Miesten korisvuosi 2013 alkoi kahdella voitolla!

7.1.2013

Mike Kingin aloitusviikonloppu Keravan Energia Teamin paidassa oli hyvinkin onnistunut.
Mike Kingin aloitusviikonloppu Keravan Energia Teamin paidassa oli hyvinkin onnistunut.
Hessu Heiskasen hyppyheittotyyliä JyWen kaadossa.
Hessu Heiskasen hyppyheittotyyliä JyWen kaadossa.
Ossi Korhonen palkittiin Järvenpäässä ottelun mukavimman puolustajan erikoispalkinnolla. Kuvat JyWe-ottelusta Francois Perthuis.
Ossi Korhonen palkittiin Järvenpäässä ottelun mukavimman puolustajan erikoispalkinnolla. Kuvat JyWe-ottelusta Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin miesten edustusjoukkueen uusi koripallovuosi ei olisi voinut juuri paremmin käynnistyä. Lauantaina joukkue katkaisi vieraissa Järvenpään Koripalloseuran voittoputken tylysti ja sunnuntaina Jyväskylän Weikot tekivät sarjapisteiden valossa turhan reissun Kiltaan.

JKS-Kerava derbyn lähtökohdat lauantaina Järvenpään Liikunhallissa olivat jokseenkin epäreilut. Kotijoukkueesta Otso Laakkonen oli muljauttanut nilkkansa edellisen päivän harjoituksissa ja lämmittelystään huolimatta joutui jättämään leikin kesken jo ennen sen alkamista. Järvenpääläisten korinalusvoimaa heikensi myös Luukas Tukian lomailu Thaimaassa ja pisteenä iin päälle Pierre Jallowin juuttuminen lentokentälle Gambia-lomailunsa päätteeksi. Näin täysi katsomo ei ehkä saanut sitä, mitä oli tullut katsomaan.

Keravalaisilla vastaavia ongelmia ei ollut. Ehkä sen ansiosta, että joukkueenjohto oli painottanut ottelun tärkeyttä hyvissä ajoin ja näin esimerkiksi uusi pelaajahankinta Mike King järjesti joululoman paluulentonsa niin, että oli varmasti jo pari päivää aikaisemmin Suomessa. Myös muut pelaajat olivat saaneet järjestettyä leipätöidensä raskaat työvuorot sopivasti ja tällä kertaa ne eivät haitanneet koripallon harrastamista. Niin kuin kovin usein muuten tekevät.

Ottelu alkoi joka tapauksessa tasaisena eikä kotijoukkueen pelaajamurheet tuntuneet missään. JKS pelasi rohkeasti niillä pelaajilla, jotka käytettävissä oli ja mitä ilmeisimmin Keravan Energia Team jäi ihmettelemään tätä tosiseikkaa. Ensimmäinen erä isännille selvästi 21-16. Toisella jaksolla suunta alkoi jo kääntymään vieraille, mutta edelleen hyvin tasaisissa merkeissä palloiltiin. Vasta juuri ennen isoa taukoa Kerava sai muutaman tärkeän korin aikaiseksi ja sai repäistyä puolivälin krouviin 32-37 johdon itselleen.

Kolmannen erän alussa JKS-taistelu jatkui. Visa Tarjanteen kolmonen kavensi eron jakson puolivälissä kolmeen pisteeseen, mutta keravalaisten onneksi Ossi Korhonen kuittasi sen välittömästi omalla kolmosellaan. Kun LaTrice Little napsautti vielä oman kolkkinsa pussiin ja Mike King viimeisteli lähempää, oli ero jo toisella kymmenellä. Lopulta tilanne ennen viimeistä neljännestä 47-63.

Päätöskvartaalin alkajaisiksi järvenpääläisten selkäranka napsahti tämän ottelun osalta lopullisesti. JKS sai pallonhallinnan erän alkuun, mutta Kaziwa Shiwan aavisti ovelasti avaussyötön ja tyylikkään riistonsa jälkeen nosti varman kupin. Ottelun viimeiset viisi minuuttia pelattiin käytännössä yhteen päähän, kun JKS ei pystynyt toimittamaan palloa enää edes puoliviivan yli. Kaikella kunnioituksella, kokonaisuutena Järvenpään päätöskympin esityksessä ei ollut enää mitään muuta korkeatasoista kuin pelaajien kotimaisuusaste.

Tilastot: JKS - Keravan Energia Team

Otteluraportti JKS.n sivuilla: JKS taisteli vajaamiehisenä

 

Sunnuntaina Kiltaan saapui kahdeksan pelaajan rosterilla Jyväskylän Weikot, joka kauden alussa vastaavassa koitoksessa nappasi sarjapisteet mukaansa Keski-Suomeen jatkoajan jälkeen. Tälläkin kertaa Weikot aloitti pirteästi ja sai maistaa johtoasemaa ottelun ensiminuuteilla Harri Keskitalon ja Johannes Laineen kakkosilla. Ensimmäinen erä meni kuitenkin lopulta isännille Rudolf Muan ja Mike Kingin johdolla pistein 23-18.

Toisen erän mieleenpainuvimmat hetket koettiin Antti Heiskasen tehokkaan pariminuuttisen merkeissä. Heiskanen väläytteli nopeuttaan ja oveluuttaan yhdeksän pisteen edestä. Ja kaikkia näitä koreja edelsi hyvin aktiivinen toiminta puolustuspäässä. Heiskasen nostatettua kotikatsomon tunnelmaa ja tilanteeksi 36-20, otti vieraat ymmärrettävästi aikalisän. Aikalisällä JyWe kokosi jälleen itsensä, mutta silti isolle tauolle poistuttiin 51-29 keravalaisjohdossa.

Kolmannen neljänneksen alussa Karri Kohtalan tärkeät viisi pistettä pitivät eron edelleen parissa kymmenessä, mutta jakson viimeiset viisi minuuttia mentiin täysin jyväskyläläiskomennossa. Varsinkin Ville Karjalainen ja Matti Vilhunen alkoivat latoa palloa pussiin. Eikä Ville Pyykkönenkään jäänyt niistä karkeloista pois. Muutama minuutti ennen viimeistä pikkutaukoa ero oli kaventunut jo kahdeksaan pisteeseen 63-55. Kotijoukkueen kannalta tärkeästi seuraavat pisteet merkattiin kuitenkin Mike Kingille ja Ossi Korhoselle, joten viimeiseen erään päästiin lopulta kaksinumeroisessa kotijohdossa 68-58.

Päätöserän alkuun Arsene Towa ja Mike King laittoivat saamansa vaparit pussiin ja siinä välissä LaTrice Little onnistui lay-upissaan, joten kotivoitto alkoi jo häämöttämään. Siitäkin huolimatta, että Matti Vilhunen kavensi jälleen kerran kolmosellaan. Eikä Vilhusen onnistumiset tähän loppuneet. Häneltä nähtiin vielä kaksi komeakaarista kolmosta, mutta nekään eivät auttaneet enää eron kuromisessa edes alle kymmenen pisteen. Keravan Energia Team onnistui ottelun lopussa edelleen laajalla rintamalla ja näin päätöslukemiksi saatiin 102-79 kotivoitto.

Tilastot: Keravan Energia Team - JyWe

 

Keravalaisten M1D-sarjan B-lohkon ottelut jatkuvat vieraspelillä HBA-Märskyä vastaan sunnuntaina 13.1.2013. Ottelu pelataan Helsingin Kalliossa, jolloin Urheilutalolla ylösheitto tapahtuu jo klo 12.40!! TERVEULOA KANNUSTAMAAN!

Tätä ennen keravalaisten koripallokatseet kiinnittyvät tiukasti lauantaiseen NSM-sarjan radanvarren herruusotteluun, kun la 12.1.2013 startataan myös naisten joukkueen korisvuosi Hyvinkäällä. Paikalliskamppailu HyPo-Keravan Energia Team Martin hallissa klo 16.00. JOS JOSKUS NIIN NYT SINNE HYVINKÄÄLLE KANNATTAA LÄHTEÄ! KAIKKI MUKAAN!!