Miehet ottivat kolmannen M1D-voiton putkeen - Killassa kaatui Ura

23.1.2011

Peetu Drockila nostaa röyhkeästi kaksi kullanarvoista pistettä.
Peetu Drockila nostaa röyhkeästi kaksi kullanarvoista pistettä.
Jarkko Ahon onnistumiset sattuivat erityisen tärkeille hetkille.
Jarkko Ahon onnistumiset sattuivat erityisen tärkeille hetkille.
Sampo Harjulan kahteen kaukoheittoon oli tatuoituna oikea osoite.
Sampo Harjulan kahteen kaukoheittoon oli tatuoituna oikea osoite.
Ossi Korhonen ei petä. Ura-päänahkana saldo 10/5. Kuvat: Francois Perthuis
Ossi Korhonen ei petä. Ura-päänahkana saldo 10/5. Kuvat: Francois Perthuis

Kolmen voiton voittoputkella ei ihan Guinnessin ennätystenkirjaan mennä, mutta keravalaista M1D-koripallohistoriaa sillä tehdään kyllä. Tasoltaan vaihtelevassa ottelussa Keravan Energia Team löi kaarinalaisen Ura Basketin lopulta pistein 77-69 (33-33).

Ottelun aikaisen alkamisajan (klo 13) huomioiden voisi kuvitella sen haittaavan enemmän parin tunnin bussimatkan ennen ottelua tehnyttä vierasjoukkuetta. Näin ei ollut tällä kertaa. Kaarinan Ura Basket aloitti väkevästi, mitä auttoi se valitettava tosiasia, että kotijoukkue Keravan Energia Team oli kentällä suorastaan aneeminen. Joku voisi väittää porukan pelanneen jopa välinpitämättömästi. Viiden minuutin jälkeen tilanne Sakari Salmisen kakkosella 4-11 kaarinalaisille.

Kotijoukkue tarvitsi kipeästi sytyttäjää ja sellainen löytyi joukkueen kuopuksesta eli Peetu Drockilasta. Hänen päästyä parketille isäntien 8-13 tappiotilanne vaihtui lopulta ensimmäisen erän jälkeen 15-13 johtoasemaksi. Justice Graham punnersi ensin pari tahtokakkosta ja jakson viimeisen korin upotti Drockila. Hänen kolmosheittonsa muistutti lentoradaltaan korkeakaarista kevyen kranaatinheittimen lähiammusta, jonka pystyi jo hyvissä ajoin havaita osuvan aiottuun maaliinsa.

Drockilan osuma ei kuitenkaan missään mielessä lamaannuttanut Ura Basketia vaan toisen erän alku mentiin jälleen kaarinalaistahtiin. Niilo Lehtilä ja Miska Ahokas toivat vieraat rinnalle ja ohi. Tarvittiin taas Peetu Drockilaa. Tällä kertaa "mies" painoi sutena isompiensa sekaan ja nosti ennakkoluulottamasti lay-upin sisään. Tilanne tasan 17-17. Vaikka Ura kampesi itsensä tämän jälkeen jälleen muutaman pisteen etumatkalle, oli tilanne jakson puolivälin jälkeen 26-23 isännille Jusitice Grahamin ja Ossi Korhosen onnistuttua lisäämään keravalaisjoukkueen pistesaldoa. Ura ei jää voivottelemaan tilannetta vaan vie seuraavat pari minuuttia näytöstyyliin 0-8 Niilo Lehtilän toimiessa kapelimestarina kolmosellaan. Onneksi Energia Team kokoaan vielä itsensä ja tulee tasoihin Sampo Harjulan näyttävällä kolmosella. Summeri soi ottelun puolessa välissä tilanteessa 33-33.

Tasatilanne tauolla ei miellytä sen enempää kotijoukkueen valmentajia kuin managementtiakaan. Liekö ottelun tärkeys painanut otteissa, mutta joka tapauksessa puhuttelu oli paikallaan. Pienen huilin jälkeen parketille astelikin huomattavasti päättäväisempi keravalaisnippu. Tosin tätä päättäväisyyttä kesti aivan liian vähän aikaa.

Isäntäjoukkueen Rudolf Mua herää kolmannessa erässä pelaamaan. Hänen toisessa erässä torjuntatilanteessa korilevyyn telomansa oikean käden sormi saadaan nykäistyä luiden osalta takaisin paikalleen ja tulosta rupee syntymään. Muan ja Ossi Korhosen johdolla keravalaispistesarakkeen numerot täydentyvät nopeasti kymmenellä, kun Urasta onnistumisista saa nauttia vain Miska Ahokas ja Jan-Axel Alanko kummatkin kertaalleen lähempää koria. Mikko Tuunasen kolmonen vie isännät jo 46-39 johtoon, mutta se ei kestä. Vain minuuttia tästä ja Rudi Mua rikkoo Zach Rameyta, joka tuo vapareillaan Uran 46-46 tasatilanteeseen. Ramey sai heittää and1-vaparin lisäksi kaksi lisää Muan kimpaannuttua virheestään teknisen virheen arvoisesti. Peli oli karkaamassa keravalaishyppysistä, kun Ramey vielä riisti pallon ja donkkasi vieraat 48-50 johtoon.

Mutta taas tapahtuu käänne ottelun kulussa. Justice Graham pistää pallon koriin ja häntä rikotaan. And1-vapari onnistuu. Toisessa päässä Ramey epäonnistuu ja Muan levypallon jälkeen Ossi Korhonen nostaa kaksi pistettä. Sakari Salminen kaventaa, mutta Grahamin kolmonen kuittaa. Kolmannen kvartaalin kruunaa keravalaisittain Jarkko Ahon hyökkäyslevypallo ja onnistunut nosto korin alta. Viimeiselle tauolla isäntien johtaessa 58-52.

Ratkaisevan neljänneksen alkuun Arsene Towa vie Keravan Energia Teamin jo kahdeksan pisteen johtoon 62-54 kahdella lähionnistumisellaan. Tilanne on siinä mielessä hyvä, että aiemmin syyskaudella Ura onnistui voittamaan vastaavan kotipelinsä kuudella pisteellä. Tästä erosta olisi nyt pidettävä kiinni. Ja hyvältä näyttää. Jarkko Aho saa pallon kolmosen viivalla ja ei epäröi. Killan katsomossa reilu sata ihmistä kohahtaa, kun Ahon täsmäkuti repii ennen ottelua vaivalla korjattua korisukkaa. Lisää seuraa, Towa kasvattaa eron jo kolmeentoista pisteeseen 67-54 ja aikaa jäljellä enää vajaa kuusi minuuttia.

Ramey tuo kahdella kakkosellaan Uran lähemmäs, mutta sitten nasauttaa Sampo Harjula. Kolmonen laajassa kaaressa repii jälleen ennen ottelua vaivalla korjattua korisukkaa. Ja hyvä niin. Kukaan ei valita. Hyvä, että sukka kestää ja tilanne 70-58. Mutta kestääkö Energia Teamin johto. Se ei ole niinkään sanottu homma. Ura kirii nopeasti ja aikaa on enää kaksi minuuttia, kun Niilo Lehtilän kolmonen tuo eron enää viiteen pisteeseen 70-65. Jos Uran pitää tämä ottelu hävitä, niin tällä erolla tappio ei tuntuisi niin pahalta. Onhan muistettava, että kotipelissään Ura löi Keravan Energia Teamin kuudella pisteellä.

Rudi Mua saa vaparit. Vain ensimmäinen onnistuu, mutta toisen epäonnistuneen jälkeen pallo ajautuu takaisin Rudille ja kakkonen sisään. Sakari Salminen kaventaa vapareilla. Ero kuusi pistettä. Arsene Towa yrittää ratkaisua korin alta, mutta ei onnistu. Mua on jälleen oikeassa paikassa ja hyökkäyslevypallon jälkeen nostaa kaksi pistettä. Kaarinalaishyökkäyksen päätteeksi Rameyn vaikea kolmonen ei ole lähelläkään ja Alanko rikkoo Towaa. Arsene onnistuu joukkuevirheiden ollessa täynnä kummassakin vaparissaan ja ero kotijoukkueelle kymmenen pistettä 77-67. Uran viimeisessä hyökkäyksessä Joonas Mattila vetää vesiperän kolmosessaan, mutta Ramey haalii pallon itselleen ja nostaa kaksi pistettä. Viimeiset kaksi sekuntia kotijoukkue onnistuu kuin onnistuukin pitämään pallon hallussaan ja tarvittava kahdeksan pisteen voitto 77-69 on saavutettu.

Ura Basket tarjosi kunnon M1D-vastuksen, mutta joukkueen ongelmaksi saattoi muodostua ratkaisijoiden puute aloitusviisikon ulkopuolelta. Kaikki kaarinalaisten pisteet merkattiin aloitusviisikon pelaajille. Keravan Energia Teamista sen sijaan kymmenestä kentällä käyneestä pelaajasta vain Luukas Tukia jäi hyvästä yrityksestä huolimatta ilman pistemerkintää.

Ottelun tilastot:   http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=240552

Keravan Energia Teamin M1D-kausi jatkuu vieraspelillä Jyväskylässä, jonne joukkue matkustaa sunnuntaina 30.1.2011 BC Jyväskylän vieraaksi. Paikallisella Monitoimitalolla suoritetaan ylösheitto klo 16.30. M1D-kotiottelut jatkuvat äärimmäisen mielenkiintoisella ottelulla sunnuntaina 6.2.2011, jolloin Kiltaan saapuu klo 16 alkavaan koitokseen Loimaan Korikonkarit. TERVETULOA KANNUSTAMAAN!