Seura ja Arsene Towa yllätyssopuun

3.7.2011

Kuva: Seppo Tuomaala
Kuva: Seppo Tuomaala
Kuva: Francois Perthuis
Kuva: Francois Perthuis
Kuva: Francois Perthuis
Kuva: Francois Perthuis

Miesten edustusjoukkueen päättynyttä kautta varjostaneiden sisäisten erimielisyyksien käsittelyssä on tapahtunut yllättävä käänne. Neljän kuukauden hiljainen vihanpito päättyi osapuolten välisiin neuvotteluihin ja rakentavaan sopuun.

Arsene Towa lähestyi toukokuun lopulla seurajohtoa ilmoittamalla halukkuutensa istua neuvottelupöytään ja sitä kautta käsitellä helmikuiset tapahtumat ja niiden seuraukset. Neuvonpito toteutui kesäkuun puolivälissä ja siihen osallistuivat joukkueenjohtajat Kari ja Arto Arajuuri sekä Towan lisäksi hänen pelaajakollegansa ja maanmiehensä Rudolf Mua. Ajoittain varsin äänekäs ja räiskyvä istunto päättyi yllätyksellisesti molempia osapuolia tyydyttävään yhteisymmärrykseen.

Lopullisesti sovinto sinetöitiin viime tiistaisessa seuran johtokunnan kokouksessa, jossa Arsene Towa vieraili ja esitti pahoittelunsa ja anteeksipyyntönsä.

Viime kauden joukkueessa tehtiin virheitä ja hätiköityjä johtopäätöksiä laajalla rintamalla. Towa ei suinkaan ollut siinä suhteessa ainoa. Toisaalta hänen virheensä oli tavallaan näkyvin ja selkeimmin osoitettavissa, koska samalla rikkoutui kirjallinen pelaajasopimus. Tulimme neuvotteluissa toisiamme puoliväliin vastaan ja kannamme näin yhdessä vastuun seurauksista, kertoo Arto Arajuuri.

- Viime talvi oli joukkueenjohtajaurani ylivoimaisesti surullisinta aikaa. Kummatkin osapuolet ovat varmasti kärsineet tarpeeksi tapahtuneista ja tämä sopu on iso helpotus. Menettämäämme sarjapaikkaa emme tällä takaisin saa, mutta viime kauden huippuhetkiä on nyt helpompi muistella. Esimerkiksi Forssan tiputtamista Suomen Cupista ei kukaan voi meiltä pois ottaa ja on mukavaa pystyä katsomaan sekin ottelu uudelleen tallenteelta, sanailee Kari Arajuuri.

- Olen pahoillani ja haluan pyytää anteeksi. En toiminut kaikissa tilanteissa oikein. Kaikesta huolimatta mielessäni ei ole koskaan varsinaisesti käynnyt ajatus pelaamisesta muualla kuin Keravalla, kommentoi Arsene Towa.

Miesten edustusjoukkueen harjoitukset käynnistyivät kaksi viikkoa sitten kapteeni Ossi Korhosen johdolla, mutta yhtään pelaajasopimusta ei vielä toistaiseksi ole solmittu kaudelle 2011-2012. Siitä huolimatta tilanne näyttää lupaavalta - myös Arsene Towan paluun suhteen. Vielä kuukausi sitten Towan pelaajauran jatkuminen Keravan Energia Teamissa tuntui täysin mahdottomalta, mutta nyt se vaikuttaa mahdolliselta.