Hilpi Savikko Kori-80:n naisten SM-joukkueen päävalmentajaksi

22.8.2010

Hilpi Savikko palaa naisten SM-sarjan sivurajoille pelikaudella 2010/11. Kuva: Pentti Pekkala.
Hilpi Savikko palaa naisten SM-sarjan sivurajoille pelikaudella 2010/11. Kuva: Pentti Pekkala.

Hilpi Savikko valmentaa Keravan Kori-80:n naisten SM-joukkuetta Keravan Energia Teamia pelikaudella 2010/11. Savikon sopimukseen kuuluu myös neuvottelut seuraavasta kaudesta.

Hilpi Savikolla on takanaan pitkä pelaaja- ja valmentajaura suomalaisessa huippukoripallossa, jonka lisäksi hän on pelannut ammatikseen Ruotsin pääsarjassa. Savikolle myönnettiin naisten SM-sarjan vuoden valmentajan palkinto Koripalloliiton kevään 2000 palkintogaalassa hänen valmennettuaan Pantterit naisten Suomen mestariksi 1999 ja 2000. Naisten maajoukkueen päävalmentajana Savikko toimi vuosina 2005-07.

Savikko on myös valmentajakoulutuksensa ja -kokemuksensa perusteella saavuttanut Suomen korkeimman valmentajakoulutustason.

- Tällä kertaa valmentajaratkaisun löytyminen kesti kauan, mutta tätä sopimusta kannatti odottaa, hymyilee Kori-80:n puheenjohtaja Markus Virtanen.

- Meillä on Hilpin kanssa selvä suunnitelma joukkueen kokoamiseksi, mutta työ on vielä kesken. Keravan Energia Teamin tavoitteena on koota iskukykyinen joukkue alkavalle sarjakaudella ja päästä pelaamaan pudotuspelejä.