Hanna Lehtinen on Kori-80:n uusi juniorivalmennuspäällikkö

5.12.2022

Kori-80 haki keväällä 2022 päätoimista juniorivalmennuspäällikköä seuralle. Sopivan hakijan puutteessa paikka jäi kevään ja kesän aikana täyttämättä.

Pitkän harkinnan tuloksena Hanna Lehtinen otti syksyllä yhteyttä seuraan puheenjohtajaan Harri Oksaseen ja ilmaisi kiinnostuksensa tehtävää kohtaan. Neuvottelujen tuloksena Kori-80 palkkasi Lehtisen seuran juniorivalmennuspäälliköksi 1.12.2022 alkaen.

Hanna kertoo itsestään: "Koristaipaleeni alkoi 8-vuotiaana Keravan Kori-80:ssä. Laji vei heti mennessään, ja melkein
parikymppiseksi asti pelikokemusta kertyi eri seuroissa, sekä juniorisarjoissa että naisten SM-sarjassa. Olen aina arvostanut hyvää pelisilmää ja tunneälyä, niin pelaajana kuin valmentajanakin – on ilo, kun tiimi toimii yhdessä saumattomasti!

Vahva sitoutuminen ja tavoitteellinen treenaaminen nuorena opetti erilaisia elämäntaitoja. Niistä on
ollut hyötyä myöhemmin niin opiskelussa kuin työelämässä. Pelaajapolkua tulisikin miettiä osana
lapsen ja nuoren kasvua. Valmentajan tärkeä rooli on kannustaa ja luoda turvallinen harrastusympäristö, jossa pelaaja voi kasvaa kohti omia vahvuuksiaan.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠On ilo nähdä, kuinka valmentajat, joukkueenjohtajat ja pelaajien perheet antavat viikosta toiseen tärkeän panoksensa lasten harrastustoimintaan. Tekemisen tulee olla hauskaa ja palkitsevaa, näin se heijastuu myös lapsiin! 

Oma roolini on muun muassa tukea, sekä kehittää seuran
valmennustoimintaa, luoda eri ikäluokkien kehityspolkuja ja viedä alueellamme tietoa eteenpäin tästä hienosta joukkuelajista.

39-vuotias Hanna on viettänyt koripallotoiminnan parissa jo noin 30 vuotta. Valmentajakokemusta hänellä on viiden vuoden ajalta 2009-2011 syntyneiden tyttöjen joukkueesta.

Tällä kaudella Hanna valmentaa sekä Keravalla että Järvenpäässä, joukkueinaan 2009-2011 syntyneet tytöt sekä 2012-2013 syntyneet pojat.

Hannan tehtäviin juniorivalmennuspäällikkönä kuuluvat mm. seuran juniorikoripalloilun valmennustoiminnan kehittäminen, toimiminen päävalmentajana sovituissa juniorijoukkueissa sekä seuran valmentajapolun kehitystyö. Lisäksi hän osallistuu keväällä URHEA-ohjelmassa valmentamiseen. URHEA mahdollistaa yläasteikäisille koripalloilijoille harjoittelun kerran viikossa koulunkäynnin lomassa.