Ykköskori tarttui M35-mitaliin

26.2.2012

Esa Peltola johdatti ensin joukkueensa Kouvolaan ja sitten voittoon HarmaaKarhuista. Kuva Francois Perthuis.
Esa Peltola johdatti ensin joukkueensa Kouvolaan ja sitten voittoon HarmaaKarhuista. Kuva Francois Perthuis.

Keravan Kori-80:n 35-vuotiaiden miesten SM-sarjassa pelaava joukkue Ykköskori haki hienon voiton sunnuntaina Kouvolasta. Ottelu päättyi keravalaisten viimeisen erän rynnistyksellä 66-75 (44-41) vierasvoittoon.

Voitollaan Ykköskori nosti entisestään toiveita SM-koripallomitalin saamisesta Keravalle tällä kaudella. Kouvolaan joukkue lähti osin vajaamiehisenä, kun kokeneimmasta päästä sekä Kari Piipponen että Toni Railotie joutuivat jäämään erinäisten vaivojen takia pois reissusta. Niinpä mukaan kysyttiin, ja myös saatiin, roppakaupalla täydennystä lajikokemuksen osalta, kun Petteri Voutilainen liittyi Ykköskorin "sopimuspelaajiin".

Ensimmäisessä erässä aamupäivän matkailu ei haitannut vierasjoukkuetta, mutta kaksi seuraavaa menivät kotijoukkue HarmaaKarhujen merkeissä siinämäärin, että ratkaisevalle neljännekselle lähdettiin isäntien viiden pisteen johdossa. Lopussa kelkka kuitenkin kääntyi ja viimeinen erä Ykköskorille selvästi pistein 8-22 ja näin sarjapisteet  saatiin tuomisina Keravalle.

Ykköskori johtaa nyt sarjaa neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla. Tappion karvasta kalkkia keravalaisille syötti ToPo-35 vieraillessaan Nikkarin koululla. Tällöin jatkoajan jälkeen sarjapisteet matkasivat Helsinkiin tuloksella 106-107.

Sarjan sivu Koripalloliiton sivuilla: http://www.basket.fi/sarjat/sarjan_etusivu/?season_id=13833&league_id=122

 

HarmaaKarhut - Ykköskori 66-75 (17-25) (27-16) (14-12) (8-22)

Tilastoja:

HarmaaKarhut (pisteet): Laaksonen 22, Hautala 20, Hukkanen 10, Kyöstilä 6, Huttunen 4, Jussila 4, Inkeroinen 0.

Ykköskori (pisteet): Peltola 22, Rönnholm 20, Korhonen 19, Voutilainen 7, Kuoppala 4, Mäntynen 3, Parkkila 0, Paju 0

Sarjan kannalta on ikävä asia se, että Ykköskorin kolmen viimeisen ottelun pelipaikoista ja -ajankohdista kummankaan vierasottelun osalta ei olla päästy selvyyteen. FC PASSE:a Ykköskori ei voinnut kohdata itsestään riippumattomasta syystä alkuperäisen otteluohjelman mukaan viime torstaina ja ToPo-35 -ottelun pelipaikkaa tai -aikaa ei ole tähän mennessä sovittu ollenkaan.

Mutta se on varmaa, että ainoan jäjlellä olevan kotiottelunsa M35-sarjassa Ykköskori pelaa sunnuntaina 25.3.2012 Killan koululla ja silloin puolestaan reissun Keravalle tekee HarmaaKarhut. Ottelu alkaa tuolloin klo 15.00. TERVETULOA - VAPAAPÄÄSY!!