Naisten edustusjoukkue ilonaiheena, miehet syvyyssukelsi Turussa

4.3.2013

Rosetta Adzasu oli jälleen merkittävässä roolissa Hyvinkään Pontevan kaadossa.
Rosetta Adzasu oli jälleen merkittävässä roolissa Hyvinkään Pontevan kaadossa.
Roosa Lukkarinen kipparoi keravattaret jälleen kiinni play offs -paikkaan.
Roosa Lukkarinen kipparoi keravattaret jälleen kiinni play offs -paikkaan.
Arsene Towa johdatti puolustusesimerkillään joukkueensa suden suuhun Turussa. Kuvat aikaisemmista kotiotteluista Francois Perthuis.
Arsene Towa johdatti puolustusesimerkillään joukkueensa suden suuhun Turussa. Kuvat aikaisemmista kotiotteluista Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin edustusjoukkueet poistuivat parketeilta sunnuntaina hyvin erilaisissa tunnelmissa. NSM-sarjassa Killassa nähtiin erinomaisesti pelannut kotijoukkue, mutta Turussa Nunnavuoren palloiluhallissa miesten joukkuetta nöyryytettiin oikein kunnolla.

Sunnuntainen naisten radanvarren herruusottelu alkoi vierasjoukkue Pontevan kahdella kakkosella, mutta 6-6 tilanteesta Keravan Energia Team rykäisi seuraavat viisi peliminuuttia 13-0 ja antoi katsomolle esimakua tulevasta. Avauserän jälkeen tilanne keravalaisittain lupaava 20-10.

Toinen neljännes alkaa tasaisemmissa merkeissä, mutta muutaman minuutin jälkeen eroa alkaa tulla lisää. Kotijoukkue onnistuu laajalla rintamalla. Vuorollaan Rosetta Adzasu, Henrika Suhonen, Roosa Lukkarinen, Hilma Ala-Vähälä ja Rosa Pakarinen laittaa palloa sukkaan. Kaiken kukkuraksi Pakarisen summerikolmonen löytää tiensä korirenkaan läpi ja muuttaa taukotilanteeksi 46-27 kotijoukkueelle.

Monesti koripallossa kolmas erä näyttelee merkittävää osaa lopputuloksen kannalta. Tällä kertaa poikkeus vahvistaa säännön. Kolmannella kympillä kotijoukkue keskittyi turvaamaan johtoaan, mutta lipsautti lopulta jakson pistein 11-13 HyPolle. Tilanne kuitenkin edelleen turvallisesti Energia Teamille 57-40 ennen viimeistä kvartaalia.

Kun ratkaisuneljännes alkaa Henrika Suhosen kolmosella, rupeaa peli olemaan taputeltu. Ponteva ei saa kunnolla kiriä aikaiseksi ja mitä pidemmälle kohti ottelun loppua päästään, kotijoukkueen peliriemu lannistaa hyvinkääläisten taistelutahtoa entisestään. Niinpä Elisa Räikkösen viimeinen onnistunut vapaaheitto tuo lopputulokseksi 85-60 ja radanvarren naisherruus pysyy edelleen Keravalla.

Kaikken kaikkiaan kaikki kolme tällä NSM-kaudella pelattua paikalliskamppailua olivat hyvää suomalaista naiskoripalloilua, jossa kotikatsomo sai aina juhlia voittoa. Valitettavasti ensi kaudella nykyisen sarjajärjestelmän vallitessa, sarjasta putoaa suoraan ilman karsintoja divarijoukkueiden kanssa, näitä paikalliskamppailuja ei NSM-sarjassa nähdä. Samalla kun Keravan Energia Team varmisti sarjapaikkansa ja otti tukevamman kiinnityksen play offs -paikkaan, varmistui Hyvinkään Pontevan tippuminen I divisioonaan ensi kaudeksi.

Raportti HyPon sivuilla: Kerava kepitti väsyneen Pontevan

Mainittakoon HyPon ansiokkaaseen raporttiin liittyen se, että Keravan Energia Team pelasi jo keskiviikkona Forssassa kotijoukkue Alusta johtuen. Ei siis omasta aloitteestaan. Ja Rosa Pakarinen ei ole Hyvinkään Pontevan vaan Lappeenranna Catzin kasvatti. Hän on kyllä pelannut myös Pontevassa.

Tilastot: Keravan Energia Team - HyPo

Keravan Energia Teamin naisten joukkueen pelit jatkuvat ensi lauantaina edelleen kotiottelulla, kun 9.3.2013 klo 16.00 alkavaan kamppailuun Killassa vastaan asettuu Äänekosken Huima! TERVETULOA!!

 

Keravan Energia Teamin miesten joukkueen pelimatka Turkuun oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Matkalla ei toiminut mikään muu kuin joukkueenjohdon matkajärjestelyt. Tosin kaikkia ei miellyttäneet nekään.

Pelipaikalla Nunnavuoren palloiluhallissa oltiin siis suunnitellusti hyvissä ajoin. Kaiken piti olla valmista jännittävään kärkikamppailuun, jossa keravalaisilla oli mahdollisuus varmistaa M1D B-lohkon voitto jo kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä. Alkuminuutit lupaa ihan hyvää. Rudolf Mua vetää komean donkin Arsene Towan syötöstä ja LaTrice Little vie vieraat 3-6 johtoon lay-upillaan. Kyllä se tästä. Hyvältä näyttää. Mutta siinä se sitten oli. Kotijoukkueesta Ville Hänninen ja Timo Humalamäki vetävät ensimmäiset kolkkinsa pussiin ja TuNMKY aloittaa karkumatkansa. Ensimmäinen erä siedettävästi 20-12 isännille.

Toisen erän ensimmäisen kupin tekee vielä vieraille Mua. Sitten alkaa kotijoukkueen tulitus. Nunnavuoren korisareena alkaa muistuttaa enempi teuras- kuin palloiluhallia. Nyt ei ammuta enää kevyellä kranaatinheittimella vaan raskaalla tykistöllä. Kolmosta sukkaan Tuomas Soinio, Sakari Salminen, Soinio, Salminen... ei niitä ehdi laskemaan. Toivottavasti pöytäkin sekoaa... Ja vielä Ville Hänninen. Huh huh, nyt helpottaa. Ne tekee enää kakkosia... Kunnes Salminen vetää vielä kolmosen toisen erän päätteeksi ja tilanteeksi vierailijoiden osalta mielenvikasest 52-29. 

No, puolet vielä jäljellä. Ei tämä tästä pahemmaksi voi muuttuua. Kyllä voi. Vaikka kolmas jakso alkaa vieraiden näennäisellä kirillä Muan ja Arsene Towan nostaessa kakkoset. Sitten se alkaa. Oskari Immosen heittosirkus tyrmää vieraat viimeistään. Iskua tulee oikealta ja vasemmalta, ylhäältä ja alhaalta, suoraa ja koukkua. Kuvainnollisesti keravalaisnenä turskahtelee poskelta toiselle. Nyt sattuu. Enää yksi kymmenminuuttinen ja sitten se on ohi. Tilanne 76-45.

Lopulta jokainen kotijoukkueen pelaaja pääsee lyömään lyötyä ja tämä ikimuistoinen oppitunti päättyy Eikka Lehtosen vapareilla turkulaisille murskaavasti 110-67. Tämän ottelun perusteella TuNMKY ehdottomasti ansaitsisi jotain enemmän kuin kakkossijan divari B:ssä. Ja toisaalta keravalaisille ei tällä esityksellä kuuluisi paikkaa mistään Suomen Koripalloliiton alaisesta sarjasta.

Kylmä tosiasia kuitenkin on, että Keravan Energia Teamin miesten joukkueella on edelleen sarjan voiton kannalta mahdollisuudet enemmän kuin hyvin omissa käsissään. Tässä vaiheessa sarjavoitto vaatii Keravalta kuitenkin, tämän ottelun jäljiltä, palasten kokoamista ja tarkkaa harkintaa niiden uudelleenkasaamisessa.

Tilastot: TuNMKY - Keravan Energia Team

Raportti TuNMKY:n sivuilla: Namika tyrmäsi Keravan kärkikamppailussa

Keravan Energia Teamin miesten joukkue pelaa seuraavan kerran Espoo Basket Teamin vieraana. EBT- Kerava ensi sunnuntaina 10.3.2013 Espoonlahden uusitussa palloiluhallissa klo 17 alkaen