Miesten joukkue tappio niskassa joulutauolle

11.12.2011

Arsene Towa muljautti nilkkansa hyökkäyslevypallotilanteessa, mutta palasi hammasta purren parketille.
Arsene Towa muljautti nilkkansa hyökkäyslevypallotilanteessa, mutta palasi hammasta purren parketille.
Ossi Korhonen oli jälleen kerran tärkeä pelaaja joukkueelleen. Kuvat aiemmasta JKS-kotiottelusta, Francois Perthuis.
Ossi Korhonen oli jälleen kerran tärkeä pelaaja joukkueelleen. Kuvat aiemmasta JKS-kotiottelusta, Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin miesten joukkueen M2D-pelireissu Tapiolan Urheiluhalliin Kelohongan vieraaksi osoittautui juuri niin hankalaksi kuin pahimmillaan uskalsi arvata. Sarjapisteet jäivätkin lopulta Espooseen tuloksella 87-81 (34-31).

Viikko sitten pelatun KaU-kotiottelun loppuhurmosta ei saatu mukaan Tapiolan iltaotteluun, vaikka neljä ensimmäistä pistettä merkattiinkin keravalaissarakkeeseen. Ero kävi parhaimmillaan viidessä pisteessä, mutta avausneljänneksen lopussa isännät nousivat tasatilanteeseen 17-17 Visa Tarjanteen kolmosella.

Toista erää jatkettiin tasaisissa merkeissä, mutta sen loppupuoliskolla Kelohonka yritti jo pientä irtiottoa. Tässä kohtaa espoolaisten näkyvin oli Anton Odabasi. Energia Teamista Innocent Kazembe heitti pari kovaa kakkosta ja Arsene Towa oli tavoilleen uskollisesti vaarallinen korin läheisyydessä. Towan nilkka muljahti pahannäköisesti levypallotilanteessa, mutta mies palasi vielä parketille jakson lopussa. Tällä välin Kelohonka rutisti muutaman pisteen kaulan ja tavallista lyhyempää pitkää taukoa vietettiin 34-31 Kelohonka-johdossa.

Towa pystyi kuin pystyikin jatkamaan loppuun asti. Sen merkitystä sille, että keravalaiset pysyivät isäntien kintereillä on turha kieltää. Arska pisti palloa pussiin maalatulta alueelta ja siinä sivussa järjesti tukun virheitä kotijoukkueen pelaajille. Vaparitkin osuivat naruihin hyvällä prosentilla. Taukoero oli nopeasti kurottu kiinni, mutta sitten alkoi Tarjanne-Odabasi kolmossirkus. Kummatkin latasivat kaksi yritystä kuppiin ja kun Olli Nikitin lämmitteli vielä päätösneljännestä silmällä pitäen yhden kolmosen, ei kolmannen erän jälkeisessä tilanteessa 62-55 ollut ihmettelemistä. Erä meni isännille melko suurinumeroisesti 28-24.

Pisteiden valossa puolustaminen ei maistunut kummallekaan joukkueelle myöskään päätöserässä. Muutamaan kertaan Kerava onnistui nousemaan aina tasoihin asti, mutta poikkeuksetta kuitti tuli toisessa päässä. Nuoren espoolaisjoukkueen lopulliseksi ratkaisijaksi nousi kokemus, kun Olli Nikitin pisti palloa pussiin läheltä ja kaukaa. Ehkä lopullinen ratkaisu oli kuitenkin, kun Nikitin järjesti Towalle viidennen virheen muutama minuutti ennen loppua.

Ilman Towaakin keravalaisnippu nousi vielä iskuetäisyydelle tilanteeseen 81-78, kun aikaa oli vajaa kaksi minuuttia. Tässä kohtaa muuten hyvin toiminut toimitsijapöytä teki inhimillisen erehdyksen ja avitti kotijoukkuetta painalla perusteettomasti uuden hyökkäysajan, kun ensimmäinen 24 sekuntia oli jotakuinkin käytetty. Keravalaisjoukkueen Management-osasto ei sitä tíetenkään sulattanut. Tuomari sen sijaan ei sulattanut tämän jälkeen väärään aikaan tapahtunutta keravalaisjoukkueenjohtajan turhan kovaäänistä ohjeistusta toimitsijoille, vaan palkitsi kotijoukkueen tilanteesta kahdella vapaaheitolla ja pallonhallinnalla, kun kaiken järjen mukaan pallonhallinta olisi nimenomaan kuulunut vierasjoukkueelle.

Oli miten oli, parempi joukkue vei tälläkin kertaa voiton ja Keravan Energia Teamin kohtalona oli joutua joulutauon viettoon tappion karvasta kalkkia maistellen. Kaiken kaikkiaan M2D-kausi on tähän mennessä mennyt joukkueelta yli odotusten ja sen suhteen ei tämänkään ottelun jälkeen tarvitse painaa päätä pensaaseen.

Tilastoja:

Kelohonka pisteet: Tarjanne 23, Odabasi 23, Nikitin 18, Ebeling 10, Koivisto 6, Saarela 3, Karell 2, Kasko 1, Ventoniemi 1

Keravan Energia Team pisteet / levypallot: Towa 29/21, Korhonen 19/5, Railotie 9/8, Pitkänen 6/4, Kazembe 6/2, Rönnholm 5/1, Pähn 4/0, Ärling 2/1, Kohtala 1/1

Keravan Energia Teamin miesten joukkue palaa M2D-parketeille tammikuussa. Tämä tapahtuu, kun yhdistelmäjoukkue WB/Pantterit saapuu Kiltaan sunnuntaina 8.1.2012. Ottelu alkaa tällöin klo 15. HYVÄÄ JOULUA JA UUTTA VUOTTA ja sen jälkeen TERVETULOA kannustamaan Kiltaan!!!