Vireus

Keravan Kori -80 tekee yhteistyötä Vireus Oy:n kanssa. Vireus Oy on fysioterapia- ja liikunta-alan palveluita tuottava yritys, jolla on toimipisteet Mäntsälässä, Pornaisissa ja Keravalla. Keravan fysioterapiayksikön toiminnan painopiste painottuu heidän kokemuksen ja erikoisosaamisen myötä aktiiviseen tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaan ja urheilufysioterapiaan. Vireus Oy tuo yhteistyön kautta moniammatillisen osaamisemme ja laadukkaan urheiluklinikka toiminnan helposti seuramme jäsenistön saataville, mikä tukee erinomaisesti nykyaikaista valmennusta ja mahdollistaa mm. urheiluvammojen nopean diagnosoinnin ja asiantuntevan hoidon.

Vireuksen Keravan toimipisteessä on ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Timo Sirolan vastaanotto ja ajanvaraus hänelle p: 044 204 32 15 tai www.vireus.fi.

Lisäksi Keravan Magneettikuvaus toimii samoissa kanssamme samoissa tiloissa.

Lihastasapainokartoitus (LTP) 

 

Yhteistyön myötä Vireus Oy tarjoaa Keravan Kori -80:n pelaajille ennaltaehkäisevänä toimintamallina vuosittaisia lihastasapainokartoituksia, jolla tuetaan pelaajien terveyttä ja ennaltaehkäistään rasitusvammojen syntyä. Kokemusten mukaan fysioterapeutin säännöllisesti (1-2kertaa/vuosi) tekemää lihastasapainokartoitusta suositellaan 12 – 18v. pelaajille loukkaantumisriskin ennaltaehkäisemiseksi ja paremman ”siirtovaikutuksen” saamiseksi harjoituksista oikeanlaisten suoritusten kautta lajisuorituksiin. Lisäksi Lihastasapainokartoitus lisää urheilijan tietoa omasta kehosta, auttaa hahmottamaan mahdollisia puutteita asennon- ja liikkeiden hallintaan vaikuttavissa tekijöissä sekä ohjaa yksilöllistä harjoittelua kehon toimintaa tasapainottavammaksi ja näin tukee etenkin nuoren terveellistä kasvua.

Lihastasapainokartoituksia suositellaan tehtäväksi -03 vuonna tai sitä ennen syntyneille pelaajille. Lihastasapainokartoitus tehdään Vireus Keravan toimipisteessä ( Asemanaukio 5, 04200 KVA) ja siihen vartaan aikaa 60min / urheilija. Lihastasapainokartoitukseen voi varata ajan omatoimisesti tai valmentajan ohjeen mukaisesti Keravan Vireuksesta p: 044 204 32 15.

Lihastasapainokartoitus sisältää: Esitietojen ja mahdollisten tuki- ja liikuntaelimistön oireiden selvityksen haastatellen, ryhdin/ perusasennon analysoinnin, isojen nivelten toiminnan arviointia, rangan-lantion-alaraajojen ja hartiarenkaan toiminnan arviointia, päälihasryhmien lihastasapainon ja lihaskireyksien arviointia sekä palautteen, joka sisältää kirjallisen yksilöllisen palautteen ja mahdollisen jatko-ohjeet. Vanhempien luvalla lihastasapainokartoitusten palaute lähetetään myös valmentajalle.

Lisäksi Vireus Oy tarjoaa esim. lihastasapainokartoitustoiminnan tueksi/lisäksi urheilijoillenne/ joukkueillemme käyttöön Oma fysioterapeutti –toimintamallia, jonka tarkoituksena on tukea urheilijan yksilöllistä kehitystä henkilökohtaisella fysioterapialla/ohjauksella sisältäen urheilufysioterapian lisäksi esimerkiksi ravitsemusneuvontaa, nopeus- , kimmoisuus- ja kestävyysominaisuuksia kehittäviä yksilöllisiä harjoitteita sekä kuntouttavia ja ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Huomioittehan lisäksi, että fysioterapeutin vastaanotolle hakeutuminen on suositeltavaa aina, jos jokin tuki- ja liikuntaelinperäinen vaiva (esim. selkäkipu) on kestänyt yli viikon tai jos oireilua esiintyy toistuvasti.

Aikoja lihastasapainokartoitukseen tai fysioterapiaan voi varata Vireuksesta p: 044 204 3215.

GameReady -kylmäkompressiohoito

 

Vireuksessa on käytössä tehokas GameReady -kylmäkompressiohoito.

Tutkimusten mukaan GameReady –kylmäkonmpressiohoito viilentää  kudoksia pidempään tehokkaammin ja  syvemmälle kuin perinteiset kylmähoidot ja lisäksi GameReady –kylmäkompressiohoidon aktiivinen pumppaava kompressio vähentää turvotuksen muodostusta parantaen kylmähoidon tuomaa hyötyä.

GameReady -hoito on erinomainen pehmytkudosvammojen alkuvaiheen hoito ja lisäksi sitä käytetään leikkausten jälkihoitona, kivun ja turvotuksen hoitoon sekä urheilijoiden palautumisen tehostukseen.

Tutustu tiedotteeseen.

Lisätietoja sähköpostitse mantsala@vireus.fi.

Functional Movement Screenin (FMS)


FMS on standardoitu testistö, jota käytetään arvioitaessa urheilijan loukkaantumisriskiä ja se soveltuu hyvin joukkueiden "karkeaan" testaukseen.


LPT (lihastasapainokartoitus) on yksilöllinen ja suositellaan kaikille joiden FMS -testin tulos on määritellyn riskirajan alapuolella tai joilla ilmenee kipua FMS -testin liikkeissä.