Tappio tuomisina Forssastakin

24.10.2013

Orlando Taylor palkittiin ansaitusti joukkueensa parhaana Forssan Feeniks-hallissa. Kuva Jukka Nissinen.
Orlando Taylor palkittiin ansaitusti joukkueensa parhaana Forssan Feeniks-hallissa. Kuva Jukka Nissinen.
Mohomed Ali Haji käytti saamansa peliajan tyylikkäästi ja tehokkaasti hyväkseen. Kuva aikaisemmasta kotiottelusta Francois Perthuis.
Mohomed Ali Haji käytti saamansa peliajan tyylikkäästi ja tehokkaasti hyväkseen. Kuva aikaisemmasta kotiottelusta Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin miesten edustusjoukkueen voittotili tämän kauden divari A:ssa ei auennut vielä Forssassakaan, kun paikallinen Koripojat oli keskiviikkoillan päätteeksi kotiparketillaan parempi selvin numeroin 100-71.

Tuttuun tyyliinsä Kerava aloitti ottelun pirteästi. Orlando Taylor nosti ottelun avauskorin ja LaTrice Little pisti pallon pussiin kolmosviivan takaa. Parhaimmillaan Energia Team johti ottelua Mike Kingin kakkosen jälkeen, ensimmäisen erän puolivälissä, pistein 10-18. FoKoPo pysyi tässä vaiheessa mukana lähinnä Sebastian Bookerin ja Julius Pehkosen kolmosilla. Suunta kuitenkin muuttui totaalisesti kotijoukkueen aikalisän jälkeen. Isäntien rosterissa olleet ulkomaalaisvahvistukset Keith Thompson ja Cory Abercrombie sekä nuori Aleksi Koskinen liittyivät hyökkäyspään onnistujiin. Kun joukkue vielä tiivisti puolustustaan, tuli se heittämällä rinnalle ja ohi. Niinpä ensimmäinen erä päättyi tilanteeseen 25-20.

Sama tahti jatkui heti myös toisessa erässä. Jerome Osmanu Djeen laittaa kolmosen naruihin ja taas mennään. Onnistumiset siunaantuvat yksipuolisesti forssalaisille ja muutamassa minuutissa ottelu on voittajan osalta paketoitu. Vieraat saavat toisen erän ensimmäiset pistemerkintänsä vasta neljänneksen kahdeksannella minuutilla Teemu Hartikaisen and1-suorituksella ja tällöin tilanne oli jo 44-23. Tämänkin Hartikaisen suorituksen kuittaa toisessa päässä Djeen kolkillaan. Lopulta isolle tauolle päästään tilanteessa 52-27.

Vartin tauko ei voimasuhteita muuttanut. Eroa alkoi tulla heti lisää ja kolmannen jakson muutaman ensimmäisen minuutin jälkeen tilanne oli keravalaisittain jo hyvinkin lohduton 66-29. Kuin pisteenä iin päälle, kotijoukkueen sen hetkisen ylivoiman kruunasi tilanne, jossa Keith Thompson torjui todella näyttävästi perä perää kolme keravalaisyritystä korin alla. Mike Kingin and1-suoritus päätti kolmannen erän tilanteeseen 77-44.

Päätöserässä Keravan Energia Team kokosi vielä jollain tavalla itsensä ja vei jakson lopulta nimiinsä pistein 23-27. Jakso alkoi Sami Maroufin kolmosella, jonka jälkeen Arsene Towa ja erityisesti Orlando Taylor saivat juonen päästä kiinni korinaluskahinoissa. Erityismaininnan vieraista saa vielä nöyrästi vuoroaan odottanut Mohomed Ali Haji, joka aktiivisen puolustamisen lisäksi onnistui kahdessa tyylikkäässä kolmosessaan. Ottelu päättyi kuitenkin kotikatsomon osalta riemukkaasti, kun Sebastian Booker kruunasi loistoiltansa näyttävään donkiin samalla rikkoen 100 pisteen rajan.

- Vaikuttaa siltä, että vastustajamme pelaavat aina kauden parhaan ottelunsa meitä vastaan. Mutta se ei todennäköisesti ole pelkkä yhteensattumien summa, totesi Keravan Energia Teamin valmentaja Ossi Korhonen.

- Meillä on työkalut tilanteen kääntämiseksi ja kun niiden asetukset saadaan kuntoon, alkaa myös voittoja tulemaan, jatkoi valmentaja Kaarle Manner.

- tulemme tällä hetkellä tässä sarjassa nyt "jälkijunassa"  (english version "backs train" ), mutta emme anna sen lopullisesti pysähtyä Keravan rautatieasemalle. Olemme nyt pelanneet kuusi ottelua ja niistä neljä vieraissa, joten kauden alku on ollut ennakoidun haasteellinen. Meillä ei ole kuitenkaan mitään syytä laittaa leukaa rintaan vaan lähdemme jatkossakin päät pystyssä kohti uusia seikkailuja, kommentoi joukkueenjohtaja Arto Arajuuri.

Ottelun tilastot: FoKoPo - Keravan Energia Team

Raportti FoKoPon sivuilta: Koripoikien hurja toinen neljännes ratkaisi

Keravan Energia Teamin miesten vierasottelukiertue jatkuu ensi viikon perjantaina, kun joukkue matkustaa työviikon päätteeksi Porvooseen.

M1DA: Porvoon Tarmo - Keravan Energia Team perjantaina 1.11.2013 Kokonhallissa Porvoossa klo 18.30 alkaen. Keravalaiskannatus olisi mitä mieltäylentävintä! TERVETULOA!!