Sinebrychoff tukee nuorisotyötä

5.1.2010

Sinebrychoff tukee lapsia ja nuoria sekä valtakunnallisesti että paikallisesti toimipaikallaan Keravalla. Keravalaiset 7-17-vuotiaat voivat hakea harrastestipendiä kevääksi 2010. Valtakunnallisesti yhteistyö Aseman Lasten Walkers-toiminnan kanssa jatkuu kuudetta vuotta. Lisäksi Sinebrychoffin taidemuseo saa 50 000 euroa.

”Kuluva vuosi on Sinebrychoffin 190. juhlavuosi. Vuodesta 1993 lähtien olemme olleet keravalainen yritys. Juhlavuoden kunniaksi haluamme tukea keravalaisia lapsia ja nuoria harrastestipendillä. On tärkeää, että jokainen nuori voi kehittää itseään. Onnistumisen kokemukset antavat itseluottamusta, ja harrastuksen parista voi löytää uusia kavereita. Ohjattu harrastustoiminta lisää myös osallisuuden tunnetta”, Sinebrychoffin toimitusjohtaja Pekka Tiainen toteaa.

Harrastestipendiä voi hakea 7-17-vuotias keravalainen nuori esimerkiksi musiikki-, kuvataide- tai liikuntaharrastukseen kevääksi 2010. Stipendi on tarkoitettu ohjattuun harrastetoimintaan urheiluseurassa, kansalaisopistossa tai taiteen perusopetusta antavassa oppilaitoksessa, esimerkiksi musiikkiopistossa, sana- tai kuvataiteen oppilaitoksessa tai tanssiopistossa. Valintaperusteina ovat lapsen ja perheen elämäntilanne ja taloudelliset resurssit. Sinebrychoff valitsee stipendien saajat yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa.

Nämä harrastestipendit on tarkoitettu madaltamaan sellaisten 7-17-vuotiaiden harrastuksiin osallistumiskynnystä, joilla on perheessä taloudellisia ongelmia, työttömyyttä, sairautta, perhekriisi tai jokin muu vastaava syy, jonka vuoksi tukea tarvitaan.

Stipendi ei ole siis tarkoitettu "huipuille". Osallisuuden lisääminen ja samoista asioista kiinnostuneiden kavereiden saaminen ovat myös stipendihankkeen tavoitteita.

Tukihakemukset käsittelee kaupungin viranhaltijatyöryhmä. Sinebrychoff maksaa stipendit suoraan hakijoiden tileille. Hakumenettely ja stipendien maksatus pidetään niin yksinkertaisena kuin mahdollista.

Stipendit voivat olla eri kokoisia, koska harrastuksetkin ovat eri hintaisia. Vuositasolla liikutaan yksilöä kohden summissa, jotka ovat muutaman kympin ja n. 150 euron välissä. Harrastestipendin hakulomakkeita saa netistä alla olevasta kaupungin nettiosoitteesta. Myös valmiita paperilomakkeita löytyy esim. liikuntatoimesta, Keravan vapaa-aikavirastosta ja kirjastosta.

Mittaluokkaa kuvaa se, että keskimäärin satasen stipendin voi saada keväällä jopa pari sataa keravalaista lasta/nuorta. Kevään kokemusten perusteella sitten katsotaan jatkoa.

Kevään hakemusten viimeinen jättöpäivä on 15.1.2010.

Lisätietoja:

http://www.kerava.fi/avustukset.asp#120

Virastopäällikkö Pertti Rantanen, Keravan kaupunki, Vapaa-aikavirasto, gsm 040 318 2055, pertti.rantanen(at)kerava.fi

Viestintäjohtaja Marja-Liisa Weckström, Sinebrychoff, gsm 040 727 6730