Miesten Cup-taival tyssäsi Munkkiniemessä

6.11.2010

Rudolf Mua ei jättänyt ketään kylmäksi Munkkiniemessä. Saldona häikäisevä tupla-tupla (26 pistettä ja 11 levypalloa) sekä neljä heitontorjuntaa.
Rudolf Mua ei jättänyt ketään kylmäksi Munkkiniemessä. Saldona häikäisevä tupla-tupla (26 pistettä ja 11 levypalloa) sekä neljä heitontorjuntaa.
Stefan Beatovic johdatti keravalaiskiriä Cupin puolivälierässä.
Stefan Beatovic johdatti keravalaiskiriä Cupin puolivälierässä.
Sampo Harjula jatkoi hyviä otteitaan ToPoa vastaan. Kuvat BC Jyväskylä-kotiottelusta, Francois Perthuis.
Sampo Harjula jatkoi hyviä otteitaan ToPoa vastaan. Kuvat BC Jyväskylä-kotiottelusta, Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin rahkeet eivät riittäneet yllättämään Torpan Poikia Suomen Cupin puolivälierässä. Aineksia oli jälleen parempaankin, mutta isäntäjoukkue ToPo meni lopulta neljän parhaan joukkoon lopputuloksella 91-72 (38-38).

Ottelun alku enteili läpihuutojuttua ToPon siirryttyä parissa minuutissa 5-0 johtoon siitä huolimatta, että  isäntienkin heittopeli oli aluksi varsin huonolla tasolla. Rudolf Mua sai tämän jälkeen keravalaiskuparisen rikki ja kolmessa minuutissa Keravan Energia Team siirtyi 5-7 johtoon Mikko Tuunasen kaukaa lähteneellä kolmosella ja Rudin onnistuttua uudelleen lähempää. Tuunanen nosti tyylikkäästi vieraat vielä 7-9 keulille, mutta ToPo vei aloituserän loppuminuutit Justice Grahamin johdolla 13-3 ja näin ensimmäiselle tauolle mentiin kotijohdossa 20-12. Rudolf Mua sai erän lopussa kolme vapaaheittoa Grahamin rikottua häntä kolmosyrityksessä ja heitti ne kaikki onnistuneesti pussin pohjalle.

Jos keravalaistehot avausjaksolla lepäsi Tuunasen ja Muan harteilla, toi toinen erä sen osalta lisää onnistujia. Tosin toinen kvartaali jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi ToPon lyödessä alkutahdit ennen Sampo Harjulan onnistunutta kakkosta. Justice Graham jatkoi väkeviä otteitaan korin alla ja vei munkkalaiset jo 27-14 johtoon onnistuneella and1-suorituksellaan. Keravalaisikirin alkutahdit lyötiin hivenen onnekkaastikin raudoissa pomppineella Tuunasen kulmakolmosella. Heti perään Arsene Towa sai pallon koriin vastustajan rikkoessa ja vapari kaupanpäälle pussin pohjaan.

Seuraavaksi Sampo Harjula tykitti kolmosen maaliin tilanteen kaventuessa jo pisteisiin 27-23 ja ToPo-luotsi Maikel Lopez vaihtaa Eero Lehtisen, Justice Grahamin ja Mikko Koiviston takaisin parketille. Tämä auttaa isäntiä ja seuraavat viisi pistettä kotijoukkueen sarakkeeseen. Sitten alkoi Stefan Beatovic -show. Toisen erän neljä viimeistä minuuttia menee näyttävästi Keravan Energia Teamille peräti 6-13 Beatovicin takoessa, kaukaa ja vähän lähempääkin, kymmenen pistettä raudan ollessa kuumaa. MYK-yleisö ei ole uskoa todeksi, kun Luukas Tukia tippaa joukkueensa 36-38 johtoon erän loppuminuuteilla. Kotijoukkue tarvitsi vähän tuomarinkin apua päästäkseen isolle tauolla tasatilanteessa 38-38. Rudolf Mua nimittäin torjui keravalaisnäkökulmasta hyvinkin puhtaasti ja näyttävästi Mikko Koiviston viimeisen lay-up -yrityksen, mutta niin vaan pilli soi virheen merkiksi. Tämän täysin ottelun luonteen vastaisen puhalluksen jälkeen Koivisto viimeisteli puoliaikatilanteeksi vapareillaan 38-38. Kakkoserä kokonaisuutena keravalaisjoukkueelle 18-26. Tätä voidaan pitää jo pienenä saavutuksena, varsinkin kun erävoitto tuli tilanteessa, jossa ottelu ei todellakaan ollut vielä ratkennut.

Kolmannen erän alkuun Rudolf Mua vie vaikeasta paikasta vieraat jälleen kahden pisteen johtoon. ToPosta Koivisto ja ulkomaalaisvahvistus Frank Richards alkavat saada heittojyvää kohdalleen, mutta Mua pitää onnistuneilla kakkosillaan Energia Teamin pelissä edelleen mukana. Viimeisen kerran keravalaiset saavat nauttia johtoasemasta, kun ottelun kolmatta erää on pelattu viitisen minuuttia. Stefan Beatovic nimittäin kuittaa Elias Kajanderin kakkosen kolmosviivan takaa tilanteeksi 47-49. Hetken päästä Sampo Harjula joutuu rikkomaan läpipäässyttä Antti Niskasta ja ToPo-koutsi Lopezin harkintakyky pettää. Hän ei sulata sitä, että tilanteesta ei tuomita Harjulalle epäurheilijamaista virhettä, mutta hankkiikin penkkitekun joukkueensa harmiksi. Jarkko Aho tasoittaa toisella onnistuneella tekuvaparilla tilanteeksi vielä 50-50, mutta ehkä tahtomattaan Lopez saa tekullaan kotijoukkueen heräämään. Kolmannen jakson loppu ToPolle 14-4 Jarkko Ahon jatkaessa vierasjoukkueen pistetehtailua.

Neljännessä erässä ei ehkä varsinaisesti pelattu enää ottelun voittajan tittelistä, varsinkaan kun Richards ja Koivisto lisäsivät kotijohdon heti 15 pisteeseen. Mutta Keravan Energia Teamista ei luovuttajia löydy. Demytro Krasnozhon nostaa väkisin alta kaksi vieraspistettä lisää ja Johannes Jumppanen seuraa Dimin esimerkkiä. Perään Jumppis lataa vielä kolmosen. Sekään ei vieraille riitä vaan Rudi Muan bonusheitto antaa vielä toivonkipinää. Ottelua jäljellä reilu viisi minuuttia ja tilanne 73-66.

Orastava toivonkipinä sammui nopeasti isäntien Frank Richardsin ja Elias Kajanderin päättäessä ToPo-hyökkäyksiä onnistuneesti. Ottelu saa kuitenkin keravalaisittainkin hienon lopun, kun Sampo Harjulan summerikolmonen päätti cup-taiston lopputulokseen 91-72. Onnittelut Torpan Pojille ja menestystä tuleviin koitoksiin!

Ottelun tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=15&season_id=undefined&game_id=246760

Munkkiniemen Yhteiskoulun katsomoon oli saapunut mukavasti katsojia, osa Keravalta asti. Suurkiitos siitä. On kuitenkin valittaen todettava, että ottelujärjestelyt eivät vastanneet vaadittavaa tasoa. Korisliigajoukkueen luulisi pystyvän parempaan kuin viemään tällaiset ottelut pelattavaksi paikkaan, jossa tulostaulu ja 24-sekuntin laitteet eivät toimi ollenkaan niin kuin pitäisi. Lisäksi kuulutus kärsi mikrofoonin pätkiessä ja suulliset tilastotiedotukset olivat ristiriidassa virallisten pöytäkirjamerkintöjen kanssa. Varsinkin pelaajien henkilökohtaisten virheiden määrää sai vain arvailla, koska tilastointiprinttauksetkaan eivät vastanneet pöytäkirjaa. Tämä häiritsi eteenkin Arsene Towan peliä, mutta lohdutukseksi hänelle merkittiin yksi Mikko Tuunasen onnistunut kolmonen.

Tämän kaltaiset ottelujärjestelyt eivät ole epäkunnioittavia ainoastaan vierasjoukkuetta vaan koko suomalaista koripalloa kohtaan. Vierasjoukkueen vaihtopelaajien tuoleiksikin oli aluksi tuotu ala-asteikäisten lasten jumppapenkkejä kotijoukkueen istuskellessa selkänojaistuimissaan. Tähän nyt sentään saatiin muutos, mutta päälimmäiseksi siitäkin jäi mieleen kunnioituksen puute divarivierasta kohtaan.

Keravan Energia Teamin miesten viikonloppu jatkuu M1D-sunnuntaiottelulla Loimaalla paikallisten Korikonkareiden vieraana. Loimaalla ei ole ottelujärjestelyistä perinteisesti tarvinnut murehtia, joten ToPon taustaorganisaationkin kannattaisi käyttää sunnuntaivapaa tutustuessa LoKoKon taustavoimien toimintaan. Ottelu Loimaan Liikuntahallissa alkaa klo 17!