Kori-80 hivuttautui voittoon Pussihukista

28.8.2014

PuHu2:n 213 senttimetristä Artur Surovia ei saannut kuriin sen paremmin Keravan puolustus kuin tuomaristokaan. Kuva kaudelta 2011-2012 Jukka Nissinen
PuHu2:n 213 senttimetristä Artur Surovia ei saannut kuriin sen paremmin Keravan puolustus kuin tuomaristokaan. Kuva kaudelta 2011-2012 Jukka Nissinen

Kahden kovaa vauhtia lähestyvään II-divisioonakauteen valmistautuvan joukkueen harjoitusmittelö muodostui tasaisen jännittäväksi. Pitkään tappioasemassa riutunut kotijoukkue Kori-80 käänsi voiton itselleen viimeisellä neljänneksellä.

Kerava veti ottelun alkuhetket ihan kuusnolla Henry Alatypön ja Mikael Haanpään kolmosilla, mutta harvempi koripallo-ottelu taputellaan alkuminuuteilla - ei tätäkään. Isäntien hallinta kantoi ensimmäisen neljänneksen, jonka jälkeen tulostaululla loisti kotijohto 24-17. Toisella kymmenminuuttisella PuHu2 väänsi Jukka Ahon ja Miikka Wessmanin keskimatkan kakkosilla ja Vesa Sellin erehtymättömillä vapareilla rinnalle ja ohi. Isolle tauolle mentiin vierasjohdossa 38-40.

Kolmas kymppi soudettiin vuorovedoin. Aina kun Kori-80:lla oli tilaisuutensa siirtyä johtoon, valui mahdollisuus syystä tai toisesta kuiviin. Erän viimeisellä sekunnilla onnistui Johannes Jumppanen kuitenkin nostamaan tyylikkään kuvion päätteeksi tilanteen tasalukemiin 60-60. Päätösjakson ensimmäisen korin tekikin sitten taas isäntäjoukkue ja sen siivittämänä sekä laajemman rotaationsa ansiosta juoksi Kori-80 Kakkoshukkien jalat hapoille. Loppusummerin soidessa tulostaululle jäi kotivoittolukemat 76-71.

Kokonaisuutena Kori-80 -pelaajistolle tuli onnistumisia laajalla rintamalla. Alatyppö ja Haanpää kantoivat vastuuta pistetuotannosta, Samu Koski väläytteli syöttötaitoaan, Mikko Westerholm levypallovoimaansa ja Mikael Aalto kaukoheittouhkaansa. Niin ikään Karri Kohtala räväytti tärkeän kolmosen ja Eetu Teljon panos oli selkeä piristys koko joukkueen yleisilmeelle. Uusiutuneen joukkueen paketti ei kuitenkin ole vielä valmis, sillä epäonnistumisia tuli vähintään yhtä laajalla rintamalla.

Pussihukkien (entinen KasPa) leirissä eivät perusasiat ole vuosien varrella muuttuneet. Janne Ansaksen ja Vesa Sellin lihashaarniskat kolisevat vanhaan malliin, Artur Surovin sormenpäät viuhtovat kolmessa metrissä ja Lasse Riihimäki on kaikessa näkymättömyydessään petollisen tehokas. Ja jos muut eivät saa palloa pussiin, nakkaavat Aho ja Wessman tarvittavat pisteet. Vielä kun pelinjohto saadaan kuntoon niin PuHu2 tulee kauden mittaan olemaan vastustajilleen tympeän ilkeä kanto kaskessa.

Pisteet PuHu2: Surov 18, Aho 15, Wessman 14, Riihimäki 10, Sell 10, Ansas 2, Dufva 2, Lindström -.

Pisteet Kori-80: Alatyppö 19, Haanpää 16, Korhonen 10, Aalto 8, Teljo 8, Westerholm 6, Kohtala 3, Koski 2, Rönnholm 2, Jumppanen 2, Haapasalo -.

Tämä ottelu oli lämmittelyä Bilbaon MM-turnaukseen ja seuraavaksi Keravan Kori-80 miesten edustusjoukkue pelaa MM-jäähdyttelyn:

Miesten harjoitusottelu Killan hallissa tiistaina 9.9.2014 alkaen klo 20.15.

Keravan Kori-80 (II-div) vs Hyvinkään Ponteva (II-div) - VAPAA PÄÄSY, TERVETULOA !!!