Keravan Energia Teamin naisten ja miesten edustusjoukkueiden sarjakaudet päätökseen tavoitteiden mukaisesti

30.3.2010

Sarjoihin lähdettäessä tavoitteenamme oli uusia sarjapaikat naisteen mestaruussarjassa ja miesten ykkösdivarissa. Nämä tavoitteet saavutettiin. Voimme olla ylpeitä lippulaivojemme otteista.

Miesten joukkueen ehdottomia kohokohtia olivat Porvoon Tarmon kylvettäminen kotisalissa, paikalliskamppailun voittaminen Järvenpäässä sekä vierasvoitot Kaarinassa ja Loimaalla. Miinuspuolelle jäävät niukat tappiot BC Nokialle Killassa ja sarjan viimeinen ottelu Lahdessa.

Miesten sarjakausi alkoi 7 ottelun tappioputkella. Joukkueen usko oli koetuksella, mutta henkinen kestävyytemme riitti loppujen lopuksi hienosti. Ensimmäisen voiton jälkeen joukkue paransi otteitaan ja voitti vielä kuusi ottelua lopuista 14 ottelusta.

Erityisenä mainintana onnistumisista otan esille Arsen Towan sijoittumisen toiseksi runkosarjan levypallotilastossa. Yksi levypallo enemmän koko kauden aikana olisi tuonut levypallokuninkuuden. Kova suoritus 191 cm pituiselta pelaajalta!

Muissa tilastoissa ei Keravan pelaajia löydy sarjan kärkisijoilta. Joukkueemme menestyi ennen kaikkea joukkueena. Tämä on päävalmentajalle hieno meriitti.

Naisten joukkue säilytti sarjapaikkansa voittamalla Hyvinkään Pontevan putoamiskarsinnoissa suoraan kahdessa ottelussa ylivoimaisesti. Näiden otteluiden jälkeen ei jäänyt epäselväksi se, että Keravan Energia Team kuuluu mestaruussarjaan. Tämä käsitys syntyi jo kauden mittaan kun kamppailimme sarjataulukon neljän viimeisen joukkueen kanssa tasapäisesti sijoista 5-8.

Joukkue kehittyi kauden aikana ja pystyi haastamaan jälkimmäisellä puoliskolla viime kauden mestarin Espoo Teamin vieraissa ja nyt hyvää playoff-sarjaa pelaavan Äänekosken Huiman Killassa. Voittoja otettiin yhteensä kuusi, joista neljä sarjan toisella puoliskolla.

Naisten joukkueen saavutuksen arvoa lisää se, että pelasimme kauden vain yhden ulkomaalaisvahvistuksen voimin. Samoin toimi vain Espoo Team. Muilla joukkueilla oli kaksi tai kolme ulkomaalaista vahvistusta. Pelaajistamme vain kolmella oli aikaisempaa mestaruussarjakokemusta. Kulisseissa välillä kiivanakin käyneeseen peliaikakeskusteluun totean, että 12 pelaajaa pelasi vähintään 13 ottelua ja peliaikaa keskimäärin ottelua kohti tuli näistä enimmillään 36:42 minuuttia ja vähimmillään 11:20 minuuttia pelaajaa kohden. Myös naisten joukkueen päävalmentaja on ansainnut kiitokset kauden läpiviemisestä.

Naisten ja miesten pääsarjoja ei pelata ilman taustaorganisaatiota ja taloudellisia yhteistyökumppaneita. Tässä suhteessaa olemme edistyneet myös viime vuodesta. Iso kiitos kaikille toimijoille ja kumppaneille!

Seuraavan sarjakauden valmistelu on käynnistynyt. Jo nyt voi sanoa, että asetamme tavoitteemme korkeammalle kuin päättyneellä kaudella. Seuran johto tiedottaa aikanaan pääratkaisuista, kun ne saatu valmiiksi.

Keravalla 30.3.2010

Markus Virtanen