Naisille heti avausvoitto! Miehillä vaikeampaa

7.10.2013

Rosie Adzasu oli ilmiömäisellä pelipäällä sarja-avauksessa. Kuva Jukka Nissinen.
Rosie Adzasu oli ilmiömäisellä pelipäällä sarja-avauksessa. Kuva Jukka Nissinen.
Keravan Energia Team Naisten Korisliigassa kaudella 2013-2014. Kuva Jukka Nissinen.
Keravan Energia Team Naisten Korisliigassa kaudella 2013-2014. Kuva Jukka Nissinen.
Arsene Towa oli jälleen näkyvässä roolissa niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä ONMKY:tä vastaan. Kuva Francois Perthuis.
Arsene Towa oli jälleen näkyvässä roolissa niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä ONMKY:tä vastaan. Kuva Francois Perthuis.
Sami Marouf debytoi sunnuntaina keravalaismiehistössä Killassa. Kuva Francois Perthuis.
Sami Marouf debytoi sunnuntaina keravalaismiehistössä Killassa. Kuva Francois Perthuis.
Keravan Energia Team M1DA:ssa kaudella 2013-2014. Kuvasta puuttuu Robert Siivola. Kuva Jukka Nissinen.
Keravan Energia Team M1DA:ssa kaudella 2013-2014. Kuvasta puuttuu Robert Siivola. Kuva Jukka Nissinen.

Keravan Energia Teamin edustusjoukkueet poistuivat viikonlopun kotiotteluistaan tunnepuolen eri ääripäissä. Naisten joukkue aloitti Korisliigan riemastuttavasti voitolla Forssan Alusta, mutta miehet kokivat raastavan tappion Oulun NMKY:lle.

Killan korisviikonloppu alkoi Naisten Korisliigan avauskoitoksella, kun merkittäviä pelaajamuutoksia viime kauden jälkeen kokenut Forssan Alku saapui Keravalle. Vieraat olivat kuitenkin valmiimpia ottelun alussa ja menivät nopeasti Katri Mennan ja Sanna Heleniuksen koreilla 0-5 johtoon. FoA pystyi pitämään saavuttamansa johdon koko avausneljänneksen, joka päättyi lopulta tilanteeseen 25-29.

Toinen erä jatkuu tasatahtiin, mutta sen lopussa Miina Lapilan toinen onnistunut komeakaarinen kolmonen toi kotijoukkueen tasatilanteeseen 49-49 isolle tauolle. Lapilan kolmonen kuittasi tärkeällä tavalla jakson viimeisillä sekunteilla Elisa Runsaksen hetkeä aikaisemmin nakkaaman bonuskorin toisessa päädyssä kenttää.

Kolmannessa erässä Mollie Williams nosti ensin kotijoukkueen 53-53 tasatilanteeseen ja hetkeä perään jo kahden pisteen johtoon saaden vielä and1-vaparin päälle. Tätä tunteella otteluun osallistunut forssalaisten konkarivalmentaja Tarmo Petter ei sulattanut ja sai verbaalireaktiostaan penkille tekun. Niinpä Williams pussitti yhden vaparin sijasta kolme sukkana pussiin ja Keravan Energia Team sai sääntöjen mukaisesti vielä seuraavan pallonhallinnan itselleen. Kun Ella Väätänen sai ahtaassa tilassa ujutettua pallon vielä korin alta koriin oli tilanne jo 60-53 emännille. Ero kävi parhaimmillaan jo reilussa kymmenessä pisteessä, mutta kutistui lopulta kolmannen jakson päätteeksi tilanteeseen 76-70.

Ratkaisukvartaalilla Alku kuroi eroa hitaasti mutta varmasti kiinni ja vieraista häikäisevässä heittovireessä ollut Sanna Helenius tasoitti ottamansa hyökkäyslevypallon jälkeen tilanteeksi 91-91 ja aikaa pelikelossa oli tällöin enää reilu minuutti. Heleniuksen tavoin joukkueensa parhaana palkittu Rosetta Adzasu onnistui kuitenkin jälleen kerran kiemurtelemaan FoA-korin alle ja nostamaan kotijoukkueen 93-91 johtoon. Toisessa päässä oli jälleen Heleniuksen vuoro. Kaukaa lähtenyt heitto sukkana pussiin, mutta kotijoukkueen kannalta armahtavasti Heleniuksen koripallokenkä on kuin onkin kolmosen viivalla, joten ollaan jälleen tasatilanteessa.

Vastakkaisessa päädyssä on jälleen ilmiömäisen ottelun pelanneen Adzasun vuoro. FoA-puolustus ei tällä kertaa päästä liukasta pointtia enää korin alle, mutta tekee sen sääntöjen vastaisesti rikkoen ja Rosie vapariviivalle 7 sekunttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Kummatkin vaparit pussiin ja tilanne 95-93.  Forssa ottaa aikalisän ja yrittää sen jälkeen pelata pallon Sanna Heleniukselle heittopaikkaan. Vastuun heitosta joutuu kuitenkin lopulta ottamaan Anni Jämsä, jonka kolmonen kolisee rautoihin samalla, kun loppusummeri soi kotijoukkueen voiton merkiksi.

Tilastot Naisten Korisliiga: Keravan Energia Team - FoA

Raportti FoA:n sivuilta: Alku aloitti täpärällä tappiolla

 

Keravan Energia Teamin miesten Divari A:n ottelu alkoi sunnuntaina samalla tavalla kuin kaksi aikaisempaakin alkaneen kauden koitosta. Nimittäin hyvinkin pirteästi. Teemu Hartikainen aloitti väkevästi korinteon ja Arsene Towa jatkoi kakkosillaan. Pari minuuttia pelattu ja tilanne 6-0 isännille. Jari Vanttajan avattua vieraiden pistetilin ottelu tasoittui nopeasti, mutta silti keravalaisten kauden ensimmäinen erävoitto kuitattiin pistein 28-21. Toinen erä oli tasainen kauttaaltaan, mutta sekin tuli lopulta kotijoukkueelle pisteen marginaalilla 13-12. Näin ottelun puolessa välissä oltiin tilanteessa 41-33.

Kolmas erä on monesti ottelun tärkein ja sen paremmin hoitanut joukkue on vahvoilla ratkaisuneljännekseen lähdettäessä. Tällä kertaa pitemmän korren vei Oulun NMKY, vaikka Mike Kingin nakkasi ensin Keravan Energia Teamin jo 10 pisteen johtoon. Seuraava viisiminuuttinen meni kuitenkin pitkänmatkan vieraille 2-12 ja näin oltiin tasatilanteessa 45-45. Eric Evans vei "Ynnin" and1-suorituksellaan kolmen pisteen johtoon, mutta Orlando Taylorin tahtokori päätti jakson lopulta tulostaulun lukemiin 49-50.

Neljäs jaksoi alkoi pahaa enteilevästi Jari Vanttajan kolmosella ja Evansin kakkosella. Tästä isännät vielä nousivat Towan ja Mike Kingin kovien ratkaisujen jälkeen tasoihin. Aikaa jäljellä reilu kuusi minuuttia. Mike King kuittaa kolmosellaan vielä Corbin Thomasin kakkosen ja vie kotijoukkueen 58-57 johtoon ottelun viimeisen viisiminuuttisen alkajaisiksi. Oulu ei aikaile vaan Otso Laakkonen pistää heti varmasti lay-upin sisään. Sitten onkin Evansin vuoro ratkaista ottelu lopullisesti. Kaksi perättäistä riistoa ja niistä varmat kupit vie Ynnin tavoittamattomiin vajaa minuutti ennen loppua.

LaTrice Littlen kolmonen tuo vielä hetkeksi uskoa Energia Teamille, mutta Arsene Towan seuraavat pisteet jäävät kotijoukkueen viimeisiksi ja lopputulokseksi saadaan 63-70 vieraille ja näin ONMKY kruunasi viikonloppunsa toiseen vierasvoittoon.

Keravan Energia Team ei siis pystynyt tälläkään kertaa vielä puristamaan tarvittavalla voimalla täyttä neljäkymmenminuuttista, mutta pelasi silti jo lupauksiensa mukaisesti voitosta loppuun asti. Ottelussa oli paljon hyvää ja siinä nähtiin lukuisia vauhdikkaita ja näyttäviä suorituksia puolin ja toisin. Ja joka tapauksessa keravalaisten kauden tuleva ensimmäinen voitto on taas yhtä M1DA-sarjaottelua lähempänä.

Tilastot M1DA: Keravan Energia Team - ONMKY

 

Edustusjoukkueiden kaudet jatkuvat seuraavaksi vierasotteluilla. Nämä pelit pelataan kuitenkin sen verran lähellä Keravaa, että vieraskannattajien on helppo tulla paikalla kannustamaan Keravan Energia Team voittoon sekä ensi lauantaina Espoossa että sunnuntaina paikallisväännössä Järvenpäässä.


Naisten Korisliigaa: Honka - Keravan Energia Team lauantaina 12.10.2013 klo 19.00 Tapiolan Urheiluhallissa.

Miesten Divisioona A: Järvenpään Koripalloseura - Keravan Energia Team sunnuntaina 13.10.2013 klo 17.00 Järvenpään liikuntahallissa.

TERVETULOA!!!