Miehille sarja-avauksesta hämmentävä voitto

25.9.2011

Arsene Towa väänsi Vuosaaressa normitehoilla. Kuva Emil Asp
Arsene Towa väänsi Vuosaaressa normitehoilla. Kuva Emil Asp

Keravan Energia Team miehet käynnisitivät sarjakautensa vierasvoitolla hallitsevasta eteläisen alueen II-divisioonan mestarista Wartti Basketista. Ottelun alku viivästyi lähes puolella tunnilla. Ilman odotusta Wartti Basketin kausi olisi saattanut päättyä aloituskierrokseen.

Viisi minuuttia ennen virallista alkamisaikaa kotijoukkue lämmitteli kolmella miehellä ja heistäkin kahdella oli kännykkä koko ajan tiiviisti korvassa. Ei varmastikaan ole liioiteltua todeta, että Kerava oli hyvin lähellä saada voiton luovutuksella. Lopulta isännät saivat kuin saivatkin aloitusviisikon kasaan ja ylösheitto nousi ilmaan. Isolla tauolla Wartti vahvistui vielä yhdellä pelurilla.

Keravalaisten takit aukesivat odotellessa ja samalla hävisi myös lataus, jota oli viritelty koko viikko. Kun peli sitten käynnistyi, muodostui siitä juuri niin vaikea kun ennalta heikompaa joukkuetta vastaan voi muodostua. WB:n kapea rosteri makasi ansiokkaasti paikkapuolustuksessa läpi koko ottelun eikä Keravan hyökkäyksessä ollut aseita sen aukirepimiseen kuin ajoittain.

Energia Teamin Arsene Towa nosteli pakolliset pisteet lähietäisyyksiltä ja Karri Kohtala vastasi viidellä kolmosellaan kaukolaukauksista. Wartti Basketin Jonas Fritze, Timo Hassinen sekä Jussi Rautiainen pitivät hyökkäystehoillaan pelin raastavan tasaisena aina viimeisen jakson puoliväliin, jolloin Kerava viimein irtosi viidentoista pisteen karkumatkalle. Hämmentävän ottelun päätteeksi etumatka sulateltiin sopuisasti kahdeksaan pisteeseen.

WB/Pantterit - Keravan Energia Team 73-81  (25-18) (8-23) (23-21) (17-19)

Keravan Energia Team pisteet ja levypallot:

Towa 23/10, Kohtala 17/2, Salminen 12/11, Korhonen 11/9, Rönnholm 8/4, Railotie 7/7, Pähn 3/2, Jumppanen - /2, Akpomuje - /1.

WB/Pantterit pisteet:

Fritze 31, Hassinen 16, Rautiainen 15, Suovuo 8, Mikkonen 3.

Ensi tiistaina Keravan Energia Team pelaa vielä yhden harjoitusottelun kotonaan Killan hallissa. Tuolloin vastaan saapuu PJ Warriors Helsingistä ja ottelu alkaa Killassa klo 20.20. Vapaa pääsy, tervetuloa seuraamaan !!!

Ensi torstaina 29.9.2011 klo 18.30 käynnistyy Killassa pitkään odotetut II-divarin kotiottelut. Vieraaksi saapuu PuHu Vantaalta. Vierasjoukkueessa nähtäneen muutamia viime kausilla Keravan Energia Teamin paitaa kantaneita pelaajia. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon !!!

Miesten kotiotteluiden pääsylippujen hinnat ovat 4 euroa / 2 euroa (alle kouluikäiset ilmaiseksi). Seuran juniorit pääsevät edustusjoukkueiden kotiotteluihin ilmaiseksi esittämällä viime kauden jäsenkortin niin kauan kun uudet jäsenkortit saadaan jakeluun.

Myös kausikortit ovat myynnissä kotiotteluissa hintaan 70 euroa. Sisältää kaikki miesten ja naisten edustusjoukkueiden runkosarjojen kotiottelut.