Miehille avausvoitto ja paluu maan pinnalle Oulussa

26.11.2013

Antti Heiskanen pelasi viikonloppuna todella pirteästi ja tehtaili yhteensä 27 pistettä kahdessa pelissä. Kuva aikaisemmasta vierasottelusta Francois Perthuis.
Antti Heiskanen pelasi viikonloppuna todella pirteästi ja tehtaili yhteensä 27 pistettä kahdessa pelissä. Kuva aikaisemmasta vierasottelusta Francois Perthuis.
Miku Raitanen ja..
Miku Raitanen ja..
..Taavi Lapila piristivät kummasti otteillaan joukkueensa Oulun reissua. Kasvokuvat Jukka Nissinen.
..Taavi Lapila piristivät kummasti otteillaan joukkueensa Oulun reissua. Kasvokuvat Jukka Nissinen.
Sunnuntaina Keravan Energia Team palaa taas Kiltaan valmiina paikallisotteluun. Kuva Harri Vallila.
Sunnuntaina Keravan Energia Team palaa taas Kiltaan valmiina paikallisotteluun. Kuva Harri Vallila.

Keravan Energia Teamin miesten edustusjoukkue onnistui avaamaan M1DA-voittotilinsä lauantaina Killassa, kun Pyrintö II kaatui kuin kaatuikin lopulta pistein 74-65. Sunnuntaina joukkue matkusti sarjan pohjoisimpaan pelipaikkaan palatakseen maan pinnalle.

Lauantain ottelun osalta oli ennakkoon tiedossa, että tamperelaiset eivät ehkä saa kasaan aivan parasta kokoonpanoaan, koska Korisliiga-Pyrintö pelasi samaan aikaan Baltian Liigaa Virossa ja oli muutenkin pahassa ottelusumassa. Kiltaan saapui kuitenkin nälkäinen kahdeksan parikymppisen pelurin rosteri kokeneen valmentaja J-P Niemisen mukana.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan tasainen, vaikka kotijoukkue veikin ensimmäisen erän pistein 21-16. Sen jälkeen keravalaispuseroihin ilmeisesti hiipi täysin ansaitsematon hyvänolon tunne ja Pyrintö vei kakkosjakson alun puhtaasti 0-11. Kotijoukkueelta meni reilu seitsemän minuuttia ennen kuin se sai erän ensimmäisen korinsa aikaiseksi Orlando Taylorin korinalusnostolla. Kohta perään Emmanuel Jackson onnistui kolmosessaan, mutta siinä se kotijoukkueen osalta olikin. Erä vieraille 5-15 ja taukotilanne näin 26-31.

Kolmannessa erässä Kerava kävi jo kuuden pisteen johdossakin Antti Heiskasen ja Mike Kingin laitettua perä perään kolmoset pussiin. Silti viimeiseen neljännekseen lähdettiin lopulta tasatilanteesta 46-46. Päätöskymppi tärähti käyntiin Akar Sharefin kolmosella. Ja heti perään vastaavassa onnistui Heiskanen. Ottelu alkoi kääntymään kotijoukkueelle viimeistään Sharefin nostaessa tilanteeksi 66-50 ja aikaa oli enää vajaa neljä minuuttia.

Pyrintö aloitti vielä kirin Tuomas Sukasen ja energisesti koko ottelun ajan pelanneen Severi Liljebergin kolmosilla. Lopussa peli meni kuitenkin rikkomiseksi ja vapareiden heittelyksi. Niissä King ja Heiskanen olivat kotijoukkueesta erehtymättömiä ja lopputulos 74-65 merkitsi keravalaisittain helpottavaa kauden avaussarjapistepottia.

Tilastot: Keravan Energia Team - Pyrintö II

Jos lauantaina saatiin nauttia koti-Killan lämpimästä tunnelmasta, oli sunnuntaina vuoro matkustaa huomattavasti lumisempiin maisemiin aina Pohjois-Pohjanmaalle Ouluun asti. Bussi starttasi Keravan juna-aseman maastosta aamuvarhain ja mikäs siinä oli matkustellessa edellispäivän voitto plakkarissa.

Perusteellisesti hoidettujen matkajärjestelyjen ansiosta joukkue saapui lähes minuutilleen aikataulussa Oulun Urheilutalolle. Itse ottelu alkoi kuitenkin kymmenisen minuuttia myöhässä aikaisemmin alkaneen naisten lentopallokamppailun venymisen johdosta.

Kun peli saatiin käyntiin, se alkoikin todella vauhdikkaasti. Valitettavasti tuosta vauhdista piti kokonaan huolen kotijoukkue ONMKY, joka paikallisten kesken tunnetaan lempinimellä Ynni. Pelikello ehti raksuttamaan vasta neljä minuuttia, kun tilanne oli jo 15-0. Jemal Farmer oli tässä vaiheessa naulannut jo 11 pistettä kotijoukkueelle. Seitsemän seuraavaa pistemerkintää tuli sentään vierassarakkeeseen, mutta sen jälkeen kotijoukkueen muut pelaajat ottivat mallia Farmerista ja ryhtyivät koritalkoisiin. Ensimmäinen erä Ynnille tyrmäävästi 36-12. Farmer oli tehnyt joukkueensa pisteistä tasan puolet. 

Vaikka toinen erä alkoi Jari Vanttajan kolmosella, sai keravalaiset koottua itsensä ja kirittyä eron parhaimmillaan 14 pisteeseen Mike Kingin naulatessa kolmosia ja Antti Heiskasen jatkaessa ennakkoluulottomia otteitaan lähempänä koria. Tauolle mentäessä ero oli kuitenkin kasvanut lähes entiselleen tilanteeksi 58-35.

Ottelussa ei oltu enää pitkään aikaan pelattu voittajasta ja kolmas erä ei siihen tuonut muutosta. Puolin ja toisin joukkueet joutuivat virhevaikeuksiin hivenen vaikeasti ennakoitavissa olleen tuomarilinjan takia. Kotijoukkueesta tästä kärsi eniten Otso Laakkonen ja vieraista Arsene Towa. Towa piti kuitenkin kolmannessa erässä keravalaiset jollain tapaa isäntien kyydissä onnistumisillaan, joista yksi lähti jopa kolmosviivan takaa.

Päätöserässä vieraiden ilonaiheiksi nousivat nuoret Miku Raitanen ja Taavi Lapila. Kaksikko tehtaili jakson 29 keravalaispisteestä lähes puolet onnistuen sekä kolmosviivan takaa että lähempää koria. Lukemat olisivat olleet vielä komeammat, jos lisäksi vapaaheitot olisivat löytäneet parivaljakolta paremmin maaliinsa. Tosin vaparit menivät enempi pitkin seiniä muiltakin keravalaisyrittäjiltä onnistumisten jääden koko joukkueelta alle 50 prosentin.

Näin pitkä takastulomatka alkoi roima 109-78 tappio niskassa. Bussissa ei kuitenkaan vaivuttu synkkyyteen ja lopulta yön hämärissä neljän aikoihin saavuttiin hiljaisena uutta päivää odottaneeseen kotikaupunkiin. Aamulla Keravalla paistoi sitten jo aurinko.

Tilastot: ONMKY - Keravan Energia Team

Raportti Ynnin sivuilla: Kerava kaatui komeasti

Seuraavaksi miesten joukkueella on vuorossa odotettu paikalliskamppailu, kun Järvenpään Koripalloseura saapuu Kiltaan ensi sunnuntaina 1.12.2013 päävalmentajansa Jarkko Lanun johdolla. Coach Lanu onkin jo luvannut, että Keravan Kollit tullaan murskaamaan. Mutta tyytyykö Keravan Energia Team suosiolla tähän kohtaloonsa? Kannattaa tulla paikanpäälle katsomaan! Niin Keravalta, Järvenpäästä kuin muualtakin. Mukana myös Spirit Shakin' Cheerleaders!!

Sunnuntaina 1.12.2013 Killan koululla klo 15.00 alkaen

M1DA: Keravan Energia Team - Järvenpään Koripalloseura

TERVETULOA!!