Edustusjoukkueet eivät yltäneet yllätyksiin

11.11.2013

Miina Lapila viihtyi erinomaisesti sarjajohtaja Catzin kyydissä.
Miina Lapila viihtyi erinomaisesti sarjajohtaja Catzin kyydissä.
LaTrice Little ja Julius Rajala levypallotaistossa Kisahallin perjantai-illan tunnelmissa.
LaTrice Little ja Julius Rajala levypallotaistossa Kisahallin perjantai-illan tunnelmissa.
Mollie Williams oli Catz-ottelun itseoikeutettu ribarikuningatar 17 levypallollaan. Kuvat Francois Perthuis.
Mollie Williams oli Catz-ottelun itseoikeutettu ribarikuningatar 17 levypallollaan. Kuvat Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin edustusjoukkueet olivat totisen paikan edessä, kun kummatkin kohtasivat tappiottomat sarjojensa johtajat. Miesten joukkue vieraili perjantaina Töölön Kisahallissa ja naisten joukkue kohtasi sunnuntaina Killassa Catzin Lappeenrannasta.

Miesten joukkueen voitoton sarjakausi sai jatkoa Seagulls-vierasottelussa, kun kotijoukkue otti ohjat käsiinsä heti koitoksen alussa ja rykäisi taululle kolmessa minuutissa lukemat 10-0. Arsene Towa rikkoi vieraskuparisen vaparillaan ja LaTrice Littlen heitettyä kolmosen tasoittui tilanne hieman, mutta kentän ehdottoman kuninkaan Josh Gonnerin johdolla Seagulls vei ekan kympin nimiinsä 23-11. Toisessa erässä eroa ei yllättäen tullut lisää ja kolmannen erän alkuun Towa toi vielä lay-upillaan keravalaiset jo kymmenen pisteen päähän 43-33.

Loppu olikin sitten Seagullsin heiniä ja kuin naulaksi arkkuun Gonner pamautti vielä summerikolkin lähes puolestakentästä eleettömästi naruihin. Viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 74-52. Voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä, mutta silti eroa tuli lopulta vähän turhankin paljon kotijoukkueen hyväksi. Jos kohta lopputuloksessa 100-69 ei ollut juuri vieraiden kannalta mitään kyseenalaistettavaa. Parempi oli tälläkin kertaa selvästi parempi. Ja täytyy todeta, että kyllä Josh Gonner on vaan pirun liukas ja tarkkakätinen peluri.

Tilastot M1DA: Seagulls - Keravan Energia Team

Raportti Seagullsien sivuilla: Kerava kaatui odotetusti

 

Naisten joukkueen kotiottelu isänpäivä-sunnuntaina alkoi myös vastustajan komennossa, kun Catz murjoi Killassa vajaassa neljässä minuutissa tilanteeksi 2-10. Tämän jälkeen emännätkin saivat juonen päästä kiinni, mutta ensimmäinen neljännes päättyi tilanteeseen 10-21. Rosetta Adzasu ja Miina Lapila olivat tällöin tehneet puoliksi Energia Teamin pisteet.

Toisesta erästä kotijoukkue saa komean sulan hattuunsa. Esa Mäki-Tulokkaan luotsaama joukkue pisti sarjajohtaja Catzin puolustuspäässä todella ahtaalle. Siitä osoituksena lappeenrantalaisten jääminen kakkoskvartaalilla alle kymmeneen pisteeseen. Jakso pirteästi joukkueena pelanneille keravalaisille 13-9 ja isolla tauolla oltiin näin lukemissa 23-30. Ottelua ei oltu tässä vaiheessa todellakaan vielä ratkaistu.

Valitettavasti ratkaisu tapahtui kuitenkin kolmannen erän alussa, kun Catz vei sen ensimmäisen viisiminuuttisen lukemin 2-13 ja repi eron näin lähemmäs kahtakymmentä pistettä. Suunta ei ottelun loppua kohti tästä enää muuttunut, mutta Kiltaan saapuneet kotijoukkueen kannattajat saivat kuitenkin vielä runsaasti ilonaihetta nuoren Miina Lapilan onnistuessa useasti ennakkoluulottomissa suorituksissaan. Lapila heitti kakkoset ja vapaaheitot 100 prosenttisesti pussiin ja kolmosistakin kahdeksasta yrityksestä kolme löysin maaliin asti. Näin ottelun arvovaltaisella raadilla oli lopulta helppo tehtävä valita Lapila joukkueensa parhaaksi pelaajaksi tässä ottelussa. Vierasjoukkueesta palkittiin Jelena Reshetko.

Sarjapisteet matkasivat Lappeenrantaan odotetusti ja tällä kertaa koripistein 45-80.

Tilastot Naisten Korisliiga: Keravan Energia Team - Catz

Raportti Catzin sivuilla: Voittoputki jatkui Keravalla

 

Keravan Energia Teamin naisten joukkue huilaa ensi viikonlopun, mutta miesten joukkue sen sijaan tekee kauan odotetun paluun Kiltaan ensi sunnuntaina.

Miesten Divisioona A:

Keravan Energia Team - BC Nokia Killan koululla sunnuntaina 17.11.2013 klo 15.00 alkaen. TERVETULOA!! Hienon kotiyleisön tuki on nyt entistäkin arvokkaampaa!!