Tietoa erotuomareille ja joukkueenjohtajille

14.9.2012

Uusien erotuomareiden BasketHotel-tunnukset ja siirrettyjen otteluiden tuomarinimeäminen.

Kausi 2012-13 on käynnistynyt ja tässä muutama käytännönasia tuomareille ja joukkueenjohtajille.

Erotuomarit:

Uusien erotuomareiden tulee rekisteröityä Koripalloliiton ohjeistuksen mukaisesti osoitteessa:

http://www.basket.fi/asiakaspalvelu/sarjatoiminta/uusien-erotuomarin-rekisteroitym/

Rekisteröitymisen jälkeen hän saa sähköpostiinsa BasketHotel-tunnukset, joiden avulla hän pääsee aktivoimaan itsensä kaudelle 2012-13 osoitteessa:

http://fba.baskethotel.com/login/

BasketHotel-palvelun kautta nimetään ottelut.  Apua palvelun käyttöön saa allekirjoittaneelta, tarvittaessa voidaan pitää BasketHotelin käyttökoulutus esimerkiksi kausikoulutuksen yhteydessä. BasketHoteliin täytyy merkitä omat "estonsa", esimerkiksi ajankohdat, jolloin ei pysty viheltämään tai joukkueet (omajoukkue, sisarusten joukkue, lasten joukkue ym.). Estoja laittaessa täytyy huomioida myös tarvittava aika. Esimerkiksi, jos treenit alkavat klo 18. niin esto täytyy merkitä alkamaan klo 16. Jos merkitsee estoajankohdan klo 18, voi nimeäjä nimetä ottelun, joka alkaa 17.59.

 

Kausikoulutus järjestetään lähitulevaisuudessa Keravalla. Siihen toivotaan kaikkien kaudella 2012-13 viheltävien uusien ja vanhojen tuomareiden osallistumista. Koulutuksen ajankohta ilmoitetaan heti, kun se selviää. Kausikoulutuksessa käydään sääntömuutokset/tarkennukset läpi ja muistellaan sääntöjä.

Myyntilistalle ei pelejä suositella laitettavaksi, vaan yrittää itse löytää tuuraajan mieluusti Keravan tuomareista, jotta kilometrikorvauksilta vältyttäisiin. Myyntilistalta kuka vain voi ottelun ostaa ja tuomareita saattaa tulla pitkienkin matkojen päästä.

 

Joukkueenjohtajille tiedoksi:

Jos ottelu syystä tai toisesta joudutaan siirtämään ja siihen on jo nimetty tuomarit, tulee joukkueenjohtajan olla yhteydessä alueen nimeäjään  ja allekirjoittaneeseen, jotta tieto ottelun siirrosta saadaan tuomareille mahdollisimman nopeasti. Joukkue joutuu itse hankkimaan uudet tuomarit siirrettyyn otteluun.

Alueen nimeäjänä toimii Jorma Kuparinen (jorma.kuparinen@pp1.inet.fi).

 

Enni Alm