Naisille kaksi kirvelevää vierastappiota, miehet hakivat voiton Helsingistä

14.1.2013

Rudolf Mua oli jälleen tehokas Urheilutalolla: 33 pistettä, 11 levari ja 4 heiton torjuntaa. Kuva aikaisemmasta JyWe-kotiottelusta Francois Perthuis.
Rudolf Mua oli jälleen tehokas Urheilutalolla: 33 pistettä, 11 levari ja 4 heiton torjuntaa. Kuva aikaisemmasta JyWe-kotiottelusta Francois Perthuis.
Riistäjä-Rosettan kahden pelin saldo viime viikonloppuna oli yhteensä käsittämättömät 17 riistoa! Kuva aikaisemmasta ToPo-vieraspelistä Francois Perthuis.
Riistäjä-Rosettan kahden pelin saldo viime viikonloppuna oli yhteensä käsittämättömät 17 riistoa! Kuva aikaisemmasta ToPo-vieraspelistä Francois Perthuis.
USA:n maahanmuuttoviranomaiset vaikeuttavat kanadalaisen Shantale Brambe-Donaldsonin paluuta Suomen korisparketeille. Kuva Jukka Nissinen.
USA:n maahanmuuttoviranomaiset vaikeuttavat kanadalaisen Shantale Brambe-Donaldsonin paluuta Suomen korisparketeille. Kuva Jukka Nissinen.

Keravan Energia Teamin edustusjoukkueiden vieraspeliviikonloppu ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Miehet onnistuivat voittamaan Helsingin Urheilutalossa HBA-Märskyn, mutta naisten joukkueen lentävät lähdöt Hyvinkäällä ja Äänekoskella pelatuissa NSM-sarjan otteluissa päättyivät lopulta mahalaskuihin.

Keravan Energia Teamin naisten joukkueen otteet viime viikonlopun vieraspeleissä kulkivat harmillisesti saman kaavan mukaisesti sekä Hyvinkäällä että Äänekoskella. Ensimmäiset erät sujuvat suorastaan loisteliaasti ja eroa vastustajaan syntyy tasaiseen tahtiin sen parhaimmillaan pyöriessä jo kahdessakymmenessä pisteessä.

Toisella ja kolmannella neljänneksellä alkaakin sitten viivytystaistelu, joka ratkaisukvartaalilla ajaa joukkueen jo liian tukalaan asemaan ja voitto kirpoaa hyppysistä otteluiden muutamien viimeisten minuuttien aikana.

Viime viikonloppuna joukkue jäi siis lopulta nuolemaan näppejään sarjapisteiden osalta, mutta, kun näistä peleistä otetaan opiksi ja tappiohaavat umpeutuvat luoden joukkueesta entistä kovanahkaisemman ja kylmähermoisemman, on lupa odottaa keravalaisittain huomattavasti iloisempia lopputuloksia.

Keravan Energia Team on nyt neljännellä NSM-sarjakaudellaan tiukasti kiinni play offs -paikassa ja kaikki on edelleen joukkueen omissa käsissä. Sitä tosiasiaa ei muutama tappio sarjan tässä vaiheessa muuta miksikään.

Tilastot NSM: HyPo-Keravan Energia Team

Raportti HyPon sivuilla: Ponteva nousi 21 pisteen takaa (HoNsu-HyPo -raportin alapuolella)

 

Tilastot NSM: Huima - Keravan Energia Team

Raportti Huima sivuilla: Naiset pitivät yleisön jännityksessä

 

Miesten edustusjoukkue pystyi sen sijaan pitämään pintansa loppuun asti sunnuntaiaamupäivän M1D:n B-lohkon vierasottelussaan HBA-Märskyä vastaan. Suomen lupaavimmista vanhimman ikäluokan poikajunioreista koottu Helsinki Basket Academy Märsky antoi kuitenkin jälleen kerran oivan vastuksen keravalaisille ottelun lopullisen ratkeamisen tapahduttua vasta neljännen erän loppupuoliskolla.

Keravan Energia Team vei ensimmäisen jakson nimiinsä 17-25, mutta toinen erä meni isännille 29-25 Joni Herralan upotettua juuri ennen isoa taukoa, metrin verran kolmosrajan takaa, jäätävän summerikolkin sukkana pussiin ja kavensi eron neljään pisteeseen (46-50).

Tästä innostuneena Märsky jatkoi kiriään heti kolmoskvartaalin alkajaisiksi Julius Rajalan kolmosella. Tilanteessa 51-52 vieraat tarjosivat isännilleen jo piikkipaikkaakin, mutta se ei kelvannut, joten Rudolf Mua päätti puolestaan nakata kolmosen naruihin. Se helpotti oleellisesti keravalaisten pelaamista ja viimeiseen erään lähdettiin lopulta 64-73 vierasjohdossa.

Kertaalleen Märskyn pojat kirivät vielä viiden pisteen päähän (75-80), mutta pelin viimeinen viisiminuuttinen meni täysin Energia Teamin komennossa ja Antti Heiskasen päätöskolkki repi sekä vieraspisteet yli sadan että eron suurimmilleen summerin soidessa. Lopputulos 81-102.

Keravan Energia Team on näin voittanut kaikki kolme tämän kauden kohtaamistaan HBA-Märskyä vastaan. Kertaalleen joukkueet kohtaavat vielä keväämmällä Killassa. Ehkä silloin nuoruuden into ajaa jo kokemuksen edelle. 

Tilastot M1D (B): HBA-Märsky - Keravan Energia Team

Raportti HBA-Märskyn sivuilla: Kerava kolmannen kerran HBA-Märskyä parempi

 

Keravan Energia Teamin naisten osalta ottelut jatkuvat edelleen reissupelillä, kun joukkue matkustaa sarjakärki Lappeenranna Catzin vieraaksi ensi lauantaina. Ottelu alkaa tällöin paikallisella Urheilutalolla klo 14.00!

Miesten edustusjoukkue sen sijaan pääsee ensi sunnuntaina 20.1.2013 takaisin Killan hallin mukavaan tunnelmaan, kun se saa vieraakseen klo 15 alkavaan M1D:n B-lohkon otteluun erinomaisessa vireessä olevan Turun NMKY:n. Luvassa on erittäin mielenkiintoinen kamppailu, jota ei kannata jättää väliin! TERVETULOA!!