M2D-sarjapisteet jälleen Keravalle!

6.11.2011

Toni Railotie heitti tukun ratkaisevia koreja.
Toni Railotie heitti tukun ratkaisevia koreja.
Arsene Towa ei säästellyt itseään tässäkään ottelussa. Kuvat Jukka Nissinen aikaisemmasta PuHu-kotiottelusta.
Arsene Towa ei säästellyt itseään tässäkään ottelussa. Kuvat Jukka Nissinen aikaisemmasta PuHu-kotiottelusta.
Rudolf Mua teki näyttävän paluun. Kuva Francois Perthuis kaudelta 2010-2011.
Rudolf Mua teki näyttävän paluun. Kuva Francois Perthuis kaudelta 2010-2011.

Keravan Energia Teamin miesten sunnuntai-iltapäivän ottelu Killassa Espoo Basket Teamia vastaan jatkoi joukkueen aikaisempien M2D-koitosten linjaa. Tasainen vääntö päättyi lopulta kollijuhliin. Tällä kertaa koripistein 86-72 (42-39).

Yhdeksällä pelaajalla ja kahdella jenkkivalmentajalla Keravalle saapunut Espoo Basket Team oli valmistautunut hyvin otteluun. Alkutahdit mentiin selvässä espoolaiskomennossa. Reimo Pähnin ja Joonas Suotamon kaksmarkkaspaini oli miehekästä katsottavaa. Suotamo sai kuitenkin pari kuppia nostettua ja Pähnin jouduttua rikkomaan, laittoi myös vaparit pussiin.

Keravalaiskuparinen rikkoutui kapteeni Korhosen kolmosella ja viiden minuutin kohdalla tilanne 11-8 isännille. Sitten taas hyökkäyspää meni tukkoon ja EBT kiri rinnalle ja ohi Julius Pehkosen ja Marco Tammen onnistuttua tiuhaan tahtiin vuoron perään. Ensimmäinen erä vieraille 19-23.

Toisen erän alussa Kakkoskorin kautta paluun Keravan Energia Teamin miesjoukkueeseen tehnyt Rudolf Mua avasi pistetilinsä näyttävästi. Hämmästyttävän ilmava liito yli EBT-puolustuksen päättyi räjähtävään donkkiin ja kotijoukkue oli jälleen pelissä mukana. Kun Arsene Towa punnersi vielä nopeaan tahtiin kymmenen pistettä ja Railotie napsautti kolkin pohjaan kävi ero jo yhdeksässä pisteessä. EBT:stä Lauri Järvinen ja Tammi kirivät eron isolle tauolle kuitenkin vain kolmeen pisteeseen 42-39.

Kolmas neljännes ei juuri tuonut, tai edes enteillyt, lopullista ratkaisua. EBT taisi käydä pariinkin kertaan jo johdossakin, mutta lopulta jakso kolleille 16-15 ja ottelu edelleen täysin auki neljänteen erään lähdettäessä tilanteesta 58-54.

Ratkaisuerän alussa kummatkin roiskivat muutaman hermostuneen ja epätoivoisen ratkaisun kunnes EBT:n Tammi laittaa kolkin naruihin. Siitä ei kuitenkaan ala espoolaiskiri vaan Railotie kuittaa toisessa päässä. Myös Towa ja Mua jatkavat tehokkaasti, mutta varsinainen ratkaisu nähdään puheenjohtaja Rönnholmin hyppysistä. Ensin kolsteri kuppiin ja melkein heti perään hyökkäysribarista tippi koriin ja and1 päälle. Rönnin menon keskeyttää vain itseaiheutettu virhetilin täyttyminen. Onneksi tässä vaiheessa ero oli jo toisella kymmenellä ja keravalaisjuna ei ollut enää pysäytettävissä.

EBT kaunisteli lopussa eroa vielä muutamalla onnistumisella, mutta summerin soidessa numerot olivat selvähkösti 86-72 Keravan Energia Teamille. Espoolaisten näkyvin ja tehokkain pelaaja oli Joonas Suotamo, joka ei pelkästään paininut korin alla vaan iski murhaavasti kauempaakin. Epäselväksi ei jäänyt sekään, että Suotamoltakin onnistuu pallon alaspäin koriin lyöminen. Killan uusittu koriteline joutui todelliselle koetukselle Suotamon kuitatessa Muan vastaavia toisessa päässä.

Reimo Pähnin kanssa painiminen vei kuitenkin Suotamolta parhaat mehut puolustuspäässä. Tätä tilaisuutta Rudolf Mua ja Arsene Towa eivät jättäneet käyttämättä. Lisäksi kun kollikapteeni Ossi Korhonen oli varma oma itsensä, ei Keravan Energia Teamin kauden ensimmäisestä M2D-tappiosta lopulta ollut suurta pelkoa. Espoo Basket Team näytti M2D-kokemattomuutensa siinä, että antoi Korhoselle, Railotielle ja Rönnholmille liikaa heittotilaa. Siitä ei hyvä heilu. Ainakaan aina yhtä viihtyisessä Killan koripallopyhätössä.

EBT:n versio tapahtumista: http://www.ebt.fi/joukkueet/aikuiset/miehet/ebt_1/ottelurapsat-ja-satunnaiset-enna/

Tilastot:

Keravan Energia Team: Towa 22/15, Korhonen 16/3, Mua 15/14, Railotie 13/5, Rönnholm 11/2, Kohtala 4/-, Pitkänen 3/1, Akpomuje 2/1, Pähn 0/2 

Espoo Basket Team: Suotamo 21, Tammi 17, Järvinen 14, Pehkonen 8, Svärd 5, Dolenc 3, Jantunen 2, Visuri 2, Korpi -

Keravan Energia Teamin M2D-kausi jatkuu äärimmäisen mielenkiintoisissa merkeissä reilun viikon päästä. Tällöin nähdään alkaako jopa raamatullisiin mittoihin kasvaneen seitsemän lihavan ottelun jälkeen laihempi ajanjakso. Sen aloitusta tulee koti-Kiltaan yrittämään TIISTAINA 15.11.2011 klo 20.15 alkaen aina niin rakas paikallisvastustaja Järvenpään Koripalloseura

Keravan Energia Team toivottaa kaikki Keski-Uudenmaan koripallo- ja urheiluihmiset paikanpäälle katsomaan kahden huippuvireisen joukkueen yhteenottoa. Paikallistaiston lisäksi kyseessä on M2D-sarjan kärkikamppailu. TERVETULOA!!