Ykköskori voitti Savonlinnassa OTB-turnauksen super-sarjan!

1.7.2013

Savonlinnan OTB-mestarit 2013: Mantere, Piipponen, Railotie, Korhonen, Kuoppala, Peltola, Rönnholm, Mäntynen ja coach Haltsonen
Savonlinnan OTB-mestarit 2013: Mantere, Piipponen, Railotie, Korhonen, Kuoppala, Peltola, Rönnholm, Mäntynen ja coach Haltsonen

Finaalissa Kollit murskasivat arkkivihollisen PuhuPolice Basketin ja palauttivat kiertopalkinnon takaisin Keravalle.

Ykköskori lähti perjantaina Savonlinnan OTB-turnaukseen metsästämään heikosti menneen 35v-sm sarjan jälkeen menestystä ja lievästi kadoksissa ollutta joukkue henkeä.

Perjantaina illalla klo 19.20 pelattu avaus ottelu Vantaalaista PuhuPolice Baskettia (v.2012 OTB-mestari) sujui yhtä molli voittoisesti kuin koko päättynyt sm-kausi ja takkiin tuli 9 pistettä, lopputulos 54-45. Mutta onneksi katsomossa istui legendaarinen Kari Haltsonen joka oli tullut kesämökiltään katsomaan turnauksen pelejä ja ottelun jälkeen Haltsonen pyydettiin Ykköskorin peräsimeen turnauksen ajaksi ja Haltsonenhan suostui.

Lauantaina klo 12.20 vastaan asettui YPA Ylöjärveltä ja Haltsonen rupesi käyttämään vanhoja perusmetkuja peluuttamisessa. YPA roikkui hyvin mukana puoliajalle asti ehkä vähän pöytäkirjan pitäjien avustuksellakin mutta sitten alkoi Ykköskorin peli löytämään kadoksissa olleen vireen ja voitto tuli lukemin 60-44.

Seuraavaksi lauantaina klo 18.10 vastustajaksi tuli Pirkkala juniors joka kaatui 58-40 ja sunnuntain finaalipaikka oli varmistettu.

Pelien välissä ja jälkeen Ykköskorilla oli yhteistoimintaa joukkuehengen nostattamiseksi: kellumista Saimaassa, uiskentelua, hengennostatus puheita ja yhteisruokailua sekä muuta illan viettoa Savonlinnan kauniissa kesäkaupungissa.

Finaali pelattiin Savonlinnan OKL:llä sunnuntaina klo 14.00. Vastaan asettui Vantaalainen, tuttu ja vaarallinen PuhuPolice Basket joka oli jo voittanut Ykköskorin perjantaina ja sekä 5 edellistä kohtaamista, joten vähän oli hampaankolossa. Ykköskori oli kuitenkin hoitanut läksynsä ja saanut JOUKKUE-hengen kuntoon ja asenne oli kunnossa. Peliin saatiin loistava alku ja kovan puolustuksen ja onnistumisten kautta tilanne 9-1 ja tahti jatkui samana loppuun asti. PPB sai ensimmäisen 20-minuuttisen aikana tehtyä vain 2 pelitilanne koria ja puoliajalle mentiin tilanteessa 14-23 Keravalle. Toinen puolisto jatkui hyvällä sykkeellä ja jaksettiin jauhaa hyviin heittopaikkoihin sekä pidettiin PPB:n pojan kurissa. Lopputulos 37-56 ja pokaali ansaitusti Ykköskorille kolmannen kerran neljän vuoden sisään. Se mitä nähtiin Ykköskorilta finaalissa oli monien asioiden summa, se oli JOUKKUE.

Finaalin pisteet:

Ykköskori: Mikko Mantere 2, Kari Piipponen 10, Toni Railotie 8, Ossi Korhonen 13, Timo Kuoppala 0 (levypalloja + loisto puolustus), Esa Peltola 13, Jarkko Rönnholm 8 ja Jari Mäntynen 2 (+ hyviä ideoita paljon)

Valmentaja: Kari Haltsonen (täyden kympin suoritus)

 

PuhuPolice Basket: Timo Tervo 3, Mikko Kaijansinkko 6, Sami Virtanen 5, Vesa Sell 4, Manne Vuori 0, Miikka Wessman 8 ja Lasse Riihimäki 11.

 

Turnauksen sarjavoitto on samalla historiallinen koska nyt Ykköskorin kolmannen voiton myötä Kerava on voittanut Savonlinnan OTB-turnauksen super-sarjan 4 kertaa turnauksen historiassa ja se on eniten yhdessä Joensuun kanssa. Keravalaisten voitot ovat vuosilta: 1985, 2010, 2011 ja 2013.

Loistava reissu ja hienosti järjestetty turnaus. Kiitos joukkueelle, valmantaja Haltsoselle sekä Ilkka Hyppöselle OTB-järjestelyistä.