Keravan Kori-80 Ry

Kori-80 lyhyesti


Keravan Kori-80 on koripallon kasvattajaseura, toimintamme tähtää ensisijassa lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksen edistämiseen. Kori-80 tarjoaa kaiken ikäisille tytöille ja pojille oman ikäluokkajoukkueen ja osallistuu joukkueillaan niin alueellisiin kuin valtakunnallisiinkin koripallosarjoihin.

Aikuisille Kori-80 tarjoaa ensisijassa harrastajatason joukkueet sekä naisille että miehille. Seuralla on reilut 300 jäsentä.

Keravan Kori-80 toiminnan perimmäisenä tarkoituksena on edistää jäsentensä liikunnallista elämäntapaa ja mahdollistaa koripallon harrastaminen jokaisen oma taitotaso huomioon ottaen.

 

Koripallo lyhyesti


Koripallo on joukkuelaji, jossa kaksi viiden hengen joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan yrittäen heittää pallon vastustajan koriin, samalla estäen vastustajaa tekemästä samaa. Koripallo on varsin fyysinen laji ja siinä onkin hyvin tarkat säännöt kontaktin ottamisesta vastapuolen pelaajaan. Myös oikeaoppinen pallon käsittely on tarkasti säännöin määritelty.

Koripallo-ottelussa on neljä erää, joiden kesto 8 tai 10 minuuttia ikäluokasta riippuen. Ottelun voittaa joukkue, jolla on viimeisen erän päättyessä enemmän pisteitä kuin vastustajalla. Ottelun päättyessä tasatilanteeseen pelataan jatkoeriä voittajan selviämiseen asti.

Koripallo kehittää monipuolisesti nopeutta, voimaa, kestävyyttä ja kimmoisuutta. Lisäksi koripallossa kehittyvät myös sosiaaliset taidot, sillä tärkeä osa lajia on yksilön toiminta osana joukkuetta.


Tarkemmat koripallosäännöt löydät tästä linkistä.

Kiinnostuitko koripallosta?


Täytä tähän yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

*
*
*

Lisää syntymävuotesi ja sukupuolesi, jotta osaamme ohjata tietosi oikealle valmentajalle.

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.