KuuBa Järvenpää ja KuuBa Kerava voittoihin valtakunnallisten sarjojen avauskierroksella

18.10.2014

Kuuba Järvenpää voitti A-tyttöjen SM-sarjassa Honka lll:n selkein numeroin 64-30 Järvenpään lukiolla. A-tyttöjen V1D:ssa Keravalla Kuuba Kerava peittosi KaPo:n niin ikään murskaavasti 71-34.

Keravan ja Järvenpään A-tyttöikäisten yhteistyöhankkeen KuuBa-joukkueet aloittivat kauden lauantaina 11.10. Keravan joukkue aloitti pelipäivän jo ennen puolta päivää, kun vastaan asteli KarhunPojat Helsingistä. KuuBa Kerava sommitteli kuviot kohdilleen jo heti avausneljänneksillä mutta pallo kolisteli korirautoja luvattoman usein. Tämän vuoksi KaPo pystyi roikkumaan ensimmäisen puoliskon tauolle asti seitsemän pisteen tuntumassa. Kolmas jakso oli kuitenkin ratkaisu ottelulle. KuuBa:n tytöt takoivat palloa korisukkaan 25 pisteen edestä ja puolusti hurmiossa, joten "otsonpentujen" oli tyytyminen vain kolmeen jaksopisteeseen. Viimeinen kymmenminuuttinen pelailtiin käytännössä tulevaa odotellen ja loppusummerin soidessa tulostaululla oli lukemat 71-34.

 

KuuBa Järvenpää lähti omaan SM-sarjan avaukseen ennakkosuosikkina, kun vieraaksi saapui Honka lll Espoosta. Tapiolan Hongan lll-joukkue koostuu vuosina 1999 ja 2000 syntyneistä viime kauden nuoremman ikäluokan mestareista, jotka pelasivat itsensä ansaitusti tänä vuonna A-tyttöjen korkeimpaan sarjaan.

 

Ottelun alku lupasi jo hyvää kotijoukkueelle, sillä pallo siirtyi tytöltä tytölle näyttävästi ja lopulta korirenkaan läpi. Espoolaisten yritykset kimposivat järjestäen ohi ja kun levypallot noukki "namika", niin tauolle mentiin KuuBa:n 20 pisteen johdossa. Toinen puoliaika ei tuonut muutosta voimasuhteisiin mutta pisteitä tehtailtiin kuitenkin hieman tasaisemmin puolin ja toisin. Lopputulos 64-30 KuuBa Järvenpäälle. 

 

Seuraavat A-tyttöjen pelit on 18.10.2014 Espoossa ja vastaan astelee molemmille Summa-hallissa Hongan kaksi muuta joukkuetta. KuuBa Jpää kohtaa Honka l:n ja KuuBa Kva Honka ll:n.