Miehille kolme uutta pelaajasopimusta

13.7.2014

Henry Alatyppö Keravan paidassa kaudella 2010-2011. Kuva: Francois Perthuis
Henry Alatyppö Keravan paidassa kaudella 2010-2011. Kuva: Francois Perthuis
Henry Alatyppö. Kuva: Jukka Nissinen
Henry Alatyppö. Kuva: Jukka Nissinen
Ossi "Köde" Korhonen. Kuva: Francois Perthuis
Ossi "Köde" Korhonen. Kuva: Francois Perthuis

Miesten uuden edustusjoukkueen kesäharjoitukset jatkuivat pienen tauon jälkeen heinäkuun toisella viikolla. Harjoitusten jälleen käynnistyessä solmittiin myös kolme toivottua pelaajasopimusta.

Sopimuksen kaudesta 2014-2015 allekirjoittivat nuoret paluumuuttajat Iivo Kilpeläinen sekä Henry Alatyppö. Kolmantena nimensä paperiin laittoi kulttikonkari Ossi Korhonen, joka oli jo aiemmin lupautunut mukaan valmennusryhmään, mutta näin varmistui myös hänen oma pelaamisensa. Kaikki kolme ovat Keravan Kori-80:nen kasvatteja, mutta Kilpeläinen ja Alatyppö siirtyivät vanhempina poikajunnuina pelaamaan naapurikaupunkiin. Heidän paluutaan Keravalle on odotettu jo useamman vuoden ajan.

Kilpeläinen pelasi Keravalla vielä B-junioreiden historiallisessa mestarussarjajoukkueessa kaudella 2007-2008 ennen Järvenpäähän lähtöään. Hän oli tuolloin koko sarjan riistokuningas hurjalla viiden riiston ottelukeskiarvolla. Järvenpään Koripalloseuran riveissä Iivo Kilpeläinen oli mukana voittamassa A-poikien SM-pronssia kaudella 2009-2010.

Henry Alatyppö siirtyi Keravalta JKS:n B-poikiin kaudelle 2008-2009 ja iski välittömästi kultasuoneen. Järvenpää voitti kyseisellä kaudella B-poikien Suomen Mestaruuden. Heti seuraavalla kaudella Alatypön mitaliketju sai jatkoa hänen esiinnyttyä muutamassa ottelussa Iivo Kilpeläisen kanssa samassa JKS:n A-poikien SM-pronssijoukkueessa. Nyt alkava kausi ei kuitenkaan ole Henry Alatypön ensimmäinen Keravan miesten edustusjoukkueessa, sillä hän pelasi kaudella 2010-2011 rinnakkaislisenssillä 16 ottelua miesten I-divisioonaa Keravan Energia Teamin joukkueessa. Kaiken kaikkiaan Alatyppö on pelannut 51 miesten I-divaripeliä.

Kolliveteraani Ossi Korhonen ei keravalaisessa koripallopiirissä esittelyitä kaipaa. Korhonen on pelannut seuransa edustusjoukkueessa vuodesta 1991 asti poislukien viime kauden, jolloin hän keskittyi nostamaan Kakkoskorin II-divisioonaan. Nyt Korhonen on etuoikeutetusti jälleen mukana, kun Kori-80:nen miesten edustusjoukkue aloittaa uuden aikakauden.

Päävalmentaja Jussi Reimakoski on erittäin tyytyväinen pelaajasopimustilanteeseen. Saimme joukkueeseen kaksi keravalaislähtöistä paluumuuttajaa ja samalla nopeita jalkoja puolustukseen. Ossi Korhosen kokemus tulee myös olemaan kauden mittaamaan kovaa valuuttaa -tuumailee Reimakoski leveä hymy kasvoillaan.

Keravan II-divisioonajoukkueella on nyt yhteensä 12 sopimuspelaajaa kaudelle 2014-2015: Mikael Haanpää, Jarkko Rönnholm, Kari Piipponen, Johannes Jumppanen, Samu Koski, Karri Kohtala, Jani Lemmetyinen, Mikael Aalto, Hannu Haapasalo, Iivo Kilpeläinen, Henry Alatyppö ja Ossi Korhonen.

Joukkueessa on vielä muutama vapaa paikka kyvykkäille pelaajille. Neuvottelut jatkuvat.