Ennakko: sarjakolmonen Porvoo miesten pyhävieraaksi

13.12.2013

Pirteästi voitto-otteluissa esiintynyt Tarmo-kasvatti Teemu Hartikainen asuu edelleen Porvoossa ja pelaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa nykyisessä kotihallissaan kotikaupunkilaisiaan vastaan. Kuva: Francois Perthuis
Pirteästi voitto-otteluissa esiintynyt Tarmo-kasvatti Teemu Hartikainen asuu edelleen Porvoossa ja pelaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa nykyisessä kotihallissaan kotikaupunkilaisiaan vastaan. Kuva: Francois Perthuis

Kolme viimeisintä kotiotteluaan voittanut ja uuden heräämisen kokenut Keravan Energia Teamin divarimiehistö päättää tulevana sunnuntaina syyskierroksen kotikentällään Porvoon Tarmoa vastaan.

Lähestyttäessä miesten I-divisioonan kauden 2013-2014 puolimatkan krouvia on Porvoon Tarmo ankkuroitunut vahvasti sarjataulukon ylempään puoliskoon. Porvoolaisilla on kolmestatoista ottelusta vyöllään kahdeksan päänahkaa. Keravan ja Porvoon välisessä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa aivan marraskuun alussa ruhjoi Tarmo Kokonhallissa Energia Teamin rujosti jalkoihinsa lukemin 71 - 44 (34 - 22).

Perinteikkäänä pääsarjaseurana Tarmossa osataan ulkomaalaispelaajaruletin pyörittäminen. Loukkaantumisten takia on jo kaksi vahvistusta lennätetty takaisin kotiin rapakon taakse, mutta uudet miehet on löytynyt nopeasti tilalle. Tämän hetkisessä pelaajaluettelossa on Tarmolla peräti neljä vierastyöläistä, joista tosin Cor-J Cox (196cm / 23v) on vielä polvileikkauksen jäljiltä toipilaana. Keravalaisleirissä varaudutaan siihen, että sunnuntaina pelikuntoisia ovat Chris McEachin (198cm / 24v), Falando Jones (196cm / 23v) sekä Tarmo-paidassa kauden 2010-2011 myös Korisliigaa tahkonnut Jerrah Young (201cm / 28v).

Tarmon vaarallisuus ei kuitenkaan perustu pelkästään ulkomaalaisosastoon vaan porvoolaisilla on laittaa kehiin myös nimekkäitä kotimaisia pelaajia. Nelikko Sad Niskanen (198cm / 25v), Jarno Nissinen (195cm / 36v), Teemu Rintala (203cm / 26v) ja Mikael Holme (192cm / 34v) on pelannut yhteenlaskettuna hulppeat 1090 Korisliigaottelua.

Keravan Energia Teamilla ei ole vastaavia tilastoja esitellä, mutta kotijoukkue on selvittänyt viimeiset kolme kotiotteluaan erittäin nousujohteisesti. Esimerkkinä viime lauantain neljän pisteen voitto Forssan Koripojista. Forssassa kauden ensimmäinen keskinäinen peli päättyi FoKoPon 29 pisteen voittoon. Vastaavalla suoritustason nostolla myös Porvoon Tarmo saattaisi olla Killan kotihalissa jopa kellistettävissä.

Tervetuloa Killan hallille (Sarvimäentie 35, Kerava) seuraamaan äärimmäisen mielenkiintoista I-divisioonan A-lohkon ottelua:

Sunnuntaina 15.12.2013 alkaen klo 15.00
Keravan Energia Team vs Porvoon Tarmo !!!