Miehet kori-iloitteli UJ Äidin nurin

1.2.2012

Kapteeni Korhosen esitys oli jälleen merkillisen esimerkillinen.
Kapteeni Korhosen esitys oli jälleen merkillisen esimerkillinen.
Keravan Energia Team on aloittanut M2D-kevään syksyn tapaan pienessä voittoputkessa. Kuvat Jukka Ikonen.
Keravan Energia Team on aloittanut M2D-kevään syksyn tapaan pienessä voittoputkessa. Kuvat Jukka Ikonen.

HNMKY-taustainen vierasjoukkue UJ Äiti oli pitkälti niskanpäällä koko ensimmäisen erän myöhään tiistai-iltana Killassa pelatussa M2D-ottelussa, mutta toisen neljänneksen alusta Keravan Energia Team aloitti tasaisena loppuun asti edenneen irtioton. Lopputuloksessa 113-73 (50-36) ei lopulta ollut juuri ihmettelemistä.

Kotijoukkue ei ollut ollenkaan hereillä ottelun alkaessa vaan kaikki hyökkäysyritykset kolisi rautoihin. Niin läheltä, kaukaa, korin alta kuin yläpuoleltakin. Sen sijaan vieraiden Anton Telih oli saanut lämmittelyssä kolmospyssyn kohdilleen ja kaksi peräkkäistä kolmosta Martti Kuisman kakkosten säestäessä vei UJ Äidin nopeasti 4-10 johtoon. Tässä kohtaa coach Iversonin oli otettava aina luotettava kapteeni Korhonen kehiin. Peli muuttui huomattavasti tasaisemmaksi ja ensimmäinen erä päättyikin Rudolf Muan kolmosen tasoittaessa tilanteeksi 20-20. Kuisma oli tehnyt tässä vaiheessa jo 12 pistettä.

Toisen neljänneksen alkuun oli "Mutsin" vuoro hyytyä. Jo pelkästään pallon saaminen hyökkäyspuolelle tuotti tuskaa, kun samalla isännät nostelivat helppoja kuppeja. Ero venähti nopeasti viiteentoista pisteeseen, mutta Topi Tiihosen kolmen perättäisen kolsterin jälkeen se supistui jälleen alle kymmenen. Arsene Towa vastasi näihin kahdella ja Karri Kohtala yhdellä vastaavalla ja ottelun puolessa välissä oltiin tilanteessa 50-36.

Kotijoukkue teki siis toisessa erässä 30 pistettä vieraiden 16 vastaan ja vielä enemmin oli luvassa. Kolmannessa erässä Towan, Muan ja Korhosen lisäksi merkittävän panoksensa kotijoukkueen pistesaldon kasvattamiseen antoivat myös La Trice Little, Innocent Kazembe ja Petri Pitkänen. UJ Äiti sen sijaan roikkui pelissä mukana edelleen pitkälti Kuisman ja Tiihosen varassa. Tosin kolmannen neljänneksen jälkeen roikkuiminen oli jo väkinäistä rimpuilua tilanteessa 82-53. Kolmas erä isännille 32-17.

Viimeinen jakso oli sitten jo melkoista pelailua, jossa väsynyt vierasjoukkue odotteli lähinnä summerin soimista. UJ Äiti ei silti menettänyt täysin ryhtiään. Kuisma laittoi edelleen palloa pussiin kuin vanhoina hyvinä aikoina ja Kai Forsman näytti miksi häntäkään ei kannata jättää täysin vapaaksi. Päätösjakson suurin jännitys oli kuitenkin siinä saako kotijoukkue 120 pistettä täyteen. Siitä jäätiin kuitenkin reilusti, vaikka Towa laittoi, ehkä itsensäkin yllättäen, vielä toiset kaksi kolmosta pussiin. Arsenen kolmenpisteen heittojen osumatarkkuus 4/6 voitaneen katsoa tämän M2D-koitoksen omituisuudeksi. 

Keravan Energia Team kuittasi lopulta Urheilujoukkue Äidiltä M2D-sarjapisteet Killan myöhäisillassa lopputuloksella 113-73.

Tilastot:

Keravan Energia Team (pisteet/levypallot): Korhonen 25/7, Mua 22/11, Towa 18/6, Little 14/10, Pitkänen 10/2, Pähn 9/1, Kazembe 8/2, Kohtala 5/1, Railotie 2/3, Rönnholm 0/2, Akpomuje 0/2, Jumppanen 0/1

UJ Äiti (pisteet): Kuisma 28, Tiihonen 16, Telih 10, Willberg 7, Forsman 5, Jeskanen 2, Sarkalahti 2, Riska 2, Hakala 1.

Keravan Energia Team kohtaa seuraavaksi vieraissa EBT:n. Tämä äärimmäisen mielenkiintoinen M2D-kamppailu käydään sunnuntaina 12.2.2012 Espoonlahden Urheiluhallissa klo 17.00 alkaen. TERVETULOA MUKAAN KANNUSTAMAAN !!