Kuuban A-tyttöjoukkueet tappioon ja voittoon

18.11.2014

KuuBan joukkueet ovat pelanneet valtakunnallisten sarjojen viisi ensimmäistä kierrosta ja molemmat majailevat sarjojensa keskivaiheilla. KuuBa-Järvenpää voitti lauantaina HelmiCapitals 1:n Helsingissä 69-76 mutta RaPy haki vieraspisteet Kuuba-Keravaa vastaan 43-74.

KuuBa-Kerava käänsi musertavan alun tasaiseksi taisteluksi

 

KuuBa-Kerava kohtasi Keravalla sarjakärki Rahola Pyrkivän Tampereelta. Ennakkoon oli tiedossa, että tamperelaisten isot pelaajat ovat vahvoja korien alustoilla, joten aamupäiväpuhteesta oli tulossa hikinen. Näin kävikin, sillä KuuBa-Keravan tytöt eivät pystyneet ensimmäisellä puoliajalla vastaamaan RaPy:n fyysisyyteen ja vierasjoukkue meni menojaan jo kahdella ensimmäisellä jaksolla. Tauolle siirryttiin RaPy:n johtaessa ottelua 12-38. Kotijoukkueen puolustuksesi täytynee kuitenkin sanoa, että heittopaikkoja luotiin mallikkaasti mutta tällä kertaa hyvistäkään paikoista ei saatu palloa säkkiin ja levypallon rohmusi liian usein sinipaitainen rapylainen.

Tauolta palasi kuitenkin terästynyt KuuBa-Kerava ja näytti hallin katsojille, että kokoero ei kuitenkaan merkitse mitään, kun asennenappulaa kierretään hyvään suuntaan. Puolustusmuotoa muutettiin myös ja ottelu muuttui tasaiseksi taisteluksi. Tavoitteeksi otettiin voittaa toinen puoliaika ja siinä melkein onnistuttiin, kun jaksolukemat olivat 17-18 ja 14-18. Lopputulos 43-74 ei siis aivan kerro joukkueiden tasoeroa, joten Tampereella on revanssin paikka.

Borgman 13p/4lp, Ala-Vähälä 9/0, Nieminen 7/1, Pulkkinen 4/1, Saukkonen 3/4, Mäkinen 3/3, Helin 2/6, Selenius 2/2 ja Enqvist 0/4

  

KuuBa-Järvenpää otti tärkeän voiton HelmiCapitalsia vastaan

 

KuuBa-Järvenpää onnistui laajalla rintamalla ottaen historiallisesti ensimmäisen voittonsa B- ja A-nuorten ikimestari HelmiCapitals 1:stä vastaan. Ottelu oli alusta asti tasainen ja peli eteni kori-korista molempien pussittaessa koreja. Ensimmäinen jakso kirjattiin lukemin 9-13. Toisella neljänneksellä kotijoukkue sai enemmän otetta kentän tapahtumista ja kuittasi jaksovoiton numeroin 20-13. Tauolle lähdettiin lukemissa 29-26. 

Tauko käytettiin hyvin KuuBa-Järvenpään osalta ja joukkueen ilme pukukopista tullessa oli päättäväinen. Puolustukseen oli saatu terävyyttä ja tämän vuoksi hyökkäyskin helpottui ja korisukka heilui melkein yhtä vinhasti, kuin kahdella ensimmäisellä yhteensä. Pisteitä tehtailtiin niin läheltä, kuin kaukaakin, joten kolmannen erän jälkeen ottelu oli saanut uuden viejän KuuBan johtaessa 42-47. Viimeinen neljännes oli molemmilta joukkueilta hurmiollista hyökkäystä ja koreja syntyi tasatahtiin. 27-29 päättynyt jakso kertoo kummankin teamin osuneen hienosti ja pelissä säilyi jännitys aina loppuhetkille asti. Vapaaheitot upposivat järvenpääläisiltä lopussa, joten HC 1 ei päässyt kuromaan eroa ja lopputulos kirjattiin 69-76. 

Puustinen 15p/5lp, Kleimola 11/19, Spönla 11/3, Makkonen 10/3, Pylkkänen 9/5, Noponen 7/1,
Teljo 5/5, Perttilahti 3/2, Suojanen 3/0 ja Mankinen 2/0

 

KuuBa-Kerava pelaa seuraavan kotiottelunsa Honsua vastaan. Ottelu Killan koululla lauantaina 22.11. kello 10.30. Tervetuloa!