Keravan A-tytöt tavoittelevat SM-sarjapaikkaa tulevana viikonloppuna 17.-18.9. Hyvinkäällä

10.9.2011

Keravan Energia Team nimen alla pelaava A-tyttöjen joukkue arvottiin SM-karsintaturnaukseen Hyvinkäälle yhdessä isäntäjoukkue HyPo:n, ToPo:n, Hongan sekä Oulun NMKY:n kanssa. Turnauksen kaksi parasta pelaavat tulevana kautena A-tyttöjen SM-sarjassa ja kaksi seuraavaa valtakunnallisessa 1. divisioonassa. Kesän aikana vahvistunut A-tyttöjen joukkue lähtee turnaukseen tähtäimessään SM-sarjapaikka!

Keravan karsintalohko on haastava, mutta kaikki mahdollisuudet SM-sarjaan on omissa käsissä. Lohkon ennalta kovin joukkue tulee olemaan radanvarsivastustaja Hyvinkää, mutta myös Honka on aina vaarallinen vastustaja. ToPon tilanne on tällä hetkellä mysteeri eikä joukkueen tasosta ole varmuutta suuntaan eikä toiseen. Oulu puolestaan on tehnyt paluun myös A-tyttökoriskartalle pitkän tauon jälkeen ja joukkueella on muutamia todella pitkiä pelaajia ja on varmasti kova vastus jokaiselle lohkon joukkueelle. Karsintalohkonsa vastustajista Kerava ei ole kohdannut loppukesän turnauksissa ja peleissä kuin Hyvinkään harjoitusottelussa, jossa molemmilla joukkueilla oli muutama naisikäinen pelaaja. Keravan joukkueessa pelasivat tuolloin Silja Paavola ja Essi Punkkinen. Ottelu päättyi Keravan muutaman pisteen voittoon.

Keravan ottelut:

  • La 17.9. klo 11.15, Keravan Energia Team vs. Honka
     
  • La 17.9. klo 15.45, ToPo vs. Keravan Energia Team
     
  • Su 18.9. klo 9.30, HyPo vs. Keravan Energia Team
     
  • Su 18.9. klo 16.15, Keravan Energia Team vs. OuNMKY

 

Keravan Energia Team (A-tytöt):

Kesän naisten kanssa yhdessä harjoitellut A-tyttöjen joukkue on kokenut paljon uudistuksia pelitavassa sekä pelaajissa. Jukka Mantereen mukanaan tuoma agressiivisen ja liikkuvan pelitavan omaksuminen on ottanut oman aikansa, mutta jo nyt se on alkanut kantaa hedelmää kesän alun turnauksissa. Delfin Basketissa voittosuhde oli 4-2 ja tappiotkin tulivat edelliskauden SM-sarjajoukkueita vastaan alle viiden pisteen erolla. EHBT-turnauksessa Espoossa joukkueen voittosuhde kilpasarjassa oli niin ikään 4-2, jossa pisteen tappio KaPolle pudotti joukkueen mitalipeleistä ja täten loppusijoitus oli viides.

Tämän kauden joukkuemuutoksista joukkueesta jäi yli-ikäisiksi edelliskaudesta Krista Myllymäki, Hilda Nissinen sekä Heidi Ruohonen. Nuoremmasta ikäluokasta joukkueeseen tulivat Sari Aroalho, Kaisla Ylihautala, Taru Voutilainen sekä nyt loukkaantuneena oleva Reetta Vataja . Tämän lisäksi joukkue sai kerta heitolla roimasti vahvistusta takamiesosastoonsa paluumuuttaja Alina Väänäsen muodossa, joka yhden välivuoden jälkeen löysi jälleen tiensä koripallon pariin. Keravan naisiin paluumuuttajana Wartin vuosien jälkeen palaava 187 senttinen Paula Tattari tulee tuomaan karsintoihin A-tyttöjen joukkueeseen kaivattua pituutta korin alle.

Jukka Mantereen ajama pelitapa kattaa ikäluokat B:stä aina naisiin asti, joka helpottaa siirtymistä ikäporrasta ylös päin. Tällä kaudella tullaankin näkemään usean A-tytön otteita naisten joukkueissa sekä osa B-tyttöistä pääsevät näyttämään taitojaan A-tyttöjen otteluissa. A-tyttöjen karsintoihin B-tyttöjen joukkueesta osallistuu Hilma Ala-Vähälä.

 

Keravan A-tytöt toivovat, että mahdollisimman moni keravalainen löytää tiensä 17-18.9. Hyvinkäälle kannustamaan ja siivittämään joukkueen SM-sarjaan kaudeksi 11-12!