Miehet voittivat Leppävaarassa

28.1.2012

Arsene Towa oli jälleen joukkueensa pisterohmu. Kuva aikaisemmasta WB-vierasottelusta Francois Perthuis.
Arsene Towa oli jälleen joukkueensa pisterohmu. Kuva aikaisemmasta WB-vierasottelusta Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin miesten edustusjoukkue haki kaksi tärkeää M2D-sarjapistettä Leppävaarasta. Lauantaiaamupäivän kamppailu isäntänä toiminutta PUS-Baskettia vastaan päättyi melkoisen kolinan ja paukkeen jälkeen tulokseen 78-91 (32-43).

Ottelun aikaisesta alkamisajasta huolimatta kummatkin joukkueet olivat asettuneet lämmittelyasemiinsa hyvissä ajoin. Leppävaaran liikuntahalli oli sitten viime keravalaisvierailun saanut uuden parketin ja mikäs siinä oli otteluun valmistautuessa.

Heti ylösheitosta oli havaittavissa, että tässä taistelussa ei vankeja oteta. Arsene Towa vääntää ekat korit, mutta tällä kertaa teekkarit eivät mene vieraiden irtiottohalpaan vaan aloittavat nopeaan tahtiin, laajalta rintamalta, laittamaan ammusta maaliin. Ilkka Heiskasen kolmosella kotijoukkue siirtyy jo johtoon. Tätä iloa ei kuitenkaan pitkäksi aikaa kotijoukkueelle suoda.Towa ja Reimo Pähn laittavat omat kaukolaukauksensa pussiin. La Trice Little onnistuu kohtuullisesti vapariviivalta ja ryhmänjohtaja Ossi Korhonen niittaa pari kakkosta. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 19-24.

Toinen erä mennään pitkälti samalla taistelutaktiikalla puolin ja toisin. PUS-Basket tulee armotta koko ryhmityksen voimalla ja Keravan Energia Team pysyy saavuttamassaan johdossa yksittäisten taisteluparien onnistumisilla. Ensimmäinen haavoittuminenkin koetaan, kun Ilkka Heiskanen saa sirpaleita silmäänsä Reimo Pähinin kyynerpäästä. Lunta pussiin, pussi naamalle ja kohta takaisin parketille. Toinen erä vieraille 13-19 ja tauolle tilanteesta 32-43.

Kolmas erä on tuoda jo ratkaisun tähän koitokseen. Kuin varkain keravalaisjoukkue saa revittyä eron pariinkymmeneen Littlen laitettua kaksi ja Toni Railotien yhden kolmosen kuppiin. Teekkarit saavat kuitenkin jälleen kompassit kohdistettua ja yhtenä rintamana pallo rupee taas löytämään maaliinsa. Jos kahdessa aikaisemmassa erässä PUS-Basketista kuusi pelaajaa onnistui korinteossa per jakso niin nyt tuli jo seitsemälle merkintöjä. Littlen ja Railotien kolmosten jälkeen vieraista koritalkoissa olivat vain Towa ja Rudolf Mua. Muutama donkkikin nähtiin. Viimeiseen erään tilanteesta 50-64.

Ratkaiseva neljännes oli tasaisempi kuin aikaisemmat, vaikka jälleen kerran Keravan Energia Team luuli jo ratkaisseensa ottelun reilun kahdenkymmenen pisteen johdossa. Ottelua hyvin kuvaavaa on se tosiasia, että PUS-Basketista viimeisessä erässä peräti kahdeksan pelaajaa lisäsi henkilökohtaista pistesaldoaan kun taas vieraat olivat tältä osin lähes kokonaan kamerunilaiskaksikko Mua-Towa varassa ensinmainitun tehtyä päätösjaksolla kymmenen pistettä ja jälkimmäisen nokitettua tätä vielä pisteellä.

Tässä M2D-kamppailussa oli jopa keravalaisittain harvinaisen kansainvälinen meininki tuomareidenkin puhuessa äidinkielenään jotain muuta kuin suomea. Niinpä torikokouksia voitiin pitää milloin englanniksi, milloin ranskaksi ja joskus jopa suomeksi. Yleensä jotain tältä väliltä.

Taisto saatiin onnelliseen päätökseen ilman suurempia menetyksiä. Kaatuneita ei ollut ja haavoittuneetkin taisivat toipua jo ottelun aikana. Keravalaisittain jatkot pidettiin pukokopissa vielä pienen sisällissodan merkeissä, mutta lopulta sieltäkin päästiin kotia kohti terveinä. Ainakin fyysisesti.

 Tilastot:

PUS-Basket (pisteet): Lohman 18, Piispanen 12, Ilkka Heiskanen 11, Huovinen 11, Goussev 7, Päivärinta 6, Antti Heiskanen 5, Järvinen 4, Marjanen 4, Latvala 0

Keravan Energia Team (pisteet / levypallot): Towa 31/12, Mua 22/10, Little 14/10, Korhonen 13/4, Pähn 4/3, Railotie 3/4, Akpomuje 2/2, Kazembe 2/1, Pitkänen 0/1, Jumppanen 0/0, Kohtala 0/0, Ärling -/-

Keravan Energia Teamin miesten joukkueen seuraava peli on jo ensi tiistaina ja tällöin palataan taas koti-Kiltaan. Tiistaina 31.12.2012 klo 20.30 Killan koululla M2D-ottelu Keravan Energia Team - Urheilujoukkue Äiti (Helsinki). TERVETULOA, KAIKILLE VAPAAPÄÄSY!!