Miesten voittoputkelle jatkoa - nyt kaatui KaHe

11.3.2012

Karri Kohtala sekoitti KaHe-pakan kolmosillaan.
Karri Kohtala sekoitti KaHe-pakan kolmosillaan.
Mike Akpomuje käytti tehokkaasti peliminuuttinsa hyväkseen.
Mike Akpomuje käytti tehokkaasti peliminuuttinsa hyväkseen.
Näitä nähtiin Rudolf Muan toimesta myös KaHe-ottelussa.
Näitä nähtiin Rudolf Muan toimesta myös KaHe-ottelussa.
Reimo Pähn loukkasi erittäin harmillisesti polvensa. Jääkö divarikarsinnat nyt häneltä väliin..? Kuvat aikaisemmasta JKS-kotiottelusta, Francois Perthuis.
Reimo Pähn loukkasi erittäin harmillisesti polvensa. Jääkö divarikarsinnat nyt häneltä väliin..? Kuvat aikaisemmasta JKS-kotiottelusta, Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin miesten joukkue otti ison askeleen kohti eteläisen M2D:n mestaruutta kaatamalla sunnuntai-iltapäivän yleisöönmenevässä kotiottelussaan munkkiniemeläisen Kartanon Herrat luvuin 98-74 (48-27).

Ottelun mielenkiintoa lisäsi se, että vierailija KaHe oli aikaisemmin syksyllä nöyryyttänyt Munkkiniemessä keravalaisia rumasti 77-61 ja oli edellisenä päivänä teurastanut samaisessa Yhteiskoulussa hämeenlinnalaisen Punaportin Bluesin 40:llä pisteellä. Toisaalta Energia Team on pelannut tappioitta koko alkuvuoden ja oli saanut levätä puolisentoista viikkoa Järvenpää-vierailunsa jälkeen.

Kotijoukkue otti heti ohjat käsiinsä. Towan avauspisteet korinalta saavat nopeasti seuraa samaisen herran kolmosella, johon La Trice Little vastaa omallaan. Mikko Hekkilän kakkonen tässä välissä saattaa tilanteeksi 8-2. Vierasjoukkue saa hetkeksi pelin juonesta kiinni Poropudaksen nostaessa kakkosen, mutta avauserän loppu menee vielä alkuakin selkeämmin isännille ja päättyy tilanteeseen 22-11. Kartanon Herrojen osakkeita ei nosta sekään tosiasia, että aina yllätyksellinen Mikko Olli oli jo tässä vaiheessa napannut neljä henkilökohtaista virhettä. Yksi niistä oli mallia epäurheilijamainen. 

Toinen kvartaali mentiin pitkälti ensimmäisen viitoittamia latuja. Vieraiden Harri Hämäläinen oli saatu pidettyä hyvin pimennossa, mutta ennen isoa taukoa pari kakkosta löysi hänen toimestaan jo pussin pohjalle. Kakkoserän ehdoton nimi oli kuitenkin kotijoukkueen Karri Kohtala, joka parketille päästyään rusautti melkolailla peräjälkeen kolme isoa mukiin ja kakkosen päälle ilman yhtäkään ohiheittoa. Pitkälti näiden suoritusten ansiosta taukokahveja hörpittiin 48-27 kotijohdossa.

Ottelun avauspuolikkaalla Kartanon Herrojen hyökkäystehot olivat turhan paljon Mikko Heikkilän varassa, mutta tauon jälkeen Harri Hämäläinen näytti mikä on miehiään tässä lajissa. Jos joku paikalla olleista ei aikaisemmin tiennyt, että Haki Hämäläinen osaa laittaa palloa pussiin niin nyt tietää. Kolmanteen erään pari kolmosta ja yhtä monta kakkosta oli vasta alku sille mitä neljännessä erässä tuleman piti. Mutta tällä kertaa laajemmalla onnistumisrintamalla operoinut Keravan Energia Team ei Hämäläisen onnistumisista huolimatta päästänyt vieraitaan edes uhkaetäisyydelle saati, että Killan katsomon mukavasti kansoittanut kotiyleisö olisi joutunut painamaan paniikkinappulaa. Kolmas jakso KaHelle 20-21, mutta enää yhden neljänneksen ollessa ottelusta jäljellä tilanne tiukasti keravalaiskomennossa 68-48. 

Ratkaisevassa päätöserässä Hämäläinen sitten sen tulituksensa viimeistään aloittaa. Läheltä, kaukaa, vapariviivalta ja tasaiseen tahtiin. Hän vastaa vieraiden kaikista erän pelitilannekoreista Tuomas Venholan ilmavaa lay-upia lukuunottamatta. Hämäläisen saldo pelkästään päätösnejännekseen oli 19 pistettä. Erän KaHe-pisteistä ei juuri muille Herroille jakamista jäänyt. Sen sijaan kotijoukkueen ennestään pitkä onnistujalista sai vielä lopussa jatkoa, kun Jarkko Rönnholm, Petri Pitkänen; Ejiroghene Akpomuje ja Lauri Takala avasivat pistetilinsä. Peli koripalloiltiin muutenkin näyttävästi loppuun asti, jolloin taululla olivat lukemat 98-74 osoittamassa selvähköä kotivoittoa. 

Sirkushuveja tässä ottelussa oli varmasti tavallista M2D-kamppailua enemmän. Siitä pitivät huolen Arsene Towa ja etenkin Rudolf Mua, jotka näyttävillä heitontorjunnoillaan ja donkeillaan antoivat kotikatsomolle sitä mitä se oli tullut kotijoukkueen voiton lisäksi Killasta hakemaan.

Tilastot:

Keravan Energia Team (pisteet/levypallot): Towa 22/10, Little 16/5, Mua 14/12, Kohtala 14/5, Kazembe 11/3, Railotie 7/6, Pähn 4/1, Pitkänen 4/0, Akpomuje 3/4, Rönnholm 2/4, Takala 1/0, Jumppanen 0/0

Kartanon Herrat (pisteet): Hämäläinen 33, Heikkilä 18, Venhola 8, Airas 8, Olli 3, Kohila 2, Poropudas 2, Harjula 0, Anhava 0, Humphreys 0, Hirvonsalo -

Keravan Energia Teamilla on mahdollisuus varmistaa eteläisen M2D-sarjan mestaruus jo seuraavassa pelissään, kun joukkue matkustaa KaU Koriksen vieraaksi Karkkilaan viikon päästä sunnuntaina 18.3.2012. Ylösheitto Karkkilan liikuntahallilla tapahtuu klo 15.00.