Tarmo otti omansa, mutta miehet hyvillä mielin joulutauolle

16.12.2013

Emmanuel Jackson palkittiin jälleen joukkueensa parhaana pelajaana.
Emmanuel Jackson palkittiin jälleen joukkueensa parhaana pelajaana.
Jacksonin pelaamista seitsemästä ottelusta Kerava voitti kolme. Kuvat aikaisemmista peleistä: Francois Perthuis
Jacksonin pelaamista seitsemästä ottelusta Kerava voitti kolme. Kuvat aikaisemmista peleistä: Francois Perthuis

Porvoon Tarmon kokemus ja suoritusvarmuus olivat liikaa Keravan Energia Teamin divarimiehistölle. Kotijoukkue pystyi tasaiseen vääntöön kahden ja puolen neljänneksen ajan, mutta sen jälkeen Tarmo riuhtaisi väkisin itsensä karkumatkalle.

Vierailijoiden ensimmäinen irtiottoyritys käynnistyi heti aloitusheitosta. Vajaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen Porvoo johti ottelua huolestuttavasti koripistein 2-12. Tässä kohtaa Keravan Energia Team löysi kahdesta aikaisemmasta kotipelistään tutun taisteluilmeensä ja nousi toisen kymmenminuuttisen alkajaisiksi tarkoilla heitoilla ja liikkuvalla hyökkäyspelillä jo pisteellä ohi vierailijoistaan. Porvoo kuittasi johdon viipymättä takaisin itselleen, minkä jälkeen Kerava kampesi vielä kerran rinnalle ja ohi, mutta tästä eteenpäin ottelutapahtumia hallitsi Porvoon Tarmo. Isolle tauolle mentiin lukemissa 32-38.

Kolmannen neljänneksen neljä ensimmäistä peliminuuttia edettiin vielä vuorovedoin, mutta kuitenkin niin, että Porvoon johto kasvoi salakavalasti kymmeneen pisteeseen. Eikä aikakaan kun Falando Jones ja Janne Hänninen mestaroivat Porvoon jo 22 pisteen vierasjohtoon ennen päätöskymmpiä. Viimeisen neljänneksen alkuun Energia Team teki kaksi ensimmäistä kuppia, mutta Tarmon kokenut päävalmentaja Jouni Grönroos reagoi välittömästi ottamalla aikalisän, joka lopulta esti kyteneen keravalaishurmoksen syttymästä liekkeihin. Edeltäneiden kotiotteluiden kaltaista kotijoukkueen ratkaisuhetkien ohirynnistystä ei valitettavasti tässä ottelussa päästy näkemään.

Tappion hetkelläkin kotiyleisö taputti Keravan Energia Teamin hienosti joululomalle ja ikään kuin kiitoksena siitä Teemu Hartikainen naulasi aivan loppuun vielä kolmosen ja sinetöi loppulukemiksi 70-90. Porvoolle reilu voitto reilun taistelun jälkeen. Tarmolla on kasassa vahva joukkue, joka on ansainnut paikkansa sarjataulukon yläkastissa.

- Sarjakaudesta on nyt pelattu kaksi neljännestä. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen emme olleet saavuttaneet voiton voittoa. Toisella sen sijaan voittoja tuli jo kolme ja niiden kautta tunnelma joukkueen sisällä on helpottunut ja luottavainen. Kaikki voitot saimme kotikentältä ja päävastustajistamme, mutta eiköhän me kevätkierroksella lähdetä hakemaan muutamaa isompaakin päänahkaa. Ainakin sarjasta muodostui voittojemme myötä kaikkien kannalta huomattavasti mielenkiintoisempi -summaa joukkueenjohtaja Arto Arajuuri päätökseen saatua syyskierrosta.

Koko joukkue haluaa kiittää suuresti kauden toiselle neljännekselle pelaajistoon liittynyttä Emmanuel Jacksonia, joka lentää tänään kotimaahansa Yhdysvaltoihin. Jacksonin paluusta takaisin Suomeen kuluvan kauden aikana ei ole varmuutta. Thank You Emmanuel and hope to see you soon !!!

Tilastot: Keravan Energia Team - Tarmo

Raportti PoTan sivuilla: Tarmo hyvistä asemista joulutauolle

Seuraavan kotiottelunsa miesten edustusjoukkue pelaa sunnuntaina 12.1.2014 alkaen klo 15.00. Tuolloin Killan halliin saapuu vieraaksi Oulun NMKY eli tuttavallisemmin Ynni.

Miesten edustusjoukkue toivottaa naisten edustusjoukkueelle menestystä ja kannustusta ensi lauantain Huima-kotiotteluun ja sen jälkeen kaikille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta !!