C98 tytöt mitaleille myös I-divisioonan aluefinaaleissa

19.4.2011

C98 tyttöjen pronssimitalistijoukkue
C98 tyttöjen pronssimitalistijoukkue

Eteläisen alueen I-divisioonan aluefinaaliturnaus pelattiin 15.-17.4.2011. Edellisviikonlopun II-divisioonien lopputurnauksen hieno menestys sai jatkoa, kun tytöt pelasivat itsensä upeasti taistellen pronssimitaleille.

CT98 lähti turnaukseen runkosarjan neljänneltä sijalta. Sijoituksen perusteella lauantai-aamuna vastassa oli runkosarjan ykkönen Espoo Basket Team. Etukäteen odotetusti edessä oli erittäin tiukka kamppailu kahden taitavan ja yritteliään joukkueen välillä. Kerava oli vienyt joukkueiden edellisen kohtaamisen Sompiossa kolmen pisteen erolla, joten finaalipaikka lähdettiin hakemaan tosissaan. EBT otti kuitenkin kuskin paikan heti alussa ja peli mentiin loppuun saakka Keravalaisten sinnikkään takaa-ajon merkeissä, eron vaihdellessa kahden ja kymmenen pisteen välillä. Peli päättyi kahdeksan pisteen eroon, 48-40 ja Korin tytöt joutuivat valmistautumaan sunnuntain pronssiotteluun Torpan Poikien joukkuetta vastaan.

Pronssimitaleista oteltiin tasaisesti ToPon aloitettua vahvasti ja otettua alkuun parin pisteen johtoaseman. Kerava otti kuitenkin pelin puolivälissä johdon itselleen ja vei tapahtumia niukalla kahden – neljän pisteen erolla. Ratkaisu tapahtui vasta päätössummerin soidessa, kun taiston tauottua pronssimitalit ripustettiin Keravalaiskauloihin lukemissa 39-37.

98 tyttöjen kausi on sujunut kaiken kaikkiaan menestyksekkäästi. Joukkueen vastuuvalmentaja Tytti Haltsosen mukaan kausi on mennyt jopa yli odotusten. ”-97 II-divaria lähdettiin pelaamaan enemmänkin kovuutta ja kokemusta saadaksemme. Sarjan voitto oli ehdottomasti hieno venyminen koko joukkueelta. Edelliskaudella joukkueet osallistuivat vielä alueen II- ja III-divisiooniin. Molempien kokoonpanojen sijoittuminen mitaleille myös sarjanousun jälkeen oli realistinen, mutta todella kova tavoite, joka nyt hienosti toteutui.”

Haltsonen ja toinen valmentaja Heikki Perttilahti ovat tehneet joukkueen kanssa määrätietoista työtä, jonka tuloksena ryhmä osallistuu ensi kaudella SM-karsintasarjaan. Joukkueen tavoitteena on siis selviytyä mukaan ikäluokan ensimmäiseen valtakunnalliseen sarjaan. Sarjakausi saatiin iloiseen päätökseen, mutta joukkue jatkaa vielä pääsisäisenä Lahteen Easter-turnaukseen. Toukokuussa on edessä joukkueen kilpailukauden päättävä, Viron Rakveressa järjestettävä kansainvälinen turnaus.

CT98 pronssimitalistit: Iina Vainio, Minna Pyykkönen, Lotta Kautto, Aino Saukkonen, Noora
Nieminen, Sara Selenius, Sara Borgman, Henna Perttilahti ja Eveliina Teljo.

Valmentajat: Tytti Haltsonen ja Heikki Perttilahti.