JäNMKY:n ja Keravan Kori-80:n A-tytöjen harjoitukset alkavat 13.5

28.4.2014

Muutos Harjoitukset alkavat 13.5.2014 Keskiviikko 19.30 - 22.00 Lukio Järvenpää

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa paremmin sekä kilpailullinen koripalloilu että koripalloilu enemmän harrasteurheiluna, jotta harjoitteleminen olisi laadukkaampaa ja aiempaa paremmin yksilöä kehittävämpää.
 
Molempien seurojen A-tyttöjen päävalmentajat, Teemu Ketola Keravalta ja Petri Peitsoma Järvenpäästä pohtivat yhdessä joukkueiden ja seurojen aktiivisten henkilöiden kanssa yhteistyön mahdollisuuksia ja löysivät ratkaisun, jota lähdettiin esittelemään sekä luomaan Keski-Uusimaa Basket:n nimellä. Koriskaudelle 2014-2015 on tarkoitus koota ryhmä tai useampia ryhmiä pelaajan tason mukaisesti, pelaajan kehittyminen ja tahtotila koripallon pelaamiseen huomioiden.


Sovittu yhteistyömalli esiteltiin pelaajille ja heidän vanhemmilleen 10.04.2014 Järvenpäässä. Järvenpään NMKY:n alaisuudessa pelaisi kilparyhmä A-junioreissa ja saman joukkueen runko pelaisi myös naisten 2-divisioonaa Keravan Kori-80:n "väreissä". Ratkaisu on mahdollinen myös Suomen Koripalloliiton lisenssisääntöjen puolesta. Harrastekoripallojoukkueet pelaisivat vastaavalla tavalla ja niiden lukumäärä on tietenkin riippuvainen pelaajien lukumäärästä. Pelaajien lukumäärän mukaan muodostetaan myös harjoitteluryhmät.


Yhteistyöllä saavutettaisiin myös muita, kuin pelillisiä etuja. Molemmissa kaupungeissa ja seuroissa on aktiivisia ns. puuhaihmisiä, jotka antavat panoksensa koripallolle ja suurelle joukolle lapsia ja nuoria. Nyt tavoitteena on myös koripallokulttuurien ja toimintatapojen yhdistäminen ja ajatusten vaihtaminen, jotta koripalloilua saataisiin edelleen kehitettyä parempaan suuntaan. Aiemmin tällaista mahdollisuutta ei ole pystytty tarjoamaan, joten aika näyttää, miten synergiaedut on saatu hyödynnettyä. 


Tiivis yhteistyö Järvenpääläisessä ja Keravalaisessa koripalloilussa on siis avattu ja ensin on tarkoituksena siis yhdistää voimat A-tyttöjen osalta. Päävalmentaja Teemu Ketola kuvaa tulevaa yhteistoimintaa mielenkiintoisena ja jännittävänä sekä varmasti pelaajaystävällisenä ja haasteellisena projektina. Ketolan mielestä juuri vanhimmat juniorit, jotka kolkuttelevat jo aikuiskoripalloilun portteja ovat oikea ikäryhmä yhdistää, sillä osa haluaa nimenomaan kilpakoripalloa ja osa vain harrastaa lajia ilman kilpailullista elementtiä. Tämä on hyvä tulevaisuuskuva, sillä molemmissa seuroissa on riittävästi tyttöjä ja nuoria naisia, jotka haluavat pelata koripalloa näistä lähtökohdista. Tulevaisuus näyttää, mitä yhteistyöllä saadaan aikaan. Tarkoituksena on myös antaa ja taata nuorille mahdollisuus pelata koripalloa haluamallaan tasolla aikuisiässä aina Naisten Korisliigaa myöten.

Kesätreenit alkavat 12.05.2014

Maanantai 18.30 - 20.00 Killan koulu Kerava
Keskiviikko 18.00 - 19.30 Liikuntahalli Järvenpää
Perjantai 19.30 - 21.00 Liikuntahalli Järvenpää
Nämä vuorot toukokuun loppuun asti