Edustusjoukkueiden joulukalenterit avautuivat iloisissa merkeissä

3.12.2013

Orlando Taylor osoitti fyysisyytensä JKS-ottelun korinaluspaineissa ja iski lisäksi ratkaisuhetkillä komean donkin.
Orlando Taylor osoitti fyysisyytensä JKS-ottelun korinaluspaineissa ja iski lisäksi ratkaisuhetkillä komean donkin.
Vastustajan kyynärpäästä haavoittunut Antti Heiskanen ilmensi kotijoukkueen taistelutahtoa. Kuvat: Francois Perthuis
Vastustajan kyynärpäästä haavoittunut Antti Heiskanen ilmensi kotijoukkueen taistelutahtoa. Kuvat: Francois Perthuis
Mollie Williams keräsi tupla-tuplan Alun vieraana.
Mollie Williams keräsi tupla-tuplan Alun vieraana.
Keravalaisten kapteeni Alli Arppe oli FoA-pelin +/- tilaston kärkinainen. Naisten joukkueen pelikuvat aikaisemmasta kotiottelusta Francois Perthuis.
Keravalaisten kapteeni Alli Arppe oli FoA-pelin +/- tilaston kärkinainen. Naisten joukkueen pelikuvat aikaisemmasta kotiottelusta Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin edustusjoukkueiden joulukuu käynnistyi onnellisten tähtien alla. Miehet kellistivät I-divisioonan A-lohkon kotiottelussaan naapurikaupungin Koripalloseuran lopulta yllättävänkin suvereenisti ja jatkoksi naiset pitivät pintansa Korisliigan vierasottelussaan Forssassa.

Miesten paikallisottelusta muodostui juuri niin kiihkeä ja tunnelmallinen jännitysnäytelmä kuin odottaa saattoi ja toivoi. Tosin LaTrice Littlen ottelun avauskorin ja Teemu Hartikaisen onnistuneen and onen 5-0 tilanne kääntyi ensimmäisen erän loppuun mentäessä 21-33 JKS-johdoksi Oskari Virolaisen aloittaessa vieraiden kolmostykityksen. Teemu Sulonen ja Visa Tarjanne latasivat perään kaksi kolkkia mieheen ja ottelun ennakkoasetelmat olivat realisoitumassa keravalaisittain pahemman kerran. Varsinkin kun Pierre Jallow dominoi korien alustoja.

Toinen erä jatkui JKS-komennossa. Jakson puolivälissä Virolainen laittoi toisen kolmosensa pussiin ja tilanteeksi 37-47. Sitten tapahtui yllättävä käänne ja Energia Team vei isoon taukoon mennessä lopun 10-0 Antti Heiskasen, Teemu Hartikaisen ja varsinkin LaTrice Littlen onnistuessa hyökkäyspäässä ja koko kotijoukkueen aggressiivisesti puolustaessa. Taukotilanne 47-47.

Kolmas kymppi lähti sitten taas väärään suuntaan järvenpääläisten tehdessä seitsemän ensimmäistä pistettä, mukaan luettuna Rudolf Muan ainokainen onnistuminen korinteossa. Tälle koripallokaudella toistaiseksi epätavallisesti, kotijoukkue ei suostu antamaan periksi. Onnistumiset huomattavasti tavallista laajemmalla rintamalla tuo eron kahteen pisteeseseen 65-67 ratkaisuneljänneksen alkaessa.

Vajaa yhdeksän minuuttia ottelua jäljellä ja Arsene Towa onnistuu vihdoinkin donkkaamaan kotijoukkueen johtoon 72-70 ja lisää johtoa vielä toisella kakkosellaan. Emmanuel Jackson puottaa puolestaan pari mid-range kakkosta ja eroa alkaa syntymään. Mike Kingin korirenkaissa pomppiva heitto kuittaa lopulta Sulosen kolmosen ja ensimmäinen JKS-selkärangan rusahdus kuuluu, kun LaTrice Little nousee ahdistettuna heittoon bonusviivan takaa. Peliväline tippuu korisukan läpi hyökkäyskellon summerin soidessa ja tilanne riemastuttavasti 85-75. Aikaakin on enää reilu neljä minuuttia.

Eikä kotijoukkueen meno tästä juuri enää hyydy. Jackson naulaa jälleen mielipaikaltaan kakkosen naruihin ja Hartikainen kiertää naurattavan helposti ohi Jallowin ja laittaa munkin lähietäisyydeltä pussiin. Towa vapauttaa Orlando Taylorin ja koriteline on koetuksella. Rengas telineineen kestää Taylorin raskaanpuoleisen donkin mainiosti ja ottelu alkaa olla paketissa. Viimeiset pisteet heitellään vapariviivalta ja sarjapisteet jää Keravalle luvuin 100-88.

Vierasjoukkueen parhaana palkitaan ilmiömäisen tarkkakätinen Sulonen ja isännistä Orlando Taylor, joka hyökkäyspään onnistumisten lisäksi sai puolustustyöskentelyllään Pierre Jallowin pelaamisen ottelun jälkimmäisellä puoliskolla sopivasti pois raiteiltaan.

Tilastot: Keravan Energia Team - JKS

Raportti JKS:n sivuilla: Keravan 100 pistettä oli liikaa JKS:lle

 

Vain hetki miesten joukkueen voitokkaan JKS-kotipelin päätössummerin soimisen jälkeen, alkoi Forssassa naisten edustusjoukkueen sarjaottelu paikallista Alkua vastaan. Jos miehet päästivät järvenpääläiset välillä selvästikin ottelussaan kuskin paikalle, tätä ei tapahtunut naisten joukkueen osalta. Keravan Energia Team ei päästänyt missään vaiheessa kamppailua kotijoukkuetta johtamaan ottelua. Ei edes silloin, kun Alku kolmannessa erässä nousi vaarallisesti tasoihin.

Henrika Suhonen latasi tässä kohtaa 11 pistettä perä perään keravalaisplakkariin ja näin tyrmäsi Alun ohimenoyrityksen alkuunsa. Ottelun ratkaisu perustui muutenkin Energia Teamin onnistumisiin laajemmalla rotaatiolla. Penkiltä tuli useammankin kerran onnistuneita ratkaisuja juuri sopiviin väleihin ja näin Sanna Helenius sai jälleen kerran poistua näiden joukkueiden välisestä koitoksesta parketilta hävinneiden joukossa. Ottelusta enemmän alla olevista linkeistä.

Tilastot NSM: FoA - Keravan Energia Team

Raportti FoA:n sivuilla: Alusta ei löydy mitaliainesta

Raportti Koripalloliiton sivuilta: Keravan penkiltä löytyi aseita kaatamaan Alku

 

Joulumakeaa mahan täydeltä lähdetään hakemaan myös ensi lauantaina, kun sekä naisten että miesten joukkue pelaa Killassa. Saman päivän aikana siis kaksi paikallista huippukorismatsia ja niiden lisäksi Keravan Kori-80:nen pikkujoulupäivä joululahjakeräyksineen. Ei totisesti kannata missata!!

Lauantaina 7.12.2013 Killan koululla pikkujoulupäivä klo 12.00 alkaen ja

klo 13.00 Naisten Korisliigaa: Keravan Energia Team - Tapiolan Honka

klo 16.00 Miesten I Divisioona A:ta: Keravan Energia Team - FoKoPo

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA !!