheitoilla. lopputulos 77-81.

 

Tilastot: TuNMKY - Keravan Energia Team

Raportti TuNMKY:n sivuilta: "Edustus kärsi niukan tappion"

 

Keravan Energia Teamin edustusjoukkueet pelaavat alkavalla viikolla jälleen yhteensä kolme ottelua. Miesten joukkue käy itsenäisyyspäivänä torstaina 6.12.2012 Espoonlahdessa, jolloin klo 17.00 Espoo Basket Team isännöi Keravan Energia Teamia. VIERASKANNATUS KUNNIA-ASIAKSI !!

Ensi viikonloppuna sekä naisten että miesten joukkueet ovat tulessa Killan koulun hornankattilassa!

Lauantaina 8.12.2012 NSM-sarjaa Killassa klo 16.00 Keravan Energia Team - Tapiolan Honka 

Sunnuntaina 9.12.2012 Miesten I-divisioonaa (B) Killassa klo 15 alkaen Keravan Energia Team - BC Jyväskylä.

TERVETULOA!!!