Mike King vahvistaa edustusmiehistöä

3.1.2013

Mike King ja Arsene Towa lokakuussa 2009 (Keravan Energia Team - BC Jyväskylä). Kuva: Francois Perthuis
Mike King ja Arsene Towa lokakuussa 2009 (Keravan Energia Team - BC Jyväskylä). Kuva: Francois Perthuis

Koripallourallaan 75 Korisliiga- sekä 31 ykkösdivariottelua pelannut Mike King (201cm/38v) liittyy kevätkierroksen ajaksi Keravan Energia Teamin joukkueeseen. Porvoossa asuva King tuo helpotusta pitkien miesten loukkaantumissumaan.

Miesten edustusjoukkueen pelaajista Toni Railotie väänsi polvensa viimeisessä joulua edeltäneessä ottelussa Karkkilassa ja palauttelee jatkossa itseään kuntoon Kakkoskorin III-divsioonapeleissä. Rudolf Muan kiusana on viime viikot ollut lievä nilkkavamma ja kuluvalla kaudella tähän asti vain neljässä ottelussa pelaamaan pystyneen Reimo Pähnin kyynärpää vihoittelee säännöllisen epäsäännöllisesti.

- Meillä on pelipaikoille 1-3 todella kovaa joukkueen sisäistä kilpailua, mutta paikkojen 4-5 suhteen olemme kauden alusta saakka kävelleet ohuella jäällä. Nyt oli tehtävä ratkaisu varmistaaksemme ettei jää kevätkierroksen aikana hajoa kokonaan jalkojen alta. Mike King on meille vastustajana tuttu ja sitä kautta luotettava lisä miehistöömme. Hän osoitti aitoa kiinnostusta joukkueessamme pelaamista kohtaan ja ajankohta oli juuri sopiva, valoittaa joukkueenjohtaja Kari Arajuuri syitä ja seurauksia uuden pelaajasopimuksen taustalla.

- Pelaamme mielenkiintoista sarjaa ja haluamme tehdä oman osamme siinä, että sarja myös pysyy mielenkiintoisena loppuun saakka. Täytyy kuitenkin muistaa, että yksittäiset pelaajat eivät ratkaise otteluita vaan joukkue. Nyt kun meillä on joukkueessamme kaksi kokenutta pelaajaa lisää, Ossi Korhonen ja Mike King, on myös nuoremmilla kavereilla uusia mahdollisuuksia oppia heiltä ja sitä kautta astua esiin. Tarkoituksemme ei ole siirtää suuria minuutteja konkareille vaan lisätä intensiteettiä entisestään. Niin harjoituksissa kuin luonnollisesti myös peleissä, kaavailee sopimusneuvotteluista vastannut Arto Arajuuri

- Joukkueessamme on nyt neljä pelaajaa, joilla ei vielä ole Suomen kansalaisuutta. Kunnioitamme herrasmiessääntöä kolmesta ulkomaalaisvahvistuksesta, mutta yhtäkään näistä kavereista emme ole lentokoneella lennättäneet Keravalle koripalloa pelaamaan. He kaikki ovat jo vuosia sitten tulleet Suomeen ja olisi suurempi vääryys estää heitä pelaamasta samaan aikaan koripalloa kuin sallia se. Mikäli kaikki neljä ovat pelikuntoisia ja valmennusjohto valitsee heidät kokoonpanoon, me myös merkkaamme heidät pöytäkirjaan. Uskallamme väittää, että Arsene Towa on asunut useamman päivän Keravalla kuin esimerkiksi Visa Tarjanne Järvenpäässä. Se, että Towan kansalaisuushakemukseen ei vielä ole tullut lopullista päätöstä ei tee hänestä ulkomaalaisvahvistusta, perustelevat Arajuuren veljekset kantaansa yksissätuumin.