Miehet vierastappion kautta kotivoittoon

5.4.2015

Mikael Haanpää teki MaSu- ja PuHu2-otteluissa yhteensä 42 koripistettä. Kuvassa nro 20 ex-Keravan Energia Team pelaaja Jarkko Aho.
Mikael Haanpää teki MaSu- ja PuHu2-otteluissa yhteensä 42 koripistettä. Kuvassa nro 20 ex-Keravan Energia Team pelaaja Jarkko Aho.
Mikael Aalto (sininen vas) hurjasteli Mäkelänrinteessä hirmutehot. Myös Mikko Westerholm (sininen oik) oli tehokas niin kauan kunnes sai viidennen virheensä jo kolmannen erän alussa.
Mikael Aalto (sininen vas) hurjasteli Mäkelänrinteessä hirmutehot. Myös Mikko Westerholm (sininen oik) oli tehokas niin kauan kunnes sai viidennen virheensä jo kolmannen erän alussa.
Eetu Teljo kantoi näkyvästi vastuuta PuHu2-ottelussa. Kuvassa Teljo nousemassa riistonsa jälkeiseen donkkiin.
Eetu Teljo kantoi näkyvästi vastuuta PuHu2-ottelussa. Kuvassa Teljo nousemassa riistonsa jälkeiseen donkkiin.
Toni Railotie sinetöi PuHu2-voittolukemat vapaaheittoviivalta peliajan jo umpeudutua. Kuvat: Kari Aalto
Toni Railotie sinetöi PuHu2-voittolukemat vapaaheittoviivalta peliajan jo umpeudutua. Kuvat: Kari Aalto

Kori-80 -edustusmiehistö pelasi neljän päivän sisällä kaksi sarjaottelua. Ensin maaliskuun viimeisenä lauantaina MaSu Basketin vieraana Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa, minkä jälkeen viime tiistaina saapui Killan kotihalliin vieraaksi PuHu2.

Näistä kahdesta II-divarin ottelusta Kori-80:nen saldoksi muodostui yksi tappio ja yksi voitto. MaSu Basket nappasi ehkä hieman yllättäen kotivoiton loppulukemin 72-69 (29-31). Kolme päivää myöhemmin keravalaisten ilme kirkastui, kun kausi päättyi kotiotteluiden osalta voittoon PuHu:n kokeneesta kakkosjoukkueesta koripistein 66-62 (29-27).

MaSu-ottelussa Mäkelänrinteessä alkupuolikas oli Keravan hallintaa, mutta kolmannella jaksolla isännät tulivat ohi ja erkanivat jo kymmenen pisteen karkumatkalle. Tuon kotijohdon Kori-80 kiri umpeen kolmannen jakson lopun sekä päätöskympin alun rynnistyksellään. Kerava pääsi vielä viime minuuteilla kahdella pisteellä piikkipaikallekin, mutta MaSu Basket ei antanut periksi vaan rynni uudelleen ohi. Iivo Kilpeäinen nosti Keravan väkisin tasoihin pelikelloon jäädessä aikaa noin 14 sekuntia. Aikalisänsä jälkeen MaSu pääsi jatkamaan sivurajalla etukentältään. Pallo pelattiin Oscar Lindqvistille, joka kulutti ensin harkitusti sekunteja ja sen jälkeen kapelimestaroi heittopaikan Eero Halmetojalle, joka narutti jäätävän kolmosen. Ossi Korhosen harppuunasyötöstä Mikael Aalto ehti vielä kuin ihmeen kaupalla nakkaamaan oman kolmosyrityksensä, mutta tällä kertaa pallo kolahti takarautaan. Kaikesta huolimatta ottelu oli Mikael Aallolta vakuuttava, sillä tekemänsä 23 koripisteen lisäksi hän repi peräti 20 levypalloa.

MaSu Basket vs Kori-80  (15-18)  (14-13)  (27-18)  (20-16)

Pisteet ja levypallot Kori-80: Aalto 23/20, Haanpää 19/5, Westerholm 6/9, Henry Alatyppö 5/1, Kilpeläinen 4/4, Rönnholm 4/4, Jumppanen 3/2, Korhonen 2/4, Haapasalo 2/3, Teljo 1/6.

Pisteet ja levypallot MaSu: Lindqvist 15/10, Oljemark 13/-, Rintala 12/16, Holmberg 10/1, Mikkola 8/3, Eero Halmetoja 7/6, Pasi Halmetoja 5/1, Varjonen 2/4.

 

Kauden viimeiseen kotiotteluunsa Kori-80 joutui lähtemään ilman tehopelaajaansa Mikael Aaltoa. Tähän asti kauden kaikissa Keravan II-divaripeleissä esiintyneelle Aallolle nousi otteluaamuna kuume ja mies tipahti sängynpohjalle. Samoin poissa rivistöstä olivat Henry Alatyppö sekä Ronny Eriksson. Nourukaisten poissaoloa tulivat jälleen kerran paikkamaan kolliveteraanit Jarkko Rönnholm ja Toni Railotie. Hukkien rosteri sen sijaan näytti lämmittelyssä pelottavan optimaaliselta. Poissa nimipelaajista oli lähinnä vain Lasse Riihimäki. Kummallakin joukkueella oli joka tapauksessa kymmenen pelaajaa käytettävissään ja niistä viisi samaan aikaan kentällä. Alkuasetelmassa puntit olivat siis tasan ja tasaista oli myös vääntö parketilla. Kori-80 pysytteli koko ottelun ensimmäisen puolikkaan muutama pistettä keulilla. Varsinainen karkumatka alkoi Eetu Teljon kolmannen jakson alussa iskemästä donkista ja päätöskympille lähdettäessä keravalaisjohto oli näennäisen turvallisesti kymmenen pistettä. Peli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin paketissa, sillä neljännellä jaksolla PuHu2 viritti hurjan vyörytyksen. Artur Surov, Janne Ansas sekä Ahon veljekset Jukka ja Jarkko laittoivat hulinaksi. Vieraat riuhtoivat itsensä väkisin kahden pisteen päähän ja saivat vielä ottelun viimeisen pallonhallinnan, mutta ratkaiseva Hukka-heitto kimposi renkaasta Toni Railotien hyppysiin. Summerin soidessa Railotietä rikottiin ja hän pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Kori-80 vs PuHu2  (19-17)  (10-10)  (23-15)  (14-20)

Pisteet ja levypallot Kori-80: Haanpää 23/2, Teljo 12/11, Railotie 9/4, Kilpeläinen 8/1, Westerholm 6/7, Korhonen 6/5, Rönnholm 2/1, Haapasalo -/3, Jumppanen -/1.

Pisteet ja levypallot PuHu2: Surov 15/11, Jarkko Aho 13/5, Jukka Aho 12/1, Ansas 9/7, Awuah Addae 7/2, Wessman 2/4, Kerminen 2/3, Kirjavainen 1/1, Ollila 1/-, Sell -/2.

 

Eteläisen alueen II-divisioonan tasaisuutta ja juokkueiden hyvää tasoa kuva se, että sekä MaSu että PuHu2 ovat ennen viimeisiä otteluitaan edelleen vaarassa joutua tippumiskarsintoihin. Myös Kori-80:llä on vielä yksi sarjaottelu pelaamatta, mutta sen tilanne on selkeämpi, koska keravalaisten sarjasijoitus tulee varmuudella olemaan lopulta neljäs. Vaikka Kerava siis kuuluukin sarjan terävimpään kolmannekseen, olivat nämä putoamiskarsintavaarassa olevat joukkueet sille kova pala purtavaksi. MaSu jopa liian kova.

Miesten edustusjoukkueen kausi päättyy ensi perjantaina 10.4.2015 Hämeenlinnaan. Putoamaan tuomittu Punaportin Blues jättää hyvästit II-divarille Seminaarin koululla klo 19.30 alkavassa kotiottelussaan. Keravan edustusmiehistön talkoorahoillaan vuokraama bussi lähtee Keravan torilta klo 17.45 kohti Hämettä. Hyvän kauden päätöstä juhlitaan samaisella torilla bussin palatessa lähtöpaikalleen noin klo 22.45.